28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

GERGERLİOĞLU`NDAN AKP`Lİ BELEDİYELERE YASAK TEPKİSİ: "TOPLUMSAL BARIŞI BALTALAYAN GİRİŞİMLER"


HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, AKP`li Derince Belediyesi`nin Aynur Doğan konserinin ardından AKP`li Çayırova Belediyesi`nin de Amed Şehir Tiyatrosu`nun `Don Kixot` isimli Kürtçe oyununu iptal etmesine tepki göstererek “Bu yasaklamalarla hiç kimse bir yere varamaz. Sadece ve sadece toplumsal barışı baltalayan girişimlerdir bunlar" dedi.

 

Tarih : 17 Mayıs 2022 Salı 16:58   Okunma : 436

SEFA GARDİYANOĞLU

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, AKP`li Derince Belediyesi`nin Aynur Doğan konserinin ardından AKP`li Çayırova Belediyesi`nin de Amed Şehir Tiyatrosu`nun `Don Kixot` isimli Kürtçe oyununu iptal etmesine tepki göstererek “Bu yasaklamalarla hiç kimse bir yere varamaz. Sadece ve sadece toplumsal barışı baltalayan girişimlerdir bunlar" dedi.

AKP`li Derince Belediyesi`nin Aynur Doğan konserini iptal etmesinin ardından AKP`li Çayırova Belediyesi`nin de Amed Şehir Tiyatrosu`nun `Don Kixot` isimli Kürtçe oyununu iptal etmesi tepki çekti.

Amed Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan; İspanyol yazar Miguel de Cervantes`in ünlü Don Kişot (Don Quijote) romanından Kürtçeye uyarlanan ‘Don Kixot` oyunu, 28 Mayıs tarihinde Kocaeli`nin Çayırova ilçesinde sahnelenecekti. Ancak AKP`li Çayırova Belediyesi, ‘Don Kixot` oyununun gösterimini iptal etti.

"SÖZLEŞMESİ YAPILMASINA RAĞMEN"

Organizasyon şirketi, oyunun iptal edildiği bilgisini şu ifadelerle duyurdu:

"Kocaeli`de 28 Mayıs tarihinde Amed Şehir Tiyatrosu`nun sahneleyeceği ‘Don Kîxot` oyunu için salon sözleşmesi yapılmış olmasına rağmen Çayırova Belediyesi`nce tarafımıza salonunu başka bir organizasyona tahsis edildiği bilgisi verilmiştir. 13 Mayıs akşamı 22.30`da, mesai saatleri dışında, telefonla tarafımıza aktarılan bu bilgi yaptığımız sözleşmeyi ihlal eden bir tutumdur. Kocaeli ilinde Don Kîxot oyunu ve Aynur Doğan konseri için verilen bu kararlar Kürt kültür ve sanatına dönük kabul edilemez bir yaklaşımdır."

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`NDAN GELEN EMİRLE İNANILMAZ BİR YASAK KARARI ALDI”

Konuyla ilgili ANKA Haber Ajansı`na açıklamalarda bulunan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, iptal kararlarının toplumsal barışı zedeleyen girişimler olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Kürtçe`ye, Kürt kimliğine, Kürt diline ve Kürt kültürüne yönelik yeni bir saygısızlıkla karşı karşıyayız. Kocaeli`de iki ayrı belediye sınırları içerinde Kürtçe etkinlikler, sözleşmeler yapılmasına rağmen son anda iptal edildi. Bu kararlar son derece üzücüdür. Derince Belediyesi, sözleşmesi ve tüm hazırlıkları yapılan Aynur Doğan isimli uluslararası üne sahip sanatçının Kürtçe şarkılarla vereceği konseri gerçek dışı açıklamalarla yasakladı. Yine Çayırova Belediyesi Don Kişot adlı Kürtçe oyunu sözleşmeleri yapılmış olmasına, biletler satılmasına rağmen gerçek dışı beyanlar sunarak oyunu iptal etti.  Derince ve Çayırova Belediyesi`nde maalesef ki yukarıdan, İçişleri Bakanlığı`ndan gelen bir emirle son anda belediye yetkileri inanılmaz bir yasak kararı aldı. Bu, Kürt Dil Bayramı`nın kutlandığı günlerde alınmış ve maalesef ki Kürt meselesinin nereden kaynaklandığına dair çok net bir anlatımı içeren bir yasaklama oldu. Bu yasaklamalarla hiç kimse bir yere varamaz. Sadece ve sadece toplumsal barışı baltalayan girişimlerdir bunlar.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA