14 Ocak 2026 Çarşamba

20:09   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU OPERASYONU: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU SERBEST, İKI İSIM TUTUKLANDı!   19:59   YÖK’TEN ÜNIVERSITELERE CUMA NAMAZı DÜZENLEMESI: EĞITIM VE İNANÇ BIRLIKTE KORUNACAK   19:50   MERSIN, 2025’I SANATLA DOYURDU: 2026’DA DAHA BÜYÜK VIZYON GELIYOR   16:38   CHP’LI ATALAR’DAN E-TICARETTE GÜMRÜK MUAFIYETININ KALDıRıLMASıNA TEPKI: "UYGULAMADAN DERHAL VAZGEÇILMELIDIR"   16:37   MURAT ÇALıK’ıN AMELIYATı SONRASı AVUKATı KOÇHAN’DAN AÇıKLAMA GELDI   16:35   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “İSTANBULLULARı DARBENIN 300’ÜNCÜ GÜNÜNDE MEYDANA AKMAYA DAVET EDIYORUM”   15:49   MERSIN’DE BIR REKOR: TOROSLAR’DA 2025 YıLıNDA BIN 593 ÇIFT DÜNYA EVINE GIRDI   15:47   ÖZGÜR ÖZEL’DEN MHP’YE ÇAĞRı: "HERKES KENDI ITTIFAKıNDA KIMINLE OLMAK ISTIYORSA OLUR AMA EMEKLININ MESELESINDE BIR ARADA OLURSAK TÜRKIYE’DE ÇOK ŞEY DEĞIŞECEK"   15:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ÜLKEDE, KRIZIN ÖTESINDE BIR BUHRAN YAŞANıYOR"   13:36   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: “RAUF DENKTAŞ’ı VEFATıNıN 14’ÜNCÜ YıL DÖNÜMÜNDE SAYGıYLA ANıYORUM”   13:35   DEPREMDE YıKıLAN YUNUS KAYA APARTMANı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, AK PARTILI BELEDIYE BAŞKANLARı HAKKıNDA SORUŞTURMA IZNI VERMEDI   13:34   TKP’DEN ANKARA’DA 1 ŞUBAT ETKINLIĞI ÇAĞRıSı   13:32   ABD MEDYASı: İRAN’A YÖNELIK SALDıRı SEÇENEKLERI KONUSUNDA BAŞKAN TRUMP’A BILGI VERILDI   11:29   “İRAN’DA PROTESTOLAR 17’NCI GÜNÜNDE: ÖLÜ SAYıSı 646’YA YÜKSELDI, HÜKÜMET YANLıSı MITINGLER SERTLEŞTI”   09:35   MOBILYADA KADıN ELI: MERCEK KURSLARıYLA GELECEĞIN USTALARı MERSIN’DE YETIŞIYOR   08:37   TRUMP’TAN ŞOK KARAR: İRAN’LA TICARET YAPAN ÜLKELERE %25 EK VERGI   08:15   “MECLIS’TE EMEKLI İSYANı: CHP’DEN 39 BIN LIRA ASGARI ÜCRET VE ONURLU MAAŞ TALEBI”   21:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR MECLISI’NDE 2026 MESAJı: “BÜYÜK PROJELER, GÜÇLÜ MALI YAPı, ORTAK AKıL”   16:50   ROJIN KABAIŞ’IN ÖLÜMÜ... BABA NIZAMETTIN KABAIŞ, ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ ILE GÖRÜŞECEĞINI SÖYLEDI   16:47   MURAT ÇALıK YARıN AMELIYAT OLACAK... ÇALıK HASTANE CAMıNDAN DESTEKÇILERINE EL SALLADı  
 
     
   

CHP`Lİ AĞBABA`DAN MÜSİAD BAŞKANI ASMALI`YA TEPKİ GÖSTERDİ: “CV GÖNDERELİM, HEMEN DEĞERLENDİRMEYE ALSINLAR. HER GÜN BİZLERİ YÜZLERCE İNSAN ARIYOR”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı`nın “Türkiye`de iş beğenmeme gibi bir durum var” sözlerine “MÜSİAD yetkilileri inanmıyorsa kendilerine CV gönderelim, hemen değerlendirmeye alsınlar. Her gün bizleri iş isteyen, işsiz kaldığını ileten yüzlerce insan arıyor” tepkisini gösterdi.

 

Tarih : 11 Mayıs 2022 Çarşamba 13:52   Okunma : 728

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı`nın “Türkiye`de iş beğenmeme gibi bir durum var” sözlerine “MÜSİAD yetkilileri inanmıyorsa kendilerine CV gönderelim, hemen değerlendirmeye alsınlar. Her gün bizleri iş isteyen, işsiz kaldığını ileten yüzlerce insan arıyor” tepkisini gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye`de iş beğenmeme gibi bir durum var” diyen MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı`ya tepki gösterdi. Ağbaba, şu değerlendirmeleri yaptı:

“MÜSİAD Başkanı, AKP Genel Başkanı Erdoğan`ın yolundan gidiyor. Erdoğan gibi Saraylarında memleketten bihaber yoksulluğu, işsizliği, hayat pahalılığını görmezden gelerek açıklama yapıyorlar. Resmi verilerde dahi günlük 5 bin 100 kişinin işsiz kaldığından habersiz bir AKP klişesi olarak ‘iş var, insanlar iş beğenmiyor` diyerek gülünç duruma düşüyorlar.

Döviz kurunun aylar sonra 15 lira bandını kırdığı, resmi enflasyonun yüzde 70`i aştığı, iğneden ipliğe her şeyin her gün zamlandığı, birçok şirketin çalışanlarına maaşlarını ödeyemediği bir ortamda işsizliğin müsebbibi olarak iş arayan insanları görmek bir cehaletin ötesinde art niyet de taşımaktadır.

Türkiye`de özellikle salgından sonra izlenen ekonomi politikaları nedeniyle üretim durma noktasına geldi. Kayıt dışılık arttı, şirketler bir bir iflas bayrağı çekmeye başladı. Böyle bir ortamda görünen o ki asıl işsiz MÜSİAD. Saray`ı nasıl aklarız diye içi boş açıklamalar yapıyorlar.

İşsiz kalmanın herkes için normalleştiği, sıradanlaştığı bir ülke olduk. Ekonomi ortada, göstergeler ortada. TÜİK`in açıkladığı işsiz sayısı ‘iş aramaktan vazgeçmeyenler`den oluşuyor. İnsanlar iş bulma ümidini çoktan kaybetti.

MÜSİAD yetkililer inanmıyorsa kendilerine CV gönderelim, hemen değerlendirmeye alsınlar. Her gün bizleri; iş isteyen, işsiz kaldığını ileten yüzlerce insan arıyor. Son yıllarda ise ne yazık ki KPSS derecesi yapmış, okulunu yüksek notlarla bitirmiş insanlar bizlere ulaşmaya çalışıyor.

Artık KPSS`de derece yapsanız da Türkiye birincisi olsanız da AKP`li dayınız yoksa iş bulma şansınız sıfır. Üstelik AKP`li olmak da yetmiyor, bazı durumlarda belli bir tarikatın, cemaatin veya vakfın üyesi olmanız da bekleniyor.

MÜSİAD herhalde bu tarikatlara, vakıflara bakarak ‘insanlar iş beğenmiyor` demiş. Sokağın gerçeği ise bambaşka. Her iki gençten biri işsiz. Ne eğitimde ne istihdamda olan insan sayısı her geçen gün artıyor. Gençlerin birçoğu ne yazık ki yurtdışına gitmenin yollarını arıyor.

“KAYIT DIŞI ÇALIŞTIRIYORUZ` DEMEK İSTİYOR”

MÜSİAD Başkanı, ‘İnsanlar ağır işlerde, emek yoğun işlerde çalışmak istemiyor. Çalışsa da verimli olmuyor. Yabancı uyruklu işçiler bu işlerde daha fazla çalışıyor` demiş. MÜSAİD Başkanı esasında ‘biz karın tokluğuna, asgari ücretin daha atlında, günde 12 saatten fazla insanları çalıştırıyoruz, üstüne de sigortasını da yapmıyoruz, kayıt dışı çalıştırıyoruz` demek istiyor. MÜSİAD Başkanı Suriyelilerin kara kaşına kara gözüne sevdalı değil. Ensar kardeşliği diyorlar ama insanların çaresizliğinden de faydalanmayı eksik etmiyorlar.

Daha geçen gün Soylu ‘fabrikanda Suriyeliyi çalıştır, sömür, sigortasını yaptırma, sonra ayak ayaküstüne at, `Ne olacak bu Suriyelilerin hali` de` diyordu. Açıkça hem insanların emeğinin göz göre göre sömürüldüğünü hem de ülkeye ekonomik olarak nasıl bir darbe yapıldığını da itiraf ediyordu. Türkiye`de en iyi ihtimalle 1 milyon Suriyelinin kayıt dışı çalıştırıldığını varsaydığımızda, ülkemiz ekonomisine yıllık zararı ortalama 9,5 milyar TL`ye denk gelmektedir. MÜSİAD Başkanı ve bu şekilde düşünenler bu ülkede vergi kaçırmanın en kolay yolunu kayıt dışı göçmen işçi çalıştırmaktan geçtiğini bildikleri için, şimdi birden ‘kimse iş beğenmiyor ama onlar her işi yapıyor` bahanesinin arkasına saklanıyor.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA