14 Ocak 2026 Çarşamba

20:09   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU OPERASYONU: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU SERBEST, İKI İSIM TUTUKLANDı!   19:59   YÖK’TEN ÜNIVERSITELERE CUMA NAMAZı DÜZENLEMESI: EĞITIM VE İNANÇ BIRLIKTE KORUNACAK   19:50   MERSIN, 2025’I SANATLA DOYURDU: 2026’DA DAHA BÜYÜK VIZYON GELIYOR   16:38   CHP’LI ATALAR’DAN E-TICARETTE GÜMRÜK MUAFIYETININ KALDıRıLMASıNA TEPKI: "UYGULAMADAN DERHAL VAZGEÇILMELIDIR"   16:37   MURAT ÇALıK’ıN AMELIYATı SONRASı AVUKATı KOÇHAN’DAN AÇıKLAMA GELDI   16:35   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “İSTANBULLULARı DARBENIN 300’ÜNCÜ GÜNÜNDE MEYDANA AKMAYA DAVET EDIYORUM”   15:49   MERSIN’DE BIR REKOR: TOROSLAR’DA 2025 YıLıNDA BIN 593 ÇIFT DÜNYA EVINE GIRDI   15:47   ÖZGÜR ÖZEL’DEN MHP’YE ÇAĞRı: "HERKES KENDI ITTIFAKıNDA KIMINLE OLMAK ISTIYORSA OLUR AMA EMEKLININ MESELESINDE BIR ARADA OLURSAK TÜRKIYE’DE ÇOK ŞEY DEĞIŞECEK"   15:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ÜLKEDE, KRIZIN ÖTESINDE BIR BUHRAN YAŞANıYOR"   13:36   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: “RAUF DENKTAŞ’ı VEFATıNıN 14’ÜNCÜ YıL DÖNÜMÜNDE SAYGıYLA ANıYORUM”   13:35   DEPREMDE YıKıLAN YUNUS KAYA APARTMANı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, AK PARTILI BELEDIYE BAŞKANLARı HAKKıNDA SORUŞTURMA IZNI VERMEDI   13:34   TKP’DEN ANKARA’DA 1 ŞUBAT ETKINLIĞI ÇAĞRıSı   13:32   ABD MEDYASı: İRAN’A YÖNELIK SALDıRı SEÇENEKLERI KONUSUNDA BAŞKAN TRUMP’A BILGI VERILDI   11:29   “İRAN’DA PROTESTOLAR 17’NCI GÜNÜNDE: ÖLÜ SAYıSı 646’YA YÜKSELDI, HÜKÜMET YANLıSı MITINGLER SERTLEŞTI”   09:35   MOBILYADA KADıN ELI: MERCEK KURSLARıYLA GELECEĞIN USTALARı MERSIN’DE YETIŞIYOR   08:37   TRUMP’TAN ŞOK KARAR: İRAN’LA TICARET YAPAN ÜLKELERE %25 EK VERGI   08:15   “MECLIS’TE EMEKLI İSYANı: CHP’DEN 39 BIN LIRA ASGARI ÜCRET VE ONURLU MAAŞ TALEBI”   21:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR MECLISI’NDE 2026 MESAJı: “BÜYÜK PROJELER, GÜÇLÜ MALI YAPı, ORTAK AKıL”   16:50   ROJIN KABAIŞ’IN ÖLÜMÜ... BABA NIZAMETTIN KABAIŞ, ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ ILE GÖRÜŞECEĞINI SÖYLEDI   16:47   MURAT ÇALıK YARıN AMELIYAT OLACAK... ÇALıK HASTANE CAMıNDAN DESTEKÇILERINE EL SALLADı  
 
     
   

METİN GÜRCAN`IN AVUKATI ŞAHİN: SAVUNMA SANAYİ BAŞKANLIĞI VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, BİLGİ VE BELGELERİN DEVLETİN GİZLİ SIRRI NİTELİĞİNDE OLMADIĞINI BELİRTTİ


DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Metin Gürcan`ın tahliyesine ilişkin bilgi veren avukatı Yusuf Şahin, iddianamedeki suçlamalara ilişkin Savunma Sanayi Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı`nın görüşünün dava dosyasına girdiğini aktararak, “Savunma Sanayi Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından değerlendirmede, mahkemeye Metin Gürcan`ın paylaştığı iddia olunan bilgi ve belgelerin devletin gizli sırrı niteliğinde olmadığı, bunların daha önce basın yayın organlarında ve internet ortamında defaten paylaşıldığı belirtilmiş ve bu kapsamda suçun oluşmayacağı ifade edilmiştir” dedi.

 

Tarih : 11 Mayıs 2022 Çarşamba 17:03   Okunma : 547

DEVA Partili Metin Gürcan`ın tahliyesine ilişkin bilgi veren avukatı Yusuf Şahin, iddianamedeki suçlamalara ilişkin Savunma Sanayi Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı`nın görüşünün dava dosyasına girdiğini söyledi. Şahin, “Savunma Sanayi Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından değerlendirmede, mahkemeye Metin Gürcan`ın paylaştığı iddia olunan bilgi ve belgelerin devletin gizli sırrı niteliğinde olmadığı, bunların daha önce basın yayın organlarında ve internet ortamında defaten paylaşıldığı belirtilmiş ve bu kapsamda suçun oluşmayacağı ifade edilmiştir” dedi.

DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi, emekli yüzbaşı Metin Gürcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nın Nisan 2020`de başlattığı soruşturma kapsamında; “askeri ve siyasi casusluk” ve “devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla zincirleme biçimde açıklama” suçlamaları ile 29 Kasım 2021`de tutuklanmıştı.

İlk duruşmada Gürcan hakkındaki yargılamanın kapalı olarak sürdürülmesine karar verilmişti. Yargılama, bugün Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki ikinci duruşma ile devam etti. Mahkeme, Gürcan`ın tahliyesine karar verdi.

Müvekkili Metin Gürcan`ın tahliyesine ilişkin bilgi veren avukatı Yusuf Şahin, iddianamedeki iddialara ilişkin Savunma Sanayi Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı`nın görüş bildirdiğini aktararak, “Savunma Sanayi Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından değerlendirmede, mahkemeye Metin Gürcan`ın paylaştığı iddia olunan bilgi ve belgelerin devletin gizli sırrı niteliğinde olmadığı, bunların daha önce basın yayın organlarında ve internet ortamında defaten paylaşıldığı belirtilmiş ve bu kapsamda suçun oluşmayacağı ifade edilmiştir” diye konuştu.

Mahkemenin Savunma Sanayi Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı`nın gönderdiği görüşlere istinaden tahliyeye karar verdiğini aktaran Şahin, tahliyeye ilişkin DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan`a da telefon ile bilgi verdiğini söyledi. Şahin, “Hepimizin Metin beyin suçsuz olduğunu bildiğimiz için tahliyesi bizi şaşırtmadı, Ali Bey de bu durumdan memnuniyet duydu” dedi.

Şahin, Gürcan dosyasına ilişkin “İddianame kısa sürede çöktü” diye yorum yaptı.

Gürcan`ın yargılandığı davanın üçüncü duruşması 4 Ekim 2022 tarihinde yapılacak.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA