12 Nisan 2026 Pazar

09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!   01:01   BARO BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR’DEN SERT VE NET MESAJ: "GÖRMEZDEN GELEMEYIZ"   12:05   AKDENIZ’DE CAN GÜVENLIĞI İÇIN RISK OLUŞTURAN ESKI YAPıLAR YıKıLıYOR   11:42   MERSIN’DE ‘UZUN İNCE BIR YOL’ RÜZGARı: ÂŞıK VEYSEL’IN TORUNU SAHNEYE ÇıKıNCA GÖZYAŞLARı SEL OLDU!   11:30   ARAÇ SAHIPLERI DIKKAT ! TÜVTÜRK İÇIN MILYARLıK SORU: ’767 MILYON TL NEREDE ?’   11:08   ÇIFTÇI TARLADA İMDAT DEDI! ’SADECE MAZOTUM KADAR EKEBILIYORUM’   16:48   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı JD VANCE, ABD-İRAN GÖRÜŞMELERI IÇIN İSLAMABAD’A GIDIYOR: "OLUMLU BIR SONUÇ BEKLIYORUZ"   16:47   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI: AB’NIN AVRUPA’NıN GÜVENLIĞI IÇIN BIRLEŞIK KRALLıK, UKRAYNA, TÜRKIYE VE NORVEÇ’E IHTIYACı VAR   14:37   İSPANYA’DAN NATO’NUN HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MÜDAHALE IHTIMALINE ITIRAZ   14:34   CHP-DP GÖRÜŞMESI… ÖZGÜR ÖZEL: “ARA SEÇIMDEN KAÇMAK, ANAYASA’Yı IHLAL SUÇUYLA BIRLIKTE SIYASI BIR TÜKENMIŞLIĞIN DE ITIRAFıDıR”   14:33   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… KEREM GÖKAY ÖNER: "MURAT ÇELIK’LE ARAMDA UYUŞMAZLıK ÇıKTı. AMIRIM KANUNSUZ EMIRLER VERIYORDU”   14:32   İNGILTERE BAŞBAKANı STARMER: ENERJI FATURALARıNDAKI DALGALANMANıN SORUMLUSU TRUMP VE PUTIN   13:48   SEMIH PALAMUT: MERSIN LOJISTIK MERKEZI AÇıLıŞıYLA ŞEHRIMIZE ÖNEMLI BIR DEĞER KAZANDıRıLDı   13:03   CHP’LI MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI’NE YAPıLAN OPERASYON SONRASı BAŞKAN ÖZYIĞIT’DEN ILK AÇıKLAMA!   10:07   MERSIN’DE DEV YATıRıM: TÜRKIYE’NIN LOJISTIK ÜSSÜ AÇıLDı! BAŞKAN SEÇER’DEN 1.5 MILYAR TL’LIK VIZYON HAMLESI   09:50   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARı EKRAN BAĞıMLıLıĞıNDAN KURTARAN HAMLE: BAY TABLET SAHNE ALDı!   20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı  
 
     
   

RTÜK`TE GÜNDEM, GEZİ DAVASI KARARLARINA YÖNELİK ELEŞTİRİLERİ YAYINLAYAN 4 KANALA CEZA TALEBİ… İLHAN TAŞCI: “RAPOR GERİ ÇEKİLDİ. ÖZGÜR ÖZEL`İN ADI EKLENDİ, CEZA AĞIRLAŞTIRILDI”


RTÜK, Gezi Parkı Davası`nda mahkûmiyet kararı verilen duruşma sonrasında Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık`ın Çağlayan Adliyesi önündeki açıklamalarını haberleştiren KRT, Halk TV, Tele 1 ve Flash TV`ye para cezası öneren uzman raporu için bugün toplanacaktı. RTÜK üyesi İlhan Taşcı, “Toplantıya saatler kala raporlar bu sabah RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin`in talimatıyla geri çekildi. Raporlara CHP Grup Başkanvekili Sayın Özgür Özel`in adı eklendi, ceza maddesi de daha üst sınıra çekilerek ağırlaştırıldı. Düzenlenen bu rapora göre, Gezi tutukluluklarını eleştirmek ‘suçu, suç örgütlerini ve suçluyu övme` sayıldı” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 10 Mayıs 2022 Salı 12:20   Okunma : 528

RTÜK, Gezi Parkı Davası`nda mahkûmiyet kararı verilen duruşma sonrasında Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık`ın Çağlayan Adliyesi önündeki açıklamalarını haberleştiren KRT, Halk TV, Tele 1 ve Flash TV`ye para cezası öneren uzman raporu için bugün toplanacaktı. RTÜK üyesi İlhan Taşcı, “Toplantıya saatler kala raporlar bu sabah RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin`in talimatıyla geri çekildi. Raporlara CHP Grup Başkanvekili Sayın Özgür Özel`in adı eklendi, ceza maddesi de daha üst sınıra çekilerek ağırlaştırıldı. Düzenlenen bu rapora göre, Gezi tutukluluklarını eleştirmek ‘suçu, suç örgütlerini ve suçluyu övme` sayıldı” açıklamasını yaptı.

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, 25 Nisan`da Gezi Parkı Davası`nda ağır hapis cezası kararlarının verildiği duruşmanın ardından, Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapmıştı. RTÜK, Şık`ın açıklamalarına haber bültenlerinde yer veren TV kanallarının cezalandırılması gündemiyle bugün toplanacaktı. KRT, Halk TV, Tele 1 ve Flash TV`ye; Şık`ın açıklamalarının yayın ilkelerini ihlal ettiği gerekçesiyle, reklam gelirlerinin yüzde 1`inden yüzde 3`üne kadar para cezası kesilmesi gündeme gelecekti.

TAŞCI: “GEZİ TUTUKLULUKLARINI ELEŞTİRMEK ‘SUÇU, SUÇ ÖRGÜTLERİNİ VE SUÇLUYU ÖVME` SAYILDI”

RTÜK`ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, toplantı öncesinde; söz konusu raporun RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin`in talimatı ile geri çekildiğini açıkladı. Taşcı, sosyal medya paylaşımında şu bilgileri verdi:

“Bugün Üst Kurulda görüşülecek dosyalar, yasa gereği 24 saat önceden üyelere dağıtıldı. İzleme raporları, TİP İstanbul Milletvekili Sayın Ahmet Şık`ın Gezi davası kararlarıyla ilgili açıklamalarına haber bültenlerinde yer veren televizyon kanallarına ceza verilmesi istemliydi. Toplantıya saatler kala raporlar bu sabah RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin`in talimatıyla geri çekildi.

İzleme Dairesi Başkanlığı`na gönderilen raporlara CHP Grup Başkanvekili Sayın Özgür Özel`in adı eklendi, ceza maddesi de daha üst sınıra çekilerek ağırlaştırıldı. Düzenlenen bu rapora göre, Gezi tutukluluklarını eleştirmek ‘suçu, suç örgütlerini ve suçluyu övme` sayıldı. Böylece raporlar Özgür Özel ismiyle ve daha ağır ceza istemiyle güncellenerek Üst Kurulda görüşülmek üzere üyelere yeniden dağıtıldı. Üst Kurulun saat 15.00 olan toplantı saati de 17.00 olarak değiştirildi. Üst kurul bu dosyaları görüşmek üzere belirlenen saatte toplanacak. Yasaya aykırı, 24 saat önceden üyelere dağıtılmamış bu hukuk garabetiyle ilgili olan sözü ise Üst Kurul söyleyecek.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA