29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

İZMİR`DE `ÇEŞME PROJESİ`NE KARŞI PROTESTO MİTİNGİ. ALİ ÖZTUNÇ: "ERDOĞAN ALMIŞ ELİNE CETVELİ KALEMİ, HARİTAYA ÇİZİYOR, `ŞURASI BU ÜLKENİN İŞ ADAMINA, BURASI KATARLIYA` DİYE. BUNA İZİN VERMEYECEĞİZ"


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer`in iptali için dava açtıklarını duyurduğu, çevrecilerin "İzmir`in Kanal İstanbul`u" diye adlandırdığı Ege Turizm Merkezi-Çeşme Projesi`ne karşı protesto mitingi düzenlendi. Mitinge katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Tayyip Erdoğan, almış eline cetveli kalemi, haritaya çiziyor. ‘Şurası bu ülkenin iş adamına, burası Katarlıya, burası şu rantiyeciye` diye çiziyor. Buna izin vermeyeceğiz. Akıllarını başlarına alsınlar. Bu bir uyarıdır. Bu projeyi devam ettirirlerse Gündoğdu`da yüz binlerle haykırırız" dedi. Soyer ise "Son nefesime kadar şehrimin doğasını koruyacağım" diye konuştu.

 

Tarih : 17 Mayıs 2022 Salı 14:54   Okunma : 466

Haber: ABDULLAH ÇELEBİ - Kamera: KERİM UĞUR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer`in iptali için dava açtıklarını duyurduğu, çevrecilerin "İzmir`in Kanal İstanbul`u" diye adlandırdığı Ege Turizm Merkezi-Çeşme Projesi`ne karşı protesto mitingi düzenlendi. Mitinge katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Tayyip Erdoğan, almış eline cetveli kalemi, haritaya çiziyor. ‘Şurası bu ülkenin iş adamına, burası Katarlıya, burası şu rantiyeciye` diye çiziyor. Buna izin vermeyeceğiz. Akıllarını başlarına alsınlar. Bu bir uyarıdır. Bu projeyi devam ettirirlerse Gündoğdu`da yüz binlerle haykırırız" dedi. Soyer ise "Son nefesime kadar şehrimin doğasını koruyacağım" diye konuştu.

İzmir`de bölgeye büyük yapılaşma getireceği, doğa tahribatına neden olacağı ve su kıtlığı yaratacağı eleştirileri getirilen, "İzmir`in Kanal İstanbul`u" diye anılan Ege Turizm Merkezi- Çeşme Projesi`ne karşı bugün protesto mitingi düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer`in çağrısıyla İzmir Cumhuriyet Meydanı`nda yapılan mitinge, KESK, DİSK, TTB, Türk-İş, İzmir Barosu ve çevre dernekleri üyeleriyle yurttaşlar katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır ve Sevda Erdan Kılıç ile ilçe belediye başkanları da mitinge destek verdi.

Pankartlar açıp meydana yürüyen yurttaşlar, "AKP mezara, halk iktidara", "AKP Çeşme`den elini çek", "Ranta teslim olmayacağız", "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganları attı.

ALİ ÖZTUNÇ: RANTA `YUH` DİYORUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Ali Öztunç, şunları söyledi:

"Bugün, öğle vakti, saat 12.30; güneşin en tepede olduğu vakitte buraya geldiyseniz bir amacınız, isteğiniz, isyanınız var. Nedir bu? Diyorsunuz ki ‘Çeşme ranta kurban edilmesin. Biz İzmirliyiz, Çeşme`de yaşıyoruz. İzmir`in, Çeşme`nin güzelliğini bozmayın beyefendiler, efendiler` diyorsunuz. Siz bunu söylüyorsunuz. Çeşme`ye, Yarımada`ya sahip çıkmak istiyorsunuz ama birileri haritacılık oynuyor. Tayyip Erdoğan, almış eline cetveli kalemi, haritaya çiziyor. ‘Şurası bu ülkenin iş adamına, burası Katarlıya, burası şu rantiyeciye` diye çiziyor. Buna izin verecek misiniz? Buna izin vermeyecek İzmir. Hiçbirimiz izin vermeyeceğiz. Bunlar parayı bitirdiler, Hazine`yi soydular, 128 milyar doları buharlaştırdılar. Mustafa Kemal Atatürk`ten bugüne Cumhuriyet`in ne kadar değeri, fabrikası varsa hepsini sattılar, peşkeş çektiler. Demir çelikleri, limanları, SEKA`yı, kıyıları, sahilleri, ormanları sattılar. Sıra Çeşme gibi turizm alanlarına geldi. Bütün kuşlar bitti, sıra leyleğe geldi. Buna izin vermeyeceğiz. Bunun için sizinle dayanışma içindeyiz. AKP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ`a sesleniyorum. Ey Hamza Dağ, her konuda konuşuyorsun, İzmir`le ilgili en ufak bir konu olunca ağzını açmıyorsun. Çeşme Projesi, rant projesidir. İstanbul`da Kanal İstanbul, İzmir`de Çeşme Projesi. Ey Hamza Dağ, eğer sende tırnak ucu kadar İzmir sevdası varsa bu projeye karşı durursun. Bugün Cumhuriyet Meydanı`nı doldurduk. Akıllarını başlarına alsınlar. Bu bir uyarıdır. Eğer bu projeyi devam ettirirlerse Gündoğdu`da yüz binlerle haykırırız. `Hayır, hayır, hayır` deriz. Hep beraber bu talan projesine, ranta ‘yuh` diyoruz. Herkes bilsin, hep beraber bu projeye karşı olacağız."

TUNÇ SOYER: İZMİR`İN KİMYASINA, RUHUNA AYKIRI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise şöyle konuştu:

"Bu şehirde daha çok betona ve yıkıma ihtiyacımız yok. Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim bölgesine bakanlıkça yapılan planlama çalışmaları ne yazık ki İzmir`in tüm değerlerini tehdit ediyor. Çeşme Projesi, Çeşme`ye ait değildir. Çeşme`nin değerlerini anlamayan, onun değerlerini yok eden, dışarıdan zoraki dayatılmış bir kurgudur. Proje alanı, İzmir`in en kurak, toprak ve su açısından en fakir yerleri. Oysa bu proje, bu alana aşırı su kullanan golf sahalarını getiriyor. Bölgede farklı tarihlerde ilan edilmiş 11 turizm merkezi bulunuyor. Bunların sadece 3 tanesinin onaylı imar planı var. Çeşme`de bunca turizm alanı boşken bu proje yepyeni bir bölgeyi imara açıyor. Çeşme`nin su kaynakları zaten çok kısıtlı. Ulaşım, meselenin diğer bir ayağı. Çeşme`nin İzmir`le tek bir yol bağlantısı var. Yaz aylarında daha şimdiden bu yol tıkanıyor. Böylesine büyük bir projenin trafik için gerçekten bir çözümü yok. Tasarlanan çalışma kağıt üzerinde güzel olabilir ama Çeşme Projesi İzmir`in kimyasına, ruhuna aykırıdır.

"YENİ DAVALAR AÇACAĞIZ"

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu projeye karşı yürütülen tüm hukuki süreçlere müdahil oldu. Bundan sonra da yeni davalar açmaya devam edeceğiz. Doğa, kimsenin babasının çiftliği değil. İzmir`in, madencilere bırakacak tek bir zeytin ağacı yoktur. İzmir`in, ranta kurban edilecek tek bir metrekare kıyısı yoktu. Bergama`dan Seferihisar`a, Selçuk`tan Kiraz`a ve Çeşme`ye kadar İzmir`in her karış toprağı korumamız altındadır. Bir belediye başkanının asli görevi, görev yaptığı şehrin doğasını korumaktır. Son nefesime kadar bunu koruyacağım. Göreceksiniz, doğamızı direne direne koruyacağız. Direne direne kazanacağız."

İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası ve EGEÇEP`in Çeşme Projesi davasını yürüten avukat Ömer Turgut Erlat da projenin olumsuzlukları ile ilgili bilgi verdi.

EKREM ORAN: BİLİRKİŞİ RAPORUNDAN SONRA PROJE NETLEŞTİ

Miting sonrası ANKA Haber Ajansı`na konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da şunları kaydetti:

"Tüm İzmir halkı, Çeşme Projesi`ne hep beraber; CHP örgütü, işçiler, emekçiler, sivil toplum ve çevreciler `hayır` dedi. Bilirkişi raporuna kadar Büyükşehir Belediye Başkanı`mızla beraber toplantılara düzenli olarak katılıp fikirlerimizi ve eleştirilerimizi bildirmiştik. Bilirkişi raporundan sonra proje netleşti. Masada ne konuşulduğunu bilmek için Tunç Başkan`la beraber masadaydık. Bilirkişi raporundan sonra doğanın ne kadar zedeleneceği, kamu yararı olup olmadığı ortaya çıktı. Ben ve Tunç Başkan, bilirkişi raporundan sonra tarafımızı belirledik. Belediye başkanı olarak fikrimiz var tabii, ancak bilim adamlarının bilirkişi raporu durumu net şekilde ortaya koydu."

BİLİRKİŞİ “UYGUN DEĞİL” RAPORU VERMİŞTİ

Danıştay 6. Daire`ce atanan bilirkişi, önceki ay Çeşme projesi için “Planlama ilkelerine ve kamu yaranına uygun olmadığı görüşüne varılmıştır” şeklinde rapor hazırlamıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tepkilere rağmen geçen mart ayında İzmir`de bir basın toplantısı düzenleyerek projede kararlı olduklarını vurgulamıştı.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

1.VİDEO

KONUŞMALAR

  • İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TUNÇ SOYER
  • CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ALİ ÖZTUNÇ
  • AVUKAT ÖMER TURGUT ERLAT

2.VİDEO

        ÇEŞME BELEDİYE BAŞKANI EKREM ORAN`IN RÖPORTAJI

        EYLEMDEN DETAY GÖRÜNTÜLER

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA