14 Ocak 2026 Çarşamba

15:37   DEM PARTI MILLETVEKILI KOCA: "MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞLETMECILIĞI’NDE 185 IŞÇI, DAHA INSANI ÇALıŞMA KOŞULLARı ISTEDIKLERI IÇIN IŞTEN ÇıKARıLDı"   15:35   ÇYDD: "BIR KADıN HAKIMIN, ERKEK BIR SAVCı TARAFıNDAN SILAHLı SALDıRıYA UĞRAMASı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETIN BOYUTUNU ÇARPıCı BIÇIMDE GÖZLER ÖNÜNE SERMIŞTIR"   15:33   GÜLIZAR BIÇER KARACA: SIZ ATATÜRK’TEN, İSTIKLAL MARŞı’NDAN, ATATÜRK’ÜN GENÇLIĞE HITABESI’NDEN NE ISTIYORSUNUZ?   15:31   İHD ESKI İZMIR ŞUBE EŞ BAŞKANı ALI AYDıN, ÇIĞLI’DE SABAH YÜRÜYÜŞÜ SıRASıNDA ÖLDÜRÜLDÜ   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ‘AKDENIZ ULUSLARARASı TEKSTIL FUARı’NıN AÇıLıŞ TÖRENINE KATıLDı   15:23   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SOKAK HAYVANLARı IÇIN KURULAN DOĞAL YAŞAM ALANLARıYLA ILGILI KRITIK UYARıLARDA BULUNDU   13:26   KESK MERSIN’DE HAYATı DURDURDU: "BU KAYNAKLAR HALKıN DEĞIL, BIR AVUÇ ASALAĞıN CEBINE GIDIYOR!"   13:19   ADD MERSIN ŞUBESI’NDEN ZÜBEYDE HANıM ANıSıNA ANLAMLı ZIYARET: "BIR MILLETIN KADERINI BÜYÜTTÜ"   13:01   PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ, EKREM İMAMOĞLU’NA VERILDI... "ÖDÜLÜ DEMOKRASI IÇIN YıLMADAN MÜCADELE EDEN VATANDAŞLARıMıZA ITHAF EDIYORUM"   12:53   DEM PARTILI VARLI’DAN AILE VE SOSYAL HIZMETLER, ADALET VE İÇIŞLERI BAKANLARıNA "ROJIN KABAIŞ" SORUSU: ROJIN’IN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ NEDEN AYDıNLATıLMAMAKTADıR?   12:52   ÜSKÜDAR’DA OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖREVDEN EL ÇEKTIRILDI   12:50   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... MAHMUT ARıKAN: "BUGÜN İRAN’DA YAŞANANLARA KARŞı SUSKUN KALANLARDA, ALKıŞLAYANLARDA BILSIN KI, YARıN SıRADAKI HEDEF KENDILERIDIR"   10:24   “AKBELEN KAVŞAĞı’NA İLK TARIH: 2026 SÖZÜ, 8 YıLLıK BEKLEYIŞE SON VERECEK MI?”    09:46   MERSIN’DE YENI YıLıN İLK KONSERI: KENT ORKESTRASı’NDAN NOSTALJIK ESINTILER   20:09   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU OPERASYONU: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU SERBEST, İKI İSIM TUTUKLANDı!   19:59   YÖK’TEN ÜNIVERSITELERE CUMA NAMAZı DÜZENLEMESI: EĞITIM VE İNANÇ BIRLIKTE KORUNACAK   19:50   MERSIN, 2025’I SANATLA DOYURDU: 2026’DA DAHA BÜYÜK VIZYON GELIYOR   16:38   CHP’LI ATALAR’DAN E-TICARETTE GÜMRÜK MUAFIYETININ KALDıRıLMASıNA TEPKI: "UYGULAMADAN DERHAL VAZGEÇILMELIDIR"   16:37   MURAT ÇALıK’ıN AMELIYATı SONRASı AVUKATı KOÇHAN’DAN AÇıKLAMA GELDI   16:35   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “İSTANBULLULARı DARBENIN 300’ÜNCÜ GÜNÜNDE MEYDANA AKMAYA DAVET EDIYORUM”  
 
     
   

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERBAY`DAN MÜZİK YASAĞINA TEPKİ: “TURİZM SEKTÖRÜNE BALTA VURUYOR. SAAT 01.00`DA OTELİNİZE GİDİN DİYEMEYİZ"


CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, gece müzik yasağının sadece bir saat kısaltılarak 01.00`e çekilmesine tepki gösterdi. Erbay, “Bu insanlar gezilerini yapıyor, tekne turuna gidiyor, yamaç paraşütüne gidiyor, akşam yemeğini yiyor ondan sonra da barlar sokağında geziyor. Yani bu insanlar saat 21:00-22:00`dan sonra eğlenmeye çıkıyor. Onun için de 24:00`da 01:00`da yapılan sınırlama bu turizm sektörüne balta vuruyor, sekte vuruyor. Bu yasakların kalkması lazım. Bizim rakibimiz olan yerlerde insanlar sabaha kadar eğlenirken biz misafirlerimize saat 24:00`da 01:00`da otelinize gidin diyemeyiz” sözleriyle yasağı eleştirdi.

 

Tarih : 16 Mayıs 2022 Pazartesi 17:42   Okunma : 626

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, gece müzik yasağının sadece bir saat kısaltılarak 01.00`e çekilmesine tepki gösterdi. Erbay, “Bu insanlar gezilerini yapıyor, tekne turuna gidiyor, yamaç paraşütüne gidiyor, akşam yemeğini yiyor ondan sonra da barlar sokağında geziyor. Yani bu insanlar saat 21:00-22:00`dan sonra eğlenmeye çıkıyor. Onun için de 24:00`da 01:00`da yapılan sınırlama bu turizm sektörüne balta vuruyor, sekte vuruyor. Bu yasakların kalkması lazım. Bizim rakibimiz olan yerlerde insanlar sabaha kadar eğlenirken biz misafirlerimize saat 24:00`da 01:00`da otelinize gidin diyemeyiz” sözleriyle yasağı eleştirdi.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, pandemi nedeniyle saat 24:00`ten sonrası için getirilen müzik yasağının 01:00`a alınmasına tepki gösterdi. Bugün Marmaris`te Barlar Sokağında basın açıklaması yapan Erbay`a; CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı, Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir eşlik etti. Açıklama sonrasında esnaf "Müzik yasağı kaldırılsın" diyerek alkışla tempo tuttu. Sokakta bulunan bir turist kadın da müzik yasağını eleştirdi. 

Turizmcilerin sıkıntıları ve beklentileri için Erbay şu açıklamayı yaptı:

“2019`DA TÜRKİYE`YE GELEN TURİST SAYISI 51 MİLYONDU”

“Muğla bir tarım kenti olduğu gibi turizmden de ekmek kazanan bir kenttir. Sadece Muğla değil, Antalya`sıyla, Aydın`ıyla, İstanbul`uyla birçok insan turizmden ekmek yemektedir. 2019`da pandemi gelmeden önce Türkiye`ye gelen turist sayısı 51 milyondu ve o zaman elde edilen gelir 35 milyar dolardı. 35 milyar doları bu ülkeye turizm emekçisi kazandırdı. Biz biliyoruz ki öyle yanlış ülke yönetiyorsunuz ki EYT`liyi de memuru da çiftçiyi de yok sayıyorsunuz. Herhalde şimdi sıra turizmciye geldi. Ama biz buna müsaade etmeyeceğiz, turizmcinin hakkını savunmaya devam edeceğiz.

“TURİZM BAKANI BİZİM DERDİMİZLE İLGİLENEMİYOR”

Sayın Turizm Bakanı ilk başta göreve geldiğinde ‘Sektörden geliyor acaba umut olur mu` dedik ama o şu anda ‘Bodrum`da 24 dönüm tahsisli arazi alıp da kendi otelime katabilir miyim` bunun derdine düştüğü için bizim derdimizle ilgilenemiyor, yeteri kadar sesini yükseltemiyor.

Sayın Cumhurbaşkanı`na ve yetkililere bir bilene anlatır gibi tekrar anlatacağım. Buradaki insanların verdiği emek sayesinde turizm sektörü dünyadaki birçok rakibiyle yarışıyor. Bu emek sayesinde milyonlarca dolar vergi bu devletin kasasına giriyor. İyi hizmet verip, dünyadaki insanların Yunan Adaları`na değil, Paris`e değil Türkiye`ye gelmesini sağlıyor. Bizim amacımız dünyadaki insanların öncelikle ülkemize gelmesi, geldikten sonra da onlara en iyi hizmeti vererek cebindeki parayı buraya bırakmasıdır. Bu şekilde de hem ülke ekonomisine hem de kendi ekonomisine katkı sağlıyor bu insanlar.

“YAPILAN SINIRLAMA TURİZM SEKTÖRÜNE BALTA VURUYOR”

O insanlara hizmet verirken bu insanlar gezilerini yapıyor, tekne turuna gidiyor, yamaç paraşütüne gidiyor, akşam yemeğini yiyor ondan sonra da barlar sokağında geziyor. Yani bu insanlar saat 21:00-22:00`dan sonra eğlenmeye çıkıyor. Onun için de 24:00`da 01:00`da yapılan sınırlama bu turizm sektörüne balta vuruyor, sekte vuruyor. Bu yasakların kalkması lazım. Bizim rakibimiz olan yerlerde insanlar sabaha kadar eğlenirken biz misafirlerimize saat 24:00`da 01:00`da otelinize gidin diyemeyiz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA