15 Ocak 2026 Perşembe

11:35   “MERSIN’DE KADıN EMEĞI KENT MEYDANıNDA HAYAT BULUYOR”   11:25   SEKTÖR DARALıRKEN AHKİB REKOR KıRDı: İHRACAT 550 MILYON DOLARA ULAŞTı   09:59   ADANA, YEŞIL DÖNÜŞÜME EV SAHIPLIĞI YAPTı   09:20   MERSIN, AKDENIZ’IN YÜKSELEN YıLDıZı: ULUSLARARASıLAŞMA VIZYONU DÜNYAYA AÇıLıYOR   15:37   DEM PARTI MILLETVEKILI KOCA: "MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞLETMECILIĞI’NDE 185 IŞÇI, DAHA INSANI ÇALıŞMA KOŞULLARı ISTEDIKLERI IÇIN IŞTEN ÇıKARıLDı"   15:35   ÇYDD: "BIR KADıN HAKIMIN, ERKEK BIR SAVCı TARAFıNDAN SILAHLı SALDıRıYA UĞRAMASı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETIN BOYUTUNU ÇARPıCı BIÇIMDE GÖZLER ÖNÜNE SERMIŞTIR"   15:33   GÜLIZAR BIÇER KARACA: SIZ ATATÜRK’TEN, İSTIKLAL MARŞı’NDAN, ATATÜRK’ÜN GENÇLIĞE HITABESI’NDEN NE ISTIYORSUNUZ?   15:31   İHD ESKI İZMIR ŞUBE EŞ BAŞKANı ALI AYDıN, ÇIĞLI’DE SABAH YÜRÜYÜŞÜ SıRASıNDA ÖLDÜRÜLDÜ   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ‘AKDENIZ ULUSLARARASı TEKSTIL FUARı’NıN AÇıLıŞ TÖRENINE KATıLDı   15:23   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SOKAK HAYVANLARı IÇIN KURULAN DOĞAL YAŞAM ALANLARıYLA ILGILI KRITIK UYARıLARDA BULUNDU   13:26   KESK MERSIN’DE HAYATı DURDURDU: "BU KAYNAKLAR HALKıN DEĞIL, BIR AVUÇ ASALAĞıN CEBINE GIDIYOR!"   13:19   ADD MERSIN ŞUBESI’NDEN ZÜBEYDE HANıM ANıSıNA ANLAMLı ZIYARET: "BIR MILLETIN KADERINI BÜYÜTTÜ"   13:01   PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ, EKREM İMAMOĞLU’NA VERILDI... "ÖDÜLÜ DEMOKRASI IÇIN YıLMADAN MÜCADELE EDEN VATANDAŞLARıMıZA ITHAF EDIYORUM"   12:53   DEM PARTILI VARLI’DAN AILE VE SOSYAL HIZMETLER, ADALET VE İÇIŞLERI BAKANLARıNA "ROJIN KABAIŞ" SORUSU: ROJIN’IN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ NEDEN AYDıNLATıLMAMAKTADıR?   12:52   ÜSKÜDAR’DA OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖREVDEN EL ÇEKTIRILDI   12:50   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... MAHMUT ARıKAN: "BUGÜN İRAN’DA YAŞANANLARA KARŞı SUSKUN KALANLARDA, ALKıŞLAYANLARDA BILSIN KI, YARıN SıRADAKI HEDEF KENDILERIDIR"   10:24   “AKBELEN KAVŞAĞı’NA İLK TARIH: 2026 SÖZÜ, 8 YıLLıK BEKLEYIŞE SON VERECEK MI?”    09:46   MERSIN’DE YENI YıLıN İLK KONSERI: KENT ORKESTRASı’NDAN NOSTALJIK ESINTILER   20:09   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU OPERASYONU: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU SERBEST, İKI İSIM TUTUKLANDı!   19:59   YÖK’TEN ÜNIVERSITELERE CUMA NAMAZı DÜZENLEMESI: EĞITIM VE İNANÇ BIRLIKTE KORUNACAK  
 
     
   

ERDOĞAN; NATO GENEL SEKRETERİ, FİNLANDİYA CUMHURBAŞKANI VE İSVEÇ BAŞBAKANI İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya`nın NATO üyeliğine ilişkin temaslarda bulundu. Erdoğan; Cumhurbaşkanı NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile görüştü.

 

Tarih : 21 Mayıs 2022 Cumartesi 19:01   Okunma : 450

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya`nın NATO üyeliğine ilişkin temaslarda bulundu. Erdoğan; Cumhurbaşkanı NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile görüştü.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve İsveç Başbakanı Andersson ile Finlandiya ve İsveç`in NATO üyelik başvurusuna ilişkin telefon görüşmesi yaptı.

Stoltenberg, sosyal medya paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Değerli Müttefikimiz Türkiye`nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile NATO`nun Açık Kapı politikasının önemini ve Finlandiya ve İsveç`in üyelik başvuruları hakkında konuştuk. Müttefiklerin güvenlik endişelerinin göz önünde bulundurulması ve çözüm için müzakerelerin devam etmesi konusunda hemfikiriz.”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise Stoltenberg ile görüşmeye ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Görüşmede, İsveç ve Finlandiya`nın NATO`ya üyelik başvurusu ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede; Türkiye`nin NATO`nun açık kapı politikasını samimi şekilde desteklediğini, İsveç ve Finlandiya`nın üyelik talebine dair meselenin ise bu iki ülkenin Türkiye`nin hayati ve milli güvenlik menfaatleriyle ilgili tutumları olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç ve Finlandiya`nın terörizmle mücadele başta olmak üzere, temel meselelerde Türkiye ile dayanışma içinde olacaklarını açıkça göstermedikleri sürece, bu ülkelerin NATO üyeliklerine müspet yaklaşmayacaklarını dile getirdi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise Türkiye`nin güvenlik endişelerinin giderilmesi gerektiğini belirtti.”

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: FİNLANDİYA`NIN NATO`YA ÜYELİK BAŞVURUSU ELE ALINDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı`nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklaması ise şöyle:

“Görüşmede, iki ülke ilişkileri ve Finlandiya`nın NATO`ya üyelik başvurusu ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, NATO içinde bir müttefik açısından tehdit oluşturan terör örgütlerini görmezden gelen bir anlayışın dostluk ve ittifak ruhuyla bağdaşmayacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye`nin millî güvenliğine ve halkına yönelik açık bir tehdide karşı verdiği meşru ve kararlı mücadeleye saygı gösterilmesini ve bu mücadeleye destek verilmesini beklemenin en doğal hakkı olduğunu ifade etti.”

“İSVEÇ`İN TERÖR ÖRGÜTLERİNE YÖNELİK SİYASİ, FİNANSAL VE SİLAH DESTEĞİ SON BULMALI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, görüşmelerinde; İsveç`in NATO üyelik başvurusunu değerlendirdi. İletişim Başkanlığı bu görüşmeye ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye`nin NATO`nun açık kapı politikasına bugüne kadar hep tam destek verdiğini belirterek ittifak içinde hem üye ülkelerin güvenliği hem de kolektif güvenlik açısından dayanışmanın esas bir değer olduğuna işaret etti.

Türkiye`nin, İsveç`in terör örgütü PKK/YPG/PYD güdümündeki şahıs ve sözde kuruluşlarla temaslarından rahatsızlık duyduğunu uzun zamandır dile getirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ terör örgütünün İsveç`teki mevcudiyet ve faaliyetlerinin de sürdüğüne dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç`in terör örgütlerine yönelik siyasi, finansal ve silah desteğinin son bulması gerektiğini vurguladı.

“İSVEÇ`İN TÜRKİYE`NİN KAYGILARINI PAYLAŞTIĞINI ORTAYA KOYAN SOMUT VE CİDDİ ADIMLAR ATMASINI BEKLİYORUZ”

PKK/PYD/YPG`nin DEAŞ`la mücadele ettiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç`in, terör örgütü PKK ve bu örgütün Suriye ile Irak`taki uzantıları bakımından Türkiye`nin kaygılarını paylaştığını ortaya koyan somut ve ciddi adımlar atmasını beklediklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye`den Türkiye`ye yönelik terörist tehdit yüzünden gerçekleştirmek zorunda kaldıkları Barış Pınarı Harekâtı sonrasında savunma sanayisi alanında İsveç`in Türkiye`ye uyguladığı kısıtlamaların da kaldırılması gerektiğini ifade etti.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA