29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

EDİRNE`DE AVRUPA GÜNÜ`NE ÖZEL `BİRLİK, BARIŞ VE DAYANIŞMA` KONSERİ


Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi ve Yunanistan Edirne Konsolosluğu iş birliğinde “Avrupa Günü Birlik, Barış ve Dayanışma Konseri” düzenlendi. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Türkiye ile Yunanistan`ın yüzyıllardır ortak kültüre ve geçmişe sahip olduğunu belirterek “Bu hikayemiz sebep ne olursa olsun sonlanmadı ve yaşanmaya devam ediyor” dedi. Yunanistan Edirne Konsolosu Aris Radiopoulos da “Yunanistan ile Türkiye arasında geçmişe dayalı müzik kültürü vardır ve bu iki halk arasındaki geçmişe dayalıdır” diye konuştu.

 

Tarih : 14 Mayıs 2022 Cumartesi 17:54   Okunma : 485

GÖKHAN TUZLADAN

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi ve Yunanistan Edirne Konsolosluğu iş birliğinde “Avrupa Günü Birlik, Barış ve Dayanışma Konseri” düzenlendi. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Türkiye ile Yunanistan`ın yüzyıllardır ortak kültüre ve geçmişe sahip olduğunu belirterek “Bu hikayemiz sebep ne olursa olsun sonlanmadı ve yaşanmaya devam ediyor” dedi. Yunanistan Edirne Konsolosu Aris Radiopoulos da “Yunanistan ile Türkiye arasında geçmişe dayalı müzik kültürü vardır ve bu iki halk arasındaki geçmişe dayalıdır” diye konuştu.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi ve Yunanistan Edirne Konsolosluğu iş birliğinde gerçekleştirilen “Avrupa Günü Birlik, Barış ve Dayanışma Konseri”, Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı`nda yapıldı.
Yunanistan Edirne Konsolosu Aris Radiopoulos`un da destek verdiği konsere, Yunan ses sanatçısı Elsa Mouratidou ve piyano sanatçısı Athanasios Bililis, Bulgaristan`ın konsolosluk yetkilileri, Yunanistan konsolosluk yetkilileri ile çevre il ve ilçelerden gelen iş insanları, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emre Alp ve çok sayıda davetli katıldı.

EDİRNE`DE AVRUPA GÜNÜ`NE ÖZEL KONSER

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ile Konsolos Radiopoulos, konser öncesi düzenlenen resepsiyon ile gelen konuklara bilgi verdi. Konser hakkında açıklama yapan AB Edirne Bilgi Merkezi Koordinatörü Elif Yardımcı, konserin AB Türkiye Delegasyonu destekleriyle Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve Edirne Yunanistan Konsolosluğu iş birliğinde Avrupa Günü`ne özel gerçekleştirildiğini belirtti.

“YUNANİSTAN İLE TÜRKİYE ARASINDA GEÇMİŞE DAYALI MÜZİK KÜLTÜRÜ VAR”

Radiopoulos, konuşmasında pandemi nedeniyle bir araya gelemediklerini ve normalleşme adımlarıyla etkinlikler yapmaya başladıklarını kaydederek “Müzik söylenenin aksine evrensel olarak anlaşılan bir dil değildir. Sadece sesleri dinleriz. Yunanistan ile Türkiye arasında geçmişe dayalı müzik kültürü vardır ve bu iki halk arasındaki geçmişe dayalıdır” dedi.

“BU HİKAYEMİZ SEBEP NE OLURSA OLSUN SONLANMADI VE YAŞANMAYA DEVAM EDİYOR”

Ev sahibi sıfatı ile konuşan Zıpkınkurt da “birlik, barış ve dayanışma” adıyla buluşturan etkinliğin aslında yıllardır ne sınırların ne mesafelerin ne de yaşanan hiçbir politik ve siyasi hikayenin insanları birbirinden ayıramadığı, dostluğa ve kardeşliğe engel olamadığı bir tabloyu da ortaya koyduğunu kaydetti. Türkiye ile Yunanistan`ın yüzyıllardır ortak kültüre ve geçmişe sahip olduğunu belirten Zıpkınkurt, “Edirneli katılımcılarımız da bana hak verecektir ki, biz aynı değerleri paylaşan ve hikayeleri birbirinden hiçbir zaman ayrılmayan iki milletiz. Bizim anneannelerimiz, dedelerimiz birlik içinde yaşadılar. Aynı mahallelerde oturdular, komşuluk yaptılar. Aynı şarkıları söyledik, aynı yemekleri yedik. Aynı hikayeleri paylaştık, anılar biriktirdik. Bu hikayemiz sebep ne olursa olsun sonlanmadı ve yaşanmaya devam ediyor” dedi.

TÜRKÇE VE YUNANCA ŞARKILAR SÖYLENDİ

Konuşmaların ardından konsere geçildi. Sanatçı Elsa Mouratidou ve piyano sanatçısı Athanasios Bililis, Yunan ve Türk halklarının ortak şarkılarını her iki ülkenin dilinde seslendirdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA