12 Nisan 2026 Pazar

09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!   01:01   BARO BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR’DEN SERT VE NET MESAJ: "GÖRMEZDEN GELEMEYIZ"   12:05   AKDENIZ’DE CAN GÜVENLIĞI İÇIN RISK OLUŞTURAN ESKI YAPıLAR YıKıLıYOR   11:42   MERSIN’DE ‘UZUN İNCE BIR YOL’ RÜZGARı: ÂŞıK VEYSEL’IN TORUNU SAHNEYE ÇıKıNCA GÖZYAŞLARı SEL OLDU!   11:30   ARAÇ SAHIPLERI DIKKAT ! TÜVTÜRK İÇIN MILYARLıK SORU: ’767 MILYON TL NEREDE ?’   11:08   ÇIFTÇI TARLADA İMDAT DEDI! ’SADECE MAZOTUM KADAR EKEBILIYORUM’   16:48   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı JD VANCE, ABD-İRAN GÖRÜŞMELERI IÇIN İSLAMABAD’A GIDIYOR: "OLUMLU BIR SONUÇ BEKLIYORUZ"   16:47   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI: AB’NIN AVRUPA’NıN GÜVENLIĞI IÇIN BIRLEŞIK KRALLıK, UKRAYNA, TÜRKIYE VE NORVEÇ’E IHTIYACı VAR   14:37   İSPANYA’DAN NATO’NUN HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MÜDAHALE IHTIMALINE ITIRAZ   14:34   CHP-DP GÖRÜŞMESI… ÖZGÜR ÖZEL: “ARA SEÇIMDEN KAÇMAK, ANAYASA’Yı IHLAL SUÇUYLA BIRLIKTE SIYASI BIR TÜKENMIŞLIĞIN DE ITIRAFıDıR”   14:33   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… KEREM GÖKAY ÖNER: "MURAT ÇELIK’LE ARAMDA UYUŞMAZLıK ÇıKTı. AMIRIM KANUNSUZ EMIRLER VERIYORDU”   14:32   İNGILTERE BAŞBAKANı STARMER: ENERJI FATURALARıNDAKI DALGALANMANıN SORUMLUSU TRUMP VE PUTIN   13:48   SEMIH PALAMUT: MERSIN LOJISTIK MERKEZI AÇıLıŞıYLA ŞEHRIMIZE ÖNEMLI BIR DEĞER KAZANDıRıLDı   13:03   CHP’LI MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI’NE YAPıLAN OPERASYON SONRASı BAŞKAN ÖZYIĞIT’DEN ILK AÇıKLAMA!   10:07   MERSIN’DE DEV YATıRıM: TÜRKIYE’NIN LOJISTIK ÜSSÜ AÇıLDı! BAŞKAN SEÇER’DEN 1.5 MILYAR TL’LIK VIZYON HAMLESI   09:50   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARı EKRAN BAĞıMLıLıĞıNDAN KURTARAN HAMLE: BAY TABLET SAHNE ALDı!   20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı  
 
     
   

MEZİTLİ BELEDİYESİ`NİN KOMPOST ÜRETİMİ SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR


Mezitli Belediyesi tarafından başlatılan kompost üretimi seferberliği Türkiye geneline yayılmaya devam ediyor. Yaklaşık bir yıl önce başlayan ve Mezitli Belediyesi çalışanlarının yanı sıra Yaşamı İyileştiriyoruz Çevre ve İklim Derneği adı altında örgütlenen gönüllülerin de desteğiyle semt pazarlarında her akşam sebze-meyve atıkları toplanarak yapılan kompost üretimi, farklı şehirlerde de başladı.

 

Tarih : 10 Mayıs 2022 Salı 16:48   Okunma : 643

Mezitli Belediyesi tarafından başlatılan kompost üretimi seferberliği Türkiye geneline yayılmaya devam ediyor. Yaklaşık bir yıl önce başlayan ve Mezitli Belediyesi çalışanlarının yanı sıra Yaşamı İyileştiriyoruz Çevre ve İklim Derneği adı altında örgütlenen gönüllülerin de desteğiyle semt pazarlarında her akşam sebze-meyve atıkları toplanarak yapılan kompost üretimi, farklı şehirlerde de başladı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan`ın, aralarında profesör, doktor, iş insanı, öğretmen, memur gibi farklı meslek gruplarından insanların yer aldığı gönüllülerle birlikte destek verdiği çalışma, her akşam renkli buluşmalara sahne oluyor. Pazarın sona ermesiyle birlikte ellerine tırmık ve poşetleri alıp şarkılar söyleyerek pazar kalıntılarını bir araya getiren gönüllüler, çöpe gidecek olan onlarca kilo atığın değerlenmesini sağlarken çektikleri fotoğraf ve videolarla da farklı şehirdeki kompost gönüllülerine selam gönderiyorlar.

“KOMPOST ÜRETİMİMİZ ADETA SEFERBERLİĞE DÖNÜŞEREK DEV BİR PROJE OLDU”

Bir yıldır son derece sistemli ve titiz bir çalışma ile kompost üretimine devam ettiklerini belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Kompost üretimimiz, adeta seferberliğe dönüşerek dev bir proje oldu. Temizlik İşleri Müdürlüğü`müzün yanı sıra gönüllülerimiz tarafından görev planlaması yapılıyor. Atıklar tespit ediliyor. Proje herkese tek tek anlatılıyor. Daha çok sayıda gönüllünün desteği alınmaya çalışılıyor. Ben de aralarında profesör, doktor, öğretmen, kimyager gibi meslek gruplarından bir araya gelen insanlarımızın sebze-meyve atığı toplamasına destek vermek amacıyla zaman zaman semt pazarına giderek bu özel buluşmaya eşlik ediyorum. Çok özel projeler yapıyoruz. Mersin`in, Mezitli`nin sinerjisi şehir şehir büyümeye devam ediyor” dedi.

“ÜRETİCİNİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Son yıllarda yaşanan kuraklık ve verim düşüklüğü tehlikesinin önüne geçebilmek amacıyla Mezitli gönüllüleri ile üreticiler için kompost üretimine başladıklarını söyleyen Başkan Tarhan, “Son yıllarda art arda gelen felaketlerin yarattığı sorunlar karşısında Mezitli Belediyesi olarak, üreticinin yanında olmaya devam ediyoruz. Üretim yapan çiftçilerimize sulama desteğinin yanı sıra ulaşım sorunları, lojistik destek, yem, ilaç, gübre gibi sayısız desteğimiz oldu. Yine Mezitli Solinova Kadın Kooperatifi`mize destek vererek kent içi tarım hamlesini başlattık. Gelişen teknolojiyle birlikte tarımsal verimin artırılması adına Mersin Üniversitesi`nden değerli hocalarımızın gönüllü destekleriyle mikrobiyal gübre dağıtımını yaptık. Şimdi de Biyobozunur Atık Yönetimi Projesi ile kompost üretimine başladık. Bundan sonra da tarımsal alanda üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Bize bu çalışmamızda destek olan gönüllülerimize, pazar esnafımıza ve işi sahiplenerek başarıya ulaşmasını sağlayan personelimize teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA