13 Nisan 2026 Pazartesi

09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!   01:01   BARO BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR’DEN SERT VE NET MESAJ: "GÖRMEZDEN GELEMEYIZ"   12:05   AKDENIZ’DE CAN GÜVENLIĞI İÇIN RISK OLUŞTURAN ESKI YAPıLAR YıKıLıYOR   11:42   MERSIN’DE ‘UZUN İNCE BIR YOL’ RÜZGARı: ÂŞıK VEYSEL’IN TORUNU SAHNEYE ÇıKıNCA GÖZYAŞLARı SEL OLDU!   11:30   ARAÇ SAHIPLERI DIKKAT ! TÜVTÜRK İÇIN MILYARLıK SORU: ’767 MILYON TL NEREDE ?’   11:08   ÇIFTÇI TARLADA İMDAT DEDI! ’SADECE MAZOTUM KADAR EKEBILIYORUM’   16:48   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı JD VANCE, ABD-İRAN GÖRÜŞMELERI IÇIN İSLAMABAD’A GIDIYOR: "OLUMLU BIR SONUÇ BEKLIYORUZ"   16:47   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI: AB’NIN AVRUPA’NıN GÜVENLIĞI IÇIN BIRLEŞIK KRALLıK, UKRAYNA, TÜRKIYE VE NORVEÇ’E IHTIYACı VAR   14:37   İSPANYA’DAN NATO’NUN HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MÜDAHALE IHTIMALINE ITIRAZ   14:34   CHP-DP GÖRÜŞMESI… ÖZGÜR ÖZEL: “ARA SEÇIMDEN KAÇMAK, ANAYASA’Yı IHLAL SUÇUYLA BIRLIKTE SIYASI BIR TÜKENMIŞLIĞIN DE ITIRAFıDıR”   14:33   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… KEREM GÖKAY ÖNER: "MURAT ÇELIK’LE ARAMDA UYUŞMAZLıK ÇıKTı. AMIRIM KANUNSUZ EMIRLER VERIYORDU”   14:32   İNGILTERE BAŞBAKANı STARMER: ENERJI FATURALARıNDAKI DALGALANMANıN SORUMLUSU TRUMP VE PUTIN   13:48   SEMIH PALAMUT: MERSIN LOJISTIK MERKEZI AÇıLıŞıYLA ŞEHRIMIZE ÖNEMLI BIR DEĞER KAZANDıRıLDı   13:03   CHP’LI MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI’NE YAPıLAN OPERASYON SONRASı BAŞKAN ÖZYIĞIT’DEN ILK AÇıKLAMA!   10:07   MERSIN’DE DEV YATıRıM: TÜRKIYE’NIN LOJISTIK ÜSSÜ AÇıLDı! BAŞKAN SEÇER’DEN 1.5 MILYAR TL’LIK VIZYON HAMLESI   09:50   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARı EKRAN BAĞıMLıLıĞıNDAN KURTARAN HAMLE: BAY TABLET SAHNE ALDı!   20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı  
 
     
   

ENGİN ÖZKOÇ: ERDOĞAN, SEÇİMLERE BİR YIL KALA MUHALEFETE BÜYÜK BASKI UYGULAMA KARARLIĞI İÇİNDE HAREKET EDİYOR


CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Yargıtay`ın, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu`na yargılandığı bazı davalarda verilen ve ‘siyasi yasak` da içeren cezaları onamasına ilişkin, “Türkiye`de yargı içtihatlara göre değil, yasalara göre değil, Tayyip Erdoğan`a göre hareket ediyor. Onun istediği kararları almayan yargıçlar değiştiriliyor, onun istediği yargıçlar getirilerek Türkiye`de siyasetin, özgürlüğün önü kesiliyor. Bunu şiddetle kınıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere bir yıl kala muhalefete büyük baskı uygulama kararlılığı içinde hareket ediyor. Muhalefeti sindirme, alanlara çıkarmama kararlılığı içinde hareket ediyor” dedi. Özkoç, Kaftancıoğlu`nun cezaevine girip girmeyeceği sorusuna, “Belki 10 gün, 15 gün, bir ay bir ceza yatarı olur gibi gözüküyor ama bunda kesin bir şey söylersem sizi de yanıltmış olurum” yanıtını verdi.

 

Tarih : 12 Mayıs 2022 Perşembe 17:21   Okunma : 678

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Yargıtay`ın, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu`na yargılandığı bazı davalarda verilen ve ‘siyasi yasak` da içeren cezaları onamasına ilişkin, “Türkiye`de yargı içtihatlara göre değil, yasalara göre değil, Tayyip Erdoğan`a göre hareket ediyor. Onun istediği kararları almayan yargıçlar değiştiriliyor, onun istediği yargıçlar getirilerek Türkiye`de siyasetin, özgürlüğün önü kesiliyor. Bunu şiddetle kınıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere bir yıl kala muhalefete büyük baskı uygulama kararlılığı içinde hareket ediyor. Muhalefeti sindirme, alanlara çıkarmama kararlılığı içinde hareket ediyor” dedi. Özkoç, Kaftancıoğlu`nun cezaevine girip girmeyeceği sorusuna, “Belki 10 gün, 15 gün, bir ay bir ceza yatarı olur gibi gözüküyor ama bunda kesin bir şey söylersem sizi de yanıltmış olurum” yanıtını verdi.

Engin Özkoç, TBMM`de gazetecilerin, Yargıtay`ın Canan Kaftancıoğlu hakkındaki davalarda verdiği onama kararlarına ilişkin sorularını yanıtladı. Özkoç, şöyle konuştu:

“Resmi yazı yayınlanmış değil şu an itibariyle. Resmi yazının yayınlanmasını bekliyorum. Çünkü bizim muhatap alabileceğimiz şey resmi yazı. 25`e yakın milletvekili arkadaşımızı Genel Kurul`da tutuyoruz. Diğer milletvekilleri arkadaşlarımız İstanbul`a hareket ettiler, Genel Başkan`ımızın isteği doğrultusunda. Sayın Genel Başkan`ımız da İstanbul`a hareket etti, sanıyorum akşam 18:00 civarı, saat değişebilir, İstanbul İl merkezinde bir basın toplantısı yapılacak.

Hem kadın hem siyasetin hem özgürlüğün önü tıkanıyor. Bir kadın siyasetçi, üstelik İstanbul gibi 16 milyon nüfusu olan ilin il başkanı olan kadın siyasetçi; hukuksuz şekilde hem elinden siyaset yapma hakkı alınıyor hem de özgürlüğü kısıtlanıyor. Sanki adalet önünde suç işlemiş gibi, sanki kasıtlı olarak suç işlemiş gibi bir yargı kararı çıkartılıyor. Türkiye`de normalde bağımsız yargı sistemi olsa asla böyle bir kararın onanması mümkün değil. Artık Gezi davalarında da gördük ki Türkiye`de yargı içtihatlara göre değil, yasalara göre değil, Tayyip Erdoğan`a göre hareket ediyor. Onun istediği kararları almayan yargıçlar değiştiriliyor, onun istediği yargıçlar getirilerek Türkiye`de siyasetin, özgürlüğün önü kesiliyor. Bunu şiddetle kınıyoruz. Bundan sonrası için de adım adım ne yapacağımızı söyleyeceğiz.

Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere bir yıl kala muhalefete büyük baskı uygulama kararlılığı içinde hareket ediyor. Muhalefeti sindirme, alanlara çıkarmama kararlılığı içinde hareket ediyor.

Bizim yaptığımız açıklamalarla ilgili ‘suç ve suçluyu övme` bahanesi altında bunları yayınlayan televizyon kuruluşlarına ceza yağdırılıyor. Tayyip Erdoğan, kendi çaresizliği, içine Türkiye`ye düşürdüğü durum ve kendi siyasi partisinin bugün geldiği noktanın verdiği bir ruh haliyle hareket ediyor. Ne yaparsa yapsın asla bizi engellemeyecek. Millet İttifakı kararlı biçimde yoluna devam edecek. Hücrelere atılan arkadaşlarımız, hücrede, dışarıdaki arkadaşlarımızın mücadelesini bekleyecekler. Bir gün o hücrelerin kapıları özgürlüğe açılacak… O güne kadar mücadelemiz sürecek.”

Engin Özkoç, Canan Kaftancıoğlu`nun cezaevine girip girmeyeceğinin sorulması üzerine de şunları söyledi:

“Belki 10 gün, 15 gün, bir ay bir ceza yatarı olur gibi gözüküyor ama bunda kesin bir şey söylersem sizi de yanıltmış olurum. Ama şöyle düşünün; bir il başkanının, üstelim kadın bir il başkanın, Türkiye`de, söylediği sözlerden dolayı siyaset yapma olanağı elinden alınıyor. Yani sadece söylediği bir söz yüzünden önü kesiliyor. Bu hiç doğru bir yaklaşım değil. Belki de özgürlüğü de kısıtlanacak. Hayatı bundan sonra farklı bir hayat olacak. Ne için? Konuştuğu için. Ne için? Eleştirdiği için. Türkiye böyle bir noktaya geldi. Ama biz kararlıyız, mücadelemize devam edeceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA