18 Nisan 2024 Perşembe

16:37   CHP`Lİ BAŞARIR: "ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN BANA ULAŞAN BİR TAKVİM YOK. İKİ GENEL BAŞKANIN KENDİ BELİRLEYECEĞİ BİR TAKVİM OLACAK"   16:26   ÖZEL`DEN YSK`NIN HATAY KARARINA TEPKİ   16:01   CHP, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KİRA VE ÖZEL YURTLARA DEVLET DESTEĞİ VERİLMESİNİ İSTEDİ, AK PARTİ REDDETTİ   15:49   ALİ MAHİR BAŞARIR`DAN BAKAN MEHMET ŞİMŞEK`E SESLENDİ   13:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER: “MERSİN ÖZGÜRLÜKLER KENTİDİR”   12:53   ÖZGÜR ÖZEL: “BİZ AVRUPA`NIN BİR PARÇASIYIZ"    12:23   YSK BAŞKANI AHMET YENER`DEN "HATAY" VE "ORDU" AÇIKLAMASI: "BUGÜN MUHTEMELEN GÖRÜŞÜLÜR"   11:51   ÖZGÜR ÖZEL STRAZBURG`DA SOSYALİSTLER, DEMOKRATLAR VE YEŞİLLER GRUBU TOPLANTISI`NDA KONUŞTU   10:51   ÖZGÜR ÖZEL: KURULUŞUNUN 84`ÜNCÜ YILINDA KÖY ENSTİTÜLERİ`NİN MİMARLARINI MİNNETLE ANIYORUM   10:11   MERKEZ BANKASI`NDAN TARİHİ ZARAR... YURTTAŞLAR TEPKİLİ   09:23   VAHAP SEÇER, İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI VE MECLİS ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ   01:22   ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANVEKİLLİĞİ`NE BASRİ BAĞCI`NIN SEÇİLMESİ KARARI RESMİ GAZETE`DE   19:57   AĞBABA VE ZENGİN ARASINDA "İSRAİL TARTIŞMASI"   17:04   VAHAP SEÇER`DEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA TEBRİK ZİYARET   16:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`E TEBRİK ZİYARETİ   15:58   ÖZGÜR ÖZEL: "HATAY HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKMAYA BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: “RECEP TAYYİP ERDOĞAN İŞ BİLMEZLİĞİ, İNADI SONUCU MALİYETİ HEPİMİZE ÖDETMİŞTİR”    14:23   CHP SEÇİM ZAFERİ SONRASI İLK GRUP TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ   13:30   TİCARET BAKANLIĞI`NDAN YALANLAMA: "İSRAİL İLE İHRACAT KISITLAMASINA TABİ OLAN 54 ÜRÜN GRUBUNDAKİ 1019 ÜRÜNE, 9 NİSAN`DAN İTİBAREN GÜMRÜKLERİMİZDE İHRACAT TESCİL İŞLEMİ KESİNLİKLE YAPILMAMAKTADIR"   12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI  
 
     
   

KILIÇDAROĞLU, 12 EYLÜL ANISINI ANLATTI: “YOLDA ASKERLER DURDURDU. EN ÜSTTEKİ KİTAP ‘İKİNCİ BEŞ YILLIK KALKINMA PLANI…”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı Davası tutuklularının ailelerine 12 Eylül döneminde yaşadıklarını anlattı. Kılıçdaroğlu, “İstanbul`a geliyorum. Yolda askerler durdurdular. ‘Herkes insin, bagajının başında beklesin` diye. Valiz küçük zaten. En üstteki kitap ‘İkinci Beş Yıllık Kalkınma Planı.` Bir teğmen var. ‘Bu kitapları nasıl taşıyorsun?` dedi. Dedim, ‘Ben devlet memuruyum. Bunlar da kamunun kitabı.` ‘Bir daha seni görmemeyim buralarda. Şimdi seni serbest bırakıyorum` dedi. ‘İkinci Beş Yıllık Kalkınma Planı` tesadüfen üstte. Onun altında bir sürü, sol içerikli kitap var” dedi.  

 

Tarih : 15 Mayıs 2022 Pazar 15:52   Okunma : 1349

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı Davası tutuklularının ailelerine 12 Eylül döneminde yaşadıklarını anlattı. Kılıçdaroğlu, “İstanbul`a geliyorum. Yolda askerler durdurdular. ‘Herkes insin, bagajının başında beklesin` diye. Valiz küçük zaten. En üstteki kitap ‘İkinci Beş Yıllık Kalkınma Planı.` Bir teğmen var. ‘Bu kitapları nasıl taşıyorsun?` dedi. Dedim, ‘Ben devlet memuruyum. Bunlar da kamunun kitabı.` ‘Bir daha seni görmemeyim buralarda. Şimdi seni serbest bırakıyorum` dedi. ‘İkinci Beş Yıllık Kalkınma Planı` tesadüfen üstte. Onun altında bir sürü, sol içerikli kitap var” dedi.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün; Gezi Parkı Davası`nda haklarında hapis cezası verilen Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Çiğdem Mater, Yiğit Ali Ekmekçi, Ali Hakan Altınay ve Can Atalay`ın aileleri ve avukatlarıyla bir araya geldi. Emirgan Korusu`nda, Beyaz Köşk`teki buluşmaya; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile CHP milletvekilleri katıldı.

Kılıçdaroğlu, burada; 12 Eylül askeri darbe döneminde başından geçen bir anısını anlattı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“12 Eylül dönemi. Bürokratken, yurt dışına gideceğim, bir yıl süre hesap uzmanlarını yurt dışına gönderiyorlardı, ben de Fransa`ya gideceğim, 1980`li yıllarda. Tabii giderken babam ve annem Tunceli`deydi, o zaman böyle uçak seyahatleri, Avrupa`ya gidiş- geliş çok rahat değildi. Gidip, yaşlı ikisi de ellerini öpelim de ne olur, ne olmaz diye gittim. Dönüşte öğrenciliğimde gönderdiğim kitaplar vardı. O kitapların bazılarını yanıma aldım. El valizi vardı, onun içine koydum. Çamaşırlarımı üst tarafa koymuştum.

Bindik otobüse, İstanbul`a geliyorum. Elazığ`a yaklaşırken, yolda askerler durdurdular otobüsü, ‘Herkes insin, bagajının başında beklesin` diye. Tabii biz de indik. Valiz küçük zaten. Onun başında bekliyorum. Sırayla aradılar, bana geldi, ‘Aç` dediler. Fermuarı açtım. İşte üste atletim falan vardı. Kaldırdı, kitap. Kaldırdı, kitap. Kaldırdı, kitap.

Diğerlerinin tamamına ‘Sizler kaldırabilirsiniz` dedi, ‘Siz bekleyeceksiniz` dedi. Bekledik tabii, mecburen bekleyeceğiz. Allah`ın dağı. En üstteki kitabı aldı, hiç unutmuyorum. En üstteki kitap ‘İkinci Beş Yıllık Kalkınma Planı.` Gri bir kapağı var. ‘Devlet Planlama Teşkilatı` yazıyor. Çeviriyor sayfalarını hiç resim yok. Hepsi yazı. Dedi ki, ‘Bu kitapların taşınmasının yasak olduğunu bilmiyor musun sen?`  Dedim, ‘Bu yasak değil, Devlet Planlama Teşkilatı`nın yayını.`

“DEMİREL`İN İMZASI VAR, O DA İÇERİDE”

Hüviyetimi aldı. Hesap uzmanlarının hüviyeti, bizim hürriyetlerde Başbakan, Maliye Bakanı ve kurul başkanlarının imzası vardır. ‘Her türlü vali, kaymakam yardım eder falan filan` diye. Fakat Süleyman Demirel`in imzası var, o da içeride, 12 Eylül döneminde.

‘Sen bekleyeceksin` dedi, götürdü kitabı. Bir teğmen var, ona verdi. O aldı kitaba baktı. Hüviyetime bakıyor. Bana şöyle işaretle, ‘Gel` dedi. Gittim oraya. ‘Sen` dedi, ‘bu kitapları nasıl taşıyorsun?` dedi. Dedim, ‘Ben devlet memuruyum. Bunlar da kamunun kitabı.` ‘Bir daha seni görmemeyim buralarda. Şimdi seni serbest bırakıyorum` dedi. Bütün otobüs, herkes binmiş, sadece ben aşağıdayım. Herkes bana bakıyor, ‘bu ne yapıyor?` diye.

Valizi aldık, bagajlar da kapandığı için otobüse koltuğun altına koydum. İstanbul`a gelinceye kadar üç ayrı yerde arama oldu. ‘Herkes insin, valizin başında beklesin.` Tabii ben valizi aşağıya indirmedim. İndim ben de. Ama hiç kimse de çıkıp, ‘Ya bu koltukların altında bir şey var mı?` diye bakmadı.

“İYİ Kİ ONLARI BULAMADILAR”

‘İkinci Beş Yıllık Kalkınma Planı` tesadüfen üstte. Onun altında bir sürü, sol içerikli kitap var. Doğan Avcıoğlu`nun kitapları, İsmail Beşikçi`nin kitapları var. Yani, iyi ki onu bulmadılar. O dönem yaşadığım stresi, o dönem kişi seni gözaltına alıyorum dese, yapacağınız hiçbir şey yok. Dağın başında, telefonla bile ulaşamazsınız. Şu anda içerdekiler de dışarıya çıkınca güzel anıları olacak.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA