13 Nisan 2026 Pazartesi

13:48   TARSUS BELEDIYESI’NE PORTAKAL ÇIÇEĞI FESTIVALI’NDE ÖDÜL   13:47   CHP PM ÜYESI OZAN VARAL EMEKLILERLE MEYDANDA, OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ   13:45   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA SOSYAL YAŞAMA DESTEK   13:44   TOROSLAR’ıN KADıN HENTBOL TAKıMı FINAL-FOUR’DA   08:20   MACARISTAN’DA TARIHI DEVRIM: PETER MAGYAR VE TISZA PARTISI ORBAN DÖNEMINI BITIRDI!   08:17   ANKARA TABIP ODASı SEÇIMLERINDE KAZANAN BELLI OLDU: İŞTE SEÇIM SONUÇLARı VE KAZANAN GRUP!   08:09   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DÜNYA GÜNDEMINE DAMGA VURAN MESAJ: TEK ADAMLAR KAYBETTI, HALK KAZANDı!   07:10   GALATASARAY SAHASıNDA BEKLENMEDIK KAYıP! ASLAN ZIRVE YOLUNDA YARA ALDı: 1-1   01:10   MERSIN’DE EMEKLI FıRTıNASı! ‘SANDıKTA HESAPLAŞACAĞıZ’ DIYEREK MEYDANLARA İNDILER   01:02   MERSIN’DE TARIHI FINAL: 5 KıTA, 26 ÜLKE VE TÜRK SPORCUNUN İLK ZAFERI!   22:36   AK PARTI MERSIN İL DANıŞMA MECLISI’NDE BIRLIK VE BERABERLIK MESAJı   09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!   01:01   BARO BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR’DEN SERT VE NET MESAJ: "GÖRMEZDEN GELEMEYIZ"   12:05   AKDENIZ’DE CAN GÜVENLIĞI İÇIN RISK OLUŞTURAN ESKI YAPıLAR YıKıLıYOR   11:42   MERSIN’DE ‘UZUN İNCE BIR YOL’ RÜZGARı: ÂŞıK VEYSEL’IN TORUNU SAHNEYE ÇıKıNCA GÖZYAŞLARı SEL OLDU!   11:30   ARAÇ SAHIPLERI DIKKAT ! TÜVTÜRK İÇIN MILYARLıK SORU: ’767 MILYON TL NEREDE ?’   11:08   ÇIFTÇI TARLADA İMDAT DEDI! ’SADECE MAZOTUM KADAR EKEBILIYORUM’  
 
     
   

MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERBAY`DAN MÜZİK YASAĞINA TEPKİ: “TURİZM SEKTÖRÜNE BALTA VURUYOR. SAAT 01.00`DA OTELİNİZE GİDİN DİYEMEYİZ"


CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, gece müzik yasağının sadece bir saat kısaltılarak 01.00`e çekilmesine tepki gösterdi. Erbay, “Bu insanlar gezilerini yapıyor, tekne turuna gidiyor, yamaç paraşütüne gidiyor, akşam yemeğini yiyor ondan sonra da barlar sokağında geziyor. Yani bu insanlar saat 21:00-22:00`dan sonra eğlenmeye çıkıyor. Onun için de 24:00`da 01:00`da yapılan sınırlama bu turizm sektörüne balta vuruyor, sekte vuruyor. Bu yasakların kalkması lazım. Bizim rakibimiz olan yerlerde insanlar sabaha kadar eğlenirken biz misafirlerimize saat 24:00`da 01:00`da otelinize gidin diyemeyiz” sözleriyle yasağı eleştirdi.

 

Tarih : 16 Mayıs 2022 Pazartesi 17:42   Okunma : 654

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, gece müzik yasağının sadece bir saat kısaltılarak 01.00`e çekilmesine tepki gösterdi. Erbay, “Bu insanlar gezilerini yapıyor, tekne turuna gidiyor, yamaç paraşütüne gidiyor, akşam yemeğini yiyor ondan sonra da barlar sokağında geziyor. Yani bu insanlar saat 21:00-22:00`dan sonra eğlenmeye çıkıyor. Onun için de 24:00`da 01:00`da yapılan sınırlama bu turizm sektörüne balta vuruyor, sekte vuruyor. Bu yasakların kalkması lazım. Bizim rakibimiz olan yerlerde insanlar sabaha kadar eğlenirken biz misafirlerimize saat 24:00`da 01:00`da otelinize gidin diyemeyiz” sözleriyle yasağı eleştirdi.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, pandemi nedeniyle saat 24:00`ten sonrası için getirilen müzik yasağının 01:00`a alınmasına tepki gösterdi. Bugün Marmaris`te Barlar Sokağında basın açıklaması yapan Erbay`a; CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı, Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir eşlik etti. Açıklama sonrasında esnaf "Müzik yasağı kaldırılsın" diyerek alkışla tempo tuttu. Sokakta bulunan bir turist kadın da müzik yasağını eleştirdi. 

Turizmcilerin sıkıntıları ve beklentileri için Erbay şu açıklamayı yaptı:

“2019`DA TÜRKİYE`YE GELEN TURİST SAYISI 51 MİLYONDU”

“Muğla bir tarım kenti olduğu gibi turizmden de ekmek kazanan bir kenttir. Sadece Muğla değil, Antalya`sıyla, Aydın`ıyla, İstanbul`uyla birçok insan turizmden ekmek yemektedir. 2019`da pandemi gelmeden önce Türkiye`ye gelen turist sayısı 51 milyondu ve o zaman elde edilen gelir 35 milyar dolardı. 35 milyar doları bu ülkeye turizm emekçisi kazandırdı. Biz biliyoruz ki öyle yanlış ülke yönetiyorsunuz ki EYT`liyi de memuru da çiftçiyi de yok sayıyorsunuz. Herhalde şimdi sıra turizmciye geldi. Ama biz buna müsaade etmeyeceğiz, turizmcinin hakkını savunmaya devam edeceğiz.

“TURİZM BAKANI BİZİM DERDİMİZLE İLGİLENEMİYOR”

Sayın Turizm Bakanı ilk başta göreve geldiğinde ‘Sektörden geliyor acaba umut olur mu` dedik ama o şu anda ‘Bodrum`da 24 dönüm tahsisli arazi alıp da kendi otelime katabilir miyim` bunun derdine düştüğü için bizim derdimizle ilgilenemiyor, yeteri kadar sesini yükseltemiyor.

Sayın Cumhurbaşkanı`na ve yetkililere bir bilene anlatır gibi tekrar anlatacağım. Buradaki insanların verdiği emek sayesinde turizm sektörü dünyadaki birçok rakibiyle yarışıyor. Bu emek sayesinde milyonlarca dolar vergi bu devletin kasasına giriyor. İyi hizmet verip, dünyadaki insanların Yunan Adaları`na değil, Paris`e değil Türkiye`ye gelmesini sağlıyor. Bizim amacımız dünyadaki insanların öncelikle ülkemize gelmesi, geldikten sonra da onlara en iyi hizmeti vererek cebindeki parayı buraya bırakmasıdır. Bu şekilde de hem ülke ekonomisine hem de kendi ekonomisine katkı sağlıyor bu insanlar.

“YAPILAN SINIRLAMA TURİZM SEKTÖRÜNE BALTA VURUYOR”

O insanlara hizmet verirken bu insanlar gezilerini yapıyor, tekne turuna gidiyor, yamaç paraşütüne gidiyor, akşam yemeğini yiyor ondan sonra da barlar sokağında geziyor. Yani bu insanlar saat 21:00-22:00`dan sonra eğlenmeye çıkıyor. Onun için de 24:00`da 01:00`da yapılan sınırlama bu turizm sektörüne balta vuruyor, sekte vuruyor. Bu yasakların kalkması lazım. Bizim rakibimiz olan yerlerde insanlar sabaha kadar eğlenirken biz misafirlerimize saat 24:00`da 01:00`da otelinize gidin diyemeyiz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA