5 Aralık 2025 Cuma

05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:03   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”  
 
     
   

GERGERLİOĞLU`NDAN AKP`Lİ BELEDİYELERE YASAK TEPKİSİ: "TOPLUMSAL BARIŞI BALTALAYAN GİRİŞİMLER"


HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, AKP`li Derince Belediyesi`nin Aynur Doğan konserinin ardından AKP`li Çayırova Belediyesi`nin de Amed Şehir Tiyatrosu`nun `Don Kixot` isimli Kürtçe oyununu iptal etmesine tepki göstererek “Bu yasaklamalarla hiç kimse bir yere varamaz. Sadece ve sadece toplumsal barışı baltalayan girişimlerdir bunlar" dedi.

 

Tarih : 17 Mayıs 2022 Salı 16:58   Okunma : 1796

SEFA GARDİYANOĞLU

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, AKP`li Derince Belediyesi`nin Aynur Doğan konserinin ardından AKP`li Çayırova Belediyesi`nin de Amed Şehir Tiyatrosu`nun `Don Kixot` isimli Kürtçe oyununu iptal etmesine tepki göstererek “Bu yasaklamalarla hiç kimse bir yere varamaz. Sadece ve sadece toplumsal barışı baltalayan girişimlerdir bunlar" dedi.

AKP`li Derince Belediyesi`nin Aynur Doğan konserini iptal etmesinin ardından AKP`li Çayırova Belediyesi`nin de Amed Şehir Tiyatrosu`nun `Don Kixot` isimli Kürtçe oyununu iptal etmesi tepki çekti.

Amed Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan; İspanyol yazar Miguel de Cervantes`in ünlü Don Kişot (Don Quijote) romanından Kürtçeye uyarlanan ‘Don Kixot` oyunu, 28 Mayıs tarihinde Kocaeli`nin Çayırova ilçesinde sahnelenecekti. Ancak AKP`li Çayırova Belediyesi, ‘Don Kixot` oyununun gösterimini iptal etti.

"SÖZLEŞMESİ YAPILMASINA RAĞMEN"

Organizasyon şirketi, oyunun iptal edildiği bilgisini şu ifadelerle duyurdu:

"Kocaeli`de 28 Mayıs tarihinde Amed Şehir Tiyatrosu`nun sahneleyeceği ‘Don Kîxot` oyunu için salon sözleşmesi yapılmış olmasına rağmen Çayırova Belediyesi`nce tarafımıza salonunu başka bir organizasyona tahsis edildiği bilgisi verilmiştir. 13 Mayıs akşamı 22.30`da, mesai saatleri dışında, telefonla tarafımıza aktarılan bu bilgi yaptığımız sözleşmeyi ihlal eden bir tutumdur. Kocaeli ilinde Don Kîxot oyunu ve Aynur Doğan konseri için verilen bu kararlar Kürt kültür ve sanatına dönük kabul edilemez bir yaklaşımdır."

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`NDAN GELEN EMİRLE İNANILMAZ BİR YASAK KARARI ALDI”

Konuyla ilgili ANKA Haber Ajansı`na açıklamalarda bulunan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, iptal kararlarının toplumsal barışı zedeleyen girişimler olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Kürtçe`ye, Kürt kimliğine, Kürt diline ve Kürt kültürüne yönelik yeni bir saygısızlıkla karşı karşıyayız. Kocaeli`de iki ayrı belediye sınırları içerinde Kürtçe etkinlikler, sözleşmeler yapılmasına rağmen son anda iptal edildi. Bu kararlar son derece üzücüdür. Derince Belediyesi, sözleşmesi ve tüm hazırlıkları yapılan Aynur Doğan isimli uluslararası üne sahip sanatçının Kürtçe şarkılarla vereceği konseri gerçek dışı açıklamalarla yasakladı. Yine Çayırova Belediyesi Don Kişot adlı Kürtçe oyunu sözleşmeleri yapılmış olmasına, biletler satılmasına rağmen gerçek dışı beyanlar sunarak oyunu iptal etti.  Derince ve Çayırova Belediyesi`nde maalesef ki yukarıdan, İçişleri Bakanlığı`ndan gelen bir emirle son anda belediye yetkileri inanılmaz bir yasak kararı aldı. Bu, Kürt Dil Bayramı`nın kutlandığı günlerde alınmış ve maalesef ki Kürt meselesinin nereden kaynaklandığına dair çok net bir anlatımı içeren bir yasaklama oldu. Bu yasaklamalarla hiç kimse bir yere varamaz. Sadece ve sadece toplumsal barışı baltalayan girişimlerdir bunlar.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA