13 Nisan 2026 Pazartesi

08:20   MACARISTAN’DA TARIHI DEVRIM: PETER MAGYAR VE TISZA PARTISI ORBAN DÖNEMINI BITIRDI!   08:17   ANKARA TABIP ODASı SEÇIMLERINDE KAZANAN BELLI OLDU: İŞTE SEÇIM SONUÇLARı VE KAZANAN GRUP!   08:09   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DÜNYA GÜNDEMINE DAMGA VURAN MESAJ: TEK ADAMLAR KAYBETTI, HALK KAZANDı!   07:10   GALATASARAY SAHASıNDA BEKLENMEDIK KAYıP! ASLAN ZIRVE YOLUNDA YARA ALDı: 1-1   01:10   MERSIN’DE EMEKLI FıRTıNASı! ‘SANDıKTA HESAPLAŞACAĞıZ’ DIYEREK MEYDANLARA İNDILER   01:02   MERSIN’DE TARIHI FINAL: 5 KıTA, 26 ÜLKE VE TÜRK SPORCUNUN İLK ZAFERI!   09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!   01:01   BARO BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR’DEN SERT VE NET MESAJ: "GÖRMEZDEN GELEMEYIZ"   12:05   AKDENIZ’DE CAN GÜVENLIĞI İÇIN RISK OLUŞTURAN ESKI YAPıLAR YıKıLıYOR   11:42   MERSIN’DE ‘UZUN İNCE BIR YOL’ RÜZGARı: ÂŞıK VEYSEL’IN TORUNU SAHNEYE ÇıKıNCA GÖZYAŞLARı SEL OLDU!   11:30   ARAÇ SAHIPLERI DIKKAT ! TÜVTÜRK İÇIN MILYARLıK SORU: ’767 MILYON TL NEREDE ?’   11:08   ÇIFTÇI TARLADA İMDAT DEDI! ’SADECE MAZOTUM KADAR EKEBILIYORUM’   16:48   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı JD VANCE, ABD-İRAN GÖRÜŞMELERI IÇIN İSLAMABAD’A GIDIYOR: "OLUMLU BIR SONUÇ BEKLIYORUZ"   16:47   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI: AB’NIN AVRUPA’NıN GÜVENLIĞI IÇIN BIRLEŞIK KRALLıK, UKRAYNA, TÜRKIYE VE NORVEÇ’E IHTIYACı VAR   14:37   İSPANYA’DAN NATO’NUN HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MÜDAHALE IHTIMALINE ITIRAZ   14:34   CHP-DP GÖRÜŞMESI… ÖZGÜR ÖZEL: “ARA SEÇIMDEN KAÇMAK, ANAYASA’Yı IHLAL SUÇUYLA BIRLIKTE SIYASI BIR TÜKENMIŞLIĞIN DE ITIRAFıDıR”   14:33   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… KEREM GÖKAY ÖNER: "MURAT ÇELIK’LE ARAMDA UYUŞMAZLıK ÇıKTı. AMIRIM KANUNSUZ EMIRLER VERIYORDU”  
 
     
   

İSTANBULLU SANAYİ ÇALIŞANI: TOST BİLE YİYEMİYORUZ. BİR TOST 25 LİRA. BOŞ TOST YİYORUZ. TOSTÇU BİZİ SEVİYOR, O YÜZDEN BİZE SALÇA SÜRÜYOR


CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Eyüp`te bulunan Avas Sanayi Sitesi`nde esnafı ziyaret etti. Bir sanayi çalışanı, Tekin`e yaşadıkları sorunları anlatırken “Tost bile yiyemiyoruz. Bir tost 25 lira. Boş tost yiyoruz… Kuru ekmeği makineye basıyor, elektrik harcanıyor, bir de ekmek parası karşılığı 10 lira alıyor. Tostçu bizi seviyor, devamlı müşterisiyiz, o yüzden bize salça sürüyor” dedi.

 

Tarih : 15 Mayıs 2022 Pazar 15:41   Okunma : 925

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Eyüp`te bulunan Avas Sanayi Sitesi`nde esnafı ziyaret etti. Bir sanayi çalışanı, Tekin`e yaşadıkları sorunları anlatırken “Tost bile yiyemiyoruz. Bir tost 25 lira. Boş tost yiyoruz… Kuru ekmeği makineye basıyor, elektrik harcanıyor, bir de ekmek parası karşılığı 10 lira alıyor. Tostçu bizi seviyor, devamlı müşterisiyiz, o yüzden bize salça sürüyor” dedi.

Gürsel Tekin, ‘Öteki İstanbul` ziyaretler kapsamında, Eyüp`te bulunan Avas Sanayi Sitesi`nin esnafıyla bugün bir araya geldi. Tekin, burada esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Tekin, ilk olarak, çalıştıkları fabrikadan alamadıkları tazminatlar için 616 gündür eylem yapan Uzel Makina Fabrikası çalışanlarını ziyaret etti. Tekin, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“BUNLAR İÇİN ADALET İŞLEMİYOR”

“Kadere bak; buraya ilk kez İstanbul İl Başkanı olduğum zaman gelmiştim. Tam üstünde 14 yıl geçmiş. 14 yıldır burada insanlar hak, hukuk ve adalet arıyorlar. Bunlar için adalet işlemiyor. Kimler için işliyor? Siyasal düşüncelerini ifade eden, bugünkü iktidara itiraz edenler için yargı kararları jet hızıyla geçiyor. Ama emekçinin yargı kararı 616 gündür bekliyor. Yani 15 yıldır burada hark arama eylemleri yapıyorlar. 2,5 yıldır çadır kurdular ve 15 yıldır haklarını aramak için mücadele ediyorlar. Kamuoyunun takdirine sunmak istiyorum. Ama kazanacaksınız, bir gün mutlaka kazanacaksınız. Adalet yerini bulacaktır hiç merak etmeyin.”

“BOŞ TOST YİYORUZ”

Tekin, daha sonra sanayi sitesindeki bir çay ocağında esnafla ve vatandaşlarla sohbet etti. Tekin`le bir sanayi çalışanı arasında şu diyalog yaşandı.

Vatandaş: Tost bile yiyemiyoruz. Bir tost 25 lira. Boş tost yiyoruz. Hani kuru ekmeği basıyor ya makineye, içine bir şey koymuyor, ekmeği basıyor makineye.

Gürsel Tekin: Ciddi mi diyorsun?

Vatandaş: Kuru ekmeği makineye basıyor, elektrik harcanıyor, bir de ekmek parası karşılığı 10 lira alıyor. Tostçu bizi seviyor, devamlı müşterisiyiz, o yüzden bize salça sürüyor. Kimse inanmıyor buna değil mi?

“TÜRKİYE`Yİ NE HALE GETİRDİNİZ”

Gürsel Tekin, daha sonra işletme sahibine “Nasıl oluyor peynirsiz tost” diye sordu. İşletme sahibi de “Hayat öyle bir şey olmuş ki Gürsel Abi, bir kilo kaşar 100 lira olur mu” karşılığını verdi. Tekin de “Markette 160 lira, yine 100 liraya ucuz buluyorsun. Yani tosta salça sürün salça ile… Hayaldi gerçek oldu, neler görüyoruz. Eskiden tost isterdiniz; en pratik, en ucuz temel gıda maddesidir. Şimdi insanlar geliyor, tost istiyor, karnını doyuracak, onu peynirsiz istiyor, çünkü peynirlisi 25 lira olunca öbürü 12,5 lira, peynirsiz olanı yemek zorunda kalıyor. Türkiye`yi ne hale getirdiniz” dedi.

“TÜRKİYE`NİN BU KARANLIK TÜNELDEN ÇIKMASI İÇİN SEÇİMİN KAZANILMASI LAZIM”

“Türkiye`nin bu karanlık tünelden çıkabilmesi için seçimin kazanılması lazım” diyen vatandaşa Tekin şöyle cevap verdi:

“Uzun süredir sahadayım, görüyorum, biliyorum üç aşağı beş yukarı, siz de biliyorsunuz. Ben, bu şehirde il başkanlığı yaptım. Ben il başkanlığı yaparken bu yerlere giremiyordum, açık söyleyeyim… İki yerde yıkım oldu. Hani ‘siz gelmeyin` dedikleri yerde yıkım oldu. Yine ben gittim. Yani oy verdikleri partinin mensupları gitmedi. Benim gördüğüm; vatandaş çok kararlı, değişim konusunda çok kararlı.”

Vatandaş ise “Biz iki sene, üç sene çalışırız, ekonomik krizi aşarız, Türkiye düzelir. Yani başkanın kim olacağı hiç önemli değil. Bu altılı, işte beraber oturan masaya güveniyoruz. Çünkü başka çare de yok” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA