13 Nisan 2026 Pazartesi

09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!   01:01   BARO BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR’DEN SERT VE NET MESAJ: "GÖRMEZDEN GELEMEYIZ"   12:05   AKDENIZ’DE CAN GÜVENLIĞI İÇIN RISK OLUŞTURAN ESKI YAPıLAR YıKıLıYOR   11:42   MERSIN’DE ‘UZUN İNCE BIR YOL’ RÜZGARı: ÂŞıK VEYSEL’IN TORUNU SAHNEYE ÇıKıNCA GÖZYAŞLARı SEL OLDU!   11:30   ARAÇ SAHIPLERI DIKKAT ! TÜVTÜRK İÇIN MILYARLıK SORU: ’767 MILYON TL NEREDE ?’   11:08   ÇIFTÇI TARLADA İMDAT DEDI! ’SADECE MAZOTUM KADAR EKEBILIYORUM’   16:48   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı JD VANCE, ABD-İRAN GÖRÜŞMELERI IÇIN İSLAMABAD’A GIDIYOR: "OLUMLU BIR SONUÇ BEKLIYORUZ"   16:47   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI: AB’NIN AVRUPA’NıN GÜVENLIĞI IÇIN BIRLEŞIK KRALLıK, UKRAYNA, TÜRKIYE VE NORVEÇ’E IHTIYACı VAR   14:37   İSPANYA’DAN NATO’NUN HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MÜDAHALE IHTIMALINE ITIRAZ   14:34   CHP-DP GÖRÜŞMESI… ÖZGÜR ÖZEL: “ARA SEÇIMDEN KAÇMAK, ANAYASA’Yı IHLAL SUÇUYLA BIRLIKTE SIYASI BIR TÜKENMIŞLIĞIN DE ITIRAFıDıR”   14:33   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… KEREM GÖKAY ÖNER: "MURAT ÇELIK’LE ARAMDA UYUŞMAZLıK ÇıKTı. AMIRIM KANUNSUZ EMIRLER VERIYORDU”   14:32   İNGILTERE BAŞBAKANı STARMER: ENERJI FATURALARıNDAKI DALGALANMANıN SORUMLUSU TRUMP VE PUTIN   13:48   SEMIH PALAMUT: MERSIN LOJISTIK MERKEZI AÇıLıŞıYLA ŞEHRIMIZE ÖNEMLI BIR DEĞER KAZANDıRıLDı   13:03   CHP’LI MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI’NE YAPıLAN OPERASYON SONRASı BAŞKAN ÖZYIĞIT’DEN ILK AÇıKLAMA!   10:07   MERSIN’DE DEV YATıRıM: TÜRKIYE’NIN LOJISTIK ÜSSÜ AÇıLDı! BAŞKAN SEÇER’DEN 1.5 MILYAR TL’LIK VIZYON HAMLESI   09:50   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARı EKRAN BAĞıMLıLıĞıNDAN KURTARAN HAMLE: BAY TABLET SAHNE ALDı!   20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı  
 
     
   

BÜRO MEMUR-SEN ÜYELERİ 16-20 MAYIS ARASINDA EYLEM YAPACAK


Büro Memur-Sen, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, görevde yükselme, kadro, fazla mesai, tazminatlar, 3600 ve ikramiye gibi konularda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi talebi ile gelecek hafta eylem yapma kararı aldıklarını açıkladı. Sendika üyeleri, SGK`ya çalışanların beklentileri ile ilgili dilekçe verme, işe 2 saat geç gitme ve 2 saat erken çıkma, 4 saat iş bırakma gibi eylemler yapacak.

 

Tarih : 13 Mayıs 2022 Cuma 17:34   Okunma : 812

Büro Memur-Sen, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, görevde yükselme, kadro, fazla mesai, tazminatlar, 3600 ve ikramiye gibi konularda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi talebi ile gelecek hafta eylem yapma kararı aldıklarını açıkladı. Sendika üyeleri, SGK`ya çalışanların beklentileri ile ilgili dilekçe verme, işe 2 saat geç gitme ve 2 saat erken çıkma, 4 saat iş bırakma gibi eylemler yapacak.

Memur Sendikaları Konfederasyonu`na (MEMUR-SEN) bağlı Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen), bugün yaptığı yazılı açıklama ile 16-20 Mayıs arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında eyleme çıkacaklarını duyurdu.

Büro Memur-Sen`in yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Her yıl mayıs ayının 16`sını içine alan hafta Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 16-20 Mayıs tarihlerine denk gelen kutlamalar büyük bir sevince dönüşmesi gerekirken SGK çalışanlarının yaşadığı mağduriyetler nedeniyle buruk bir şekilde geçmektedir. İnsanlarımıza beşikten mezara kadar hizmet veren Sosyal Güvenlik Kurumu`nda; 23 bini taşrada 4 bini merkezde olmak üzere yaklaşık 27 bin memur görev yapmaktadır.

“BÜRO MEMUR-SEN OLARAK EYLEM KARARI ALMIŞ BULUNMAKTAYIZ”

Yurt içi ve yurt dışında yaklaşık 100 milyon kişiye hizmet veren SGK`da, büyük fedakârlıklarla çalışan personel emeğinin karşılığını ne yazık ki alamamaktadır. Maaşı düşük de olsa geçmişte aldığı fazla mesai ücreti, ikramiye, performans ödemesi ve havuz parası gibi ek gelirlerle ayakta kalabilen memurlar, 666 Sayılı Kanun Hükmünde kararname ile bu haklarını kaybetmiş, emeğinin karşılığını almaktan uzaklaştırılmıştır. Bu nedenle; 16-20 Mayıs tarihlerinde kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında çalışma şartlarının iyileştirilmesi, görevde yükselme, kadro, fazla mesai, tazminatlar, 3600 ve ikramiye gibi konularda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi maksadıyla Büro Memur-Sen olarak eylem kararı almış bulunmaktayız.

BÜRO MEMUR-SEN BİR HAFTALIK EYLEM PLANINI AÇIKLADI

16-20 Mayıs tarihleri arasında aşağıdaki eylem planımızı gerçekleştireceğiz:

16 Mayıs Pazartesi günü saat 13:00`te SGK önünde (Balgat) yapılacak basın açıklaması sonrasında çalışanların beklentileri ile ilgili dilekçelerin Kurum başkanlığına iletilmek üzere evrak kayda verilmesi. 17 Mayıs Salı günü tüm çalışanların tepkisini sosyal ortamda dışa vurması için siyah renk kıyafetle işe gidilmesi. 18 Mayıs Çarşamba günü sabah 2 saat işe geç gitmek ve mesai bitişinden 2 saat önce işten çıkarak 4 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirmek. 19 Mayıs Perşembe günü resmi tatil olması nedeniyle saat 21:00 de hashtag çalışması yapılması. 20 Mayıs Cuma günü tam gün iş bırakma (çalışanlar o gün işe gelmeyecek). İçinde bulunduğumuz hafta vesilesiyle, başta SGK çalışanları olmak üzere hizmet kolumuzda yer alan tüm çalışanların ve bütün emekçilerinin emeğinin karşılığını aldığı, bir sonraki sosyal güvenlik haftası kutlamalarında sorunları konuşmaktan ziyade kazanımlar nedeniyle teşekkür ettiğimiz bir hafta olması temenni ediyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA