28 Mart 2024 Perşembe

10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”   14:23   BTP LİDERİ HÜSEYİN BAŞ: “SEÇİMDEN HEMEN SONRA BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VAR GÜNDEMDE. BUNA ‘DUR` DİYEBİLECEK BİR KADROYLA KARŞILARINA ÇIKALIM”   14:09   MEZİTLİ BELEDİYESİ`NDEN İLÇEDEKİ EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ   14:07   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT, “GELİNCİK TEPESİ’NDE SEYİR TERASI OLUŞTURACAĞIZ”   14:01   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEKLERİNİ SÖYLEDİ  
 
     
   

SİBEL ÖZDEMİR`DEN YARGI TEPKİSİ: "İÇ POLİTİKADA MUHALEFETİ SİNDİRMEYE DÖNÜK BİR KAZANIM ELDE ETMEK İSTERKEN DIŞ POLİTİKADA İTİBAR KAYBINA NEDEN OLDULAR"


TBMM AB Uyum Komisyonu Üyesi, CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Gezi davasından çıkan mahkumiyet kararları ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki onama kararlar için, “İç politikada muhalefeti sindirmeye dönük bir kazanım elde etmek isterken dış politikada ve uluslararası alanda ciddi bir itibar kaybına neden oldular” dedi.  

 

Tarih : 16 Mayıs 2022 Pazartesi 17:04   Okunma : 506

TBMM AB Uyum Komisyonu Üyesi, CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Gezi davasından çıkan mahkumiyet kararları ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki onama kararlar için, “İç politikada muhalefeti sindirmeye dönük bir kazanım elde etmek isterken dış politikada ve uluslararası alanda ciddi bir itibar kaybına neden oldular” dedi.  

CHP milletvekili Sibel Özdemir bugün TBMM`de basın toplantısı düzenledi. TBMM AB Uyum Komisyonu Üyesi de olan Özdemir özetle şunları söyledi:

“TÜRKİYE`NİN NE AB NEZDİNDE NE DE NATO İÇİNDEKİ STRATEJİK KONUMUNUN TARTIŞMAYA AÇILMASI İSTEMİYORUZ”

“Bugün Rusya Ukrayna Savaşı sonrası, Rusya`nın Ukrayna`ya müdahalesi sonrası yaklaşık neredeyse üç aylık bir süre geçti. Üç ülkenin; Ukrayna, Moldova, Gürcistan`ın adaylığı çok ciddi ve acil bir şekilde AB`nin gündemine geldi. Finlandiya ve İsveç`in NATO üyelikleri konusunda yoğun bir süreç yaşanıyor. Ve bugün de belli bir sürede bizim de ülkemizin içinde bulunduğu bir tartışma sürecini de birlikte takip edeceğiz. Bu süreci yaklaşık 20 yıldır yöneten siyasi iktidarın söz konusu olduğu bu ülkelerin NATO üyelikleri konusunda yaptığı çelişkili açıklamaları görüyoruz. Ve burada tabii ki bizim en büyük temennimizin ülkemizin tekrar, yeninden ve devam eden dış politikadaki güven ve itibar kaybetmesine bir nevi engel olmasını istiyoruz. Bizim en büyük bu yöndeki temennimiz Türkiye`nin ne AB nezdinde ne uluslararası alanda ne de NATO içindeki stratejik konumunun tartışmaya açılması ve tartışmalı bir noktaya gelmesini ülkemiz menfaatleri açısından güvenliğimiz açısından bunu istemiyoruz.”

“ŞU ANDA CİDDİ BİR TARTIŞMALI ÜLKE KONUMUNA GELDİK”

Ukrayna savaşının AB-Türkiye ilişkilerinde yeni bir durum ve süreci ortaya çıkardığını belirten Özdemir, şunları söyledi:

“İktidarın AB ile ilişkilerini daha kısa vadeli, daha öngörüsüz, kişisel siyasi çıkarlara indirgediği bir süreçle karşı karşıya kaldık. Stratejik bir önceliği olmaktan da uzaklaştı bu üyelik sürecimiz… En önemli kritik aşamalardan bir tanesi de… elbette ki 15 Temmuz Darbe girişimi ve o süreç sonrası ilan edilen OHAL sürecinin ülkemizde yarattığı temel haklar, özgürlükler, ifade özgürlükleri, hukuk, adalet sistemindeki o kırılganlıklar ve Kopenhag Siyasi Kriterlerinde ciddi geriye gidişlerdi. Ve maalesef yeniden ülkemiz Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından bir siyasi denetime alındı.  Ve şu anda ciddi bir tartışmalı ülke konumuna geldik. Ama burada temel kurumsal kırılmaları biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yaşadık…Bunların hepsi elbette üyelik sürecimize ciddi zarar verdi ama en önemlisi ülkemiz gerçekten ekonomik ve sosyal bir maliyetle karşı karşıya kaldı.

Bugün baktığımız zaman Avrupa Birliği`nin ülke raporlarına gerçekten Türkiye işte Avrupa Birliği bir stratejik pusula diye bir gerçekten önemli bir vizyon belgesi ortaya koydu güvenlik odaklı… Türkiye`nin ismi komşu ve üçüncü ülke atfı yapılıyor ülkemize. Yani resmi aday ülkesi olan Türkiye`nin bu atıfta bulunmasını biz kabul etmiyoruz. Bu noktada AB`nin bu yaklaşımını ciddi reddediyoruz. CHP olarak ülkemiz böyle bir muameleyi kabul etmiyor. Ama biz burada tabii ki tartıştığımız nokta ülkemizin bu iktidar dönemindeki o ciddi kazanımlar noktasından, üyelik müzakerelerine başladığı süreçten şimdi komşu ülke, üçüncü ülke statüsüne düşürülmesinde bu iktidarın sorumluluğu neydi?”

“İÇ POLİTİKADA MUHALEFETİ SİNDİRMEYE DÖNÜK BİR KAZANIM ELDE ETMEK İSTERKEN DIŞ POLİTİKADA CİDDİ BİR İTİBAR KAYBINA NEDEN OLDULAR”

Gezi davasından çıkan mahkumiyet kararları ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki hapis cezası onama kararına ilişkin de Özdemir, şu açıklamayı yaptı:

“Alınan bütün bu kararlar gerçekten uluslararası ilişkilerimize, kritik kazanımlarımızı bu iktidarın bir iç siyasal hesaplaşmaya ve gerçekten araçsallaştırmasına ve iç politikada kısa vadeli siyasi çıkarları uğruna heba ettiği bir sürece taşıdı. Yani iç politikada muhalefeti sindirmeye dönük bir kazanım elde etmek isterken dış politikada ve uluslararası alanda ciddi bir itibar kaybına neden oldular.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA