29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ALTAY`DAN, TBMM`DE ATATÜRK HAVALİMANI TEPKİSİ: “ARAP DOSTLARINA VAHA MI YAPMAK İSTİYOR TAYYİP BEY?”


TBMM Genel Kurul`da Aynur Doğan konserinin AKP`li belediye kararı ile iptali ve pistlerinin kırılmasına başlanan Atatürk Havalimanı tartışıldı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Atatürk Havalimanı`na ilişkin “İstanbul`un ortasına, Arap dostlarına bir vaha mı yapmak istiyor Tayyip Bey? Araplara özel, İstanbul`un göbeğinde, yeşili bol, çok özel bir yerleşke mi kurmak istiyor” dedi. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş`ın “Ben Aynur Doğan kimdir bilmem ama sorduk, soruşturduk, baktık; PKK`ya sırtını dayamış, PKK propagandasını yapan birisi” ifadelerine HDP sıralarından tepki yükseldi.

 

Tarih : 17 Mayıs 2022 Salı 19:12   Okunma : 739

TBMM Genel Kurul`da Aynur Doğan konserinin AKP`li belediye kararı ile iptali ve pistlerinin kırılmasına başlanan Atatürk Havalimanı tartışıldı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Atatürk Havalimanı`na ilişkin “İstanbul`un ortasına, Arap dostlarına bir vaha mı yapmak istiyor Tayyip Bey? Araplara özel, İstanbul`un göbeğinde, yeşili bol, çok özel bir yerleşke mi kurmak istiyor” dedi. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş`ın “Ben Aynur Doğan kimdir bilmem ama sorduk, soruşturduk, baktık; PKK`ya sırtını dayamış, PKK propagandasını yapan birisi” ifadelerine HDP sıralarından tepki yükseldi.

TBMM Genel Kurulu, bugün TBMM Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı. Akar, grup başkanvekillerinin söz taleplerini karşıladı.

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Kocaeli Derince Belediyesi`nin Aynur Doğan konserini yasaklamasını TBMM gündemine getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise İstanbul Havalimanı`ndaki yıkım tartışmalarını gündeme getirdi. Altay, şunları söyledi:

“Dünyanın ilk 10 havalimanıydı, 1912`de kurulmuştu ve buldozerler, ekskavatörler girdi. Neye göre yapıldı bu iş? İstanbul`a soruldu mu? Yeşilköy Atatürk Havalimanı… Siyasete, yerel yönetime ve 16 milyon İstanbulluya sorulmadan bu kararın alınmasının üç sebebi olabilir. Birincisi, buradan bir tahrik süreci medet umuyor olabilir iktidar. Ekonomik darboğazı gölgelemek adına. Bunu boşuna ummasın. İkincisi, İstanbul`un ortasına, Arap dostlarına bir vaha mı yapmak istiyor Tayyip Bey? Araplara özel, İstanbul`un göbeğinde, yeşili bol, çok özel bir yerleşke mi kurmak istiyor? Bunu merak ediyorum. Üçüncüsü, İstanbul Havalimanının satışıyla ilgili görüşmelerin yapıldığına dair bilgiler, duyumlar var. İstanbul Havalimanına talip olan Arap sermayesi ‘siz, Atatürk Havalimanını ortadan kaldırmazsanız, siz iktidardan gidince gelenler orayı işletir, biz zarar ederiz` diye bir endişeyi mi hükûmete ilettiler? Bunu da merak ediyorum.

Almanya`da örneği var. Yeşilköy Atatürk Havalimanı`nın pistlerini muhafaza ederek, orayı bir kültür kompleksine ve yeşil amana dönüştürmek mümkündür. Biz bunu yapacağız.”

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da iki konuya değindi. Elitaş, Doğan konseri için yer tahsis edilmesi istendiğini, uygun görüldüğünü ancak sözleşmede yazan 4 bin 800 TL`nin yatırılmadığı için iptal edildiğini söyledi. Elitaş, “Sanki Kürtçe söyleyen birisinin, Kürtçe konuşmasının ve Kürt düşmanlığının bir unsuru olarak ifade etmeyi haksızlık olarak ifade etmek istiyorum, doğru bir yaklaşım tarzı değildir. Ben Aynur Doğan kimdir bilmem ama sorduk, soruşturduk, baktık; PKK`ya sırtını dayamış, PKK propagandasını yapan birisi” dedi.

Bu sözlere HDP sıraları, “Hedef gösteriyor” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Elitaş, Atatürk Havalimanı için de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun 2018`de “Benim telefonlarımı dinliyorlar. Benim projemi çalmışlar” dediğini söyledi. Elitaş, “Yani Atatürk Havalimanı`nın millet bahçesi olması konusunda Sayın Kılıçdaroğlu da hemfikir. Ama şu anda bakıyoruz, aradan dört yıl geçen bir konuda televizyonlar önünde söylediği bir meseleyi şimdi yok sayıp inkâr etmek yani bilemiyorum ne söylemek lazım gelir” dedi.

Engin Altay yeniden söz alarak, “Sayın Genel Başkanımızın 2018`de söylediğinin arkasındayız, altına imza atıyoruz. Sayın Genel Başkanımız 2018`de ‘ben o pistleri yıkacağım, sökeceğim` demedi, Sayın Genel Başkanımız 2018`de ‘Atatürk Havalimanı`nın binalarını, müştemilatını yerle yeksan edeceğim` demedi. Orayı pistleri tutmak kaydıyla bir kültür kompleksi olarak değerlendireceğini söyledi ve sözümüzün arkasındayız. O pistler her zaman lazım; en son 2 AK Parti Bakanı oraya inmese uçak denize çakılacaktı ya! Bu pistleri niye yıkıyorsunuz kardeşim, niye yıkıyorsunuz” tepkisi gösterdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA