17 Nisan 2026 Cuma

16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"   14:46   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL AÇıĞA ALıNDı   14:33   MEZITLI’NIN HAFıZASı, TAŞ MEKTEP’TE YENIDEN HAYAT BULUYOR   13:36   8’INCI CUMHURBAŞKANı TURGUT ÖZAL, VEFATıNıN 33’ÜNCÜ YıLıNDA KABRI BAŞıNDA ANıLDı   13:34   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATTı   13:31   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: YARALANAN 8 ÖĞRENCIDEN 5’ININ TEDAVISI YOĞUN BAKıMDA SÜRDÜRÜLÜYOR   10:02   AKKUYU NÜKLEER SANTRALI’NDE ELEKTRIK ÜRETIMI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   09:02   MERSIN’DE İKONIK BULUŞMA! COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı GELENEKSEL TÜRK LOKUMUYLA HARMANLANDı: KADıN ELI DEĞINCE LEZZET İKIYE KATLANDı   22:30   İZMIR’DE ’MESLEK FABRIKASı’ HATTıNDA TANSIYON YÜKSEK: ’BIZI BINALARLA YıLDıRAMAZLAR!’   18:40   ’İSTANBUL DEPREMINDE ORAYA CESET TORBASı YETIŞMEZ!’ İBB DAVASıNDA TÜYLERI ÜRPERTEN SAVUNMA   18:30   OKULLARDA SILAHLı SALDıRı DEPREMI: İSTANBUL’DA ÖĞRENCILER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! "ÖLMEYE DEĞIL OKUMAYA GELDIK"   16:44   GÜLISTAN DOKU’NUN ANNESI BEDRIYE DOKU: KıZıMıN KEMIKLERINI ISTIYORUM   15:54   KESK VE EĞITIM SEN’DEN MEB ÖNÜNDE ÇAĞRı: "OKULLARıN GÜVENLIKLI HALE GETIRILMESINI ISTIYORUZ, ORTAK TALEP BUDUR"   15:52   SıNıR TANıMAYAN GAZETECILER’DEN SOSYAL MEDYA PLATFORMU X HAKKıNDA DEZENFORMASYON GEREKÇESIYLE YENI SUÇ DUYURUSU   15:47   CHP’LI VELI AĞBABA: "BU AKAN KANLARıN DA BU ÖĞRENCILERIMIZIN, BIR ÖĞRETMENIMIZIN DE SORUMLULUĞU MILLI EĞITIM BAKANı’NDADıR"   15:14   ADıYAMAN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN OKULDA ŞIDDET TEPKISI: "OKULLAR SILAHıN DEĞIL, KALEMIN YUVASıDıR!"  
 
     
   

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI`NDAN İCRALIK MEMURA DİSİPLİN SORUŞTURMASI. HAKVERDİ: "PERSONELİ TEHDİT ETMEK GAYRİ AHLAKİ VE GAYRİ HUKUKİDİR"


CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın bağlı müdürlüklerine yazı göndererek icra takibi olan personel hakkında disiplin soruşturma açılması talimatı verdiğini söyledi. “Bu ülkede 24 milyon icra dosyası var. Vatandaş, memur borçlu. Borçla, hacizle karşı karşıya” diyen Hakverdi, “Bundan dolayı memuruna disiplin soruşturması açacağı tehdidinde bulunmak hem gayri ahlakidir hem gayri hukukidir" diye konuştu. 

 

Tarih : 25 Mayıs 2022 Çarşamba 16:16   Okunma : 465

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın bağlı müdürlüklerine yazı göndererek icra takibi olan personel hakkında disiplin soruşturması açılması talimatı verdiğini söyledi. “Bu ülkede 24 milyon icra dosyası var. Vatandaş, memur borçlu. Borçla, hacizle karşı karşıya” diyen Hakverdi, “Bundan dolayı memuruna disiplin soruşturması açacağı tehdidinde bulunmak hem gayri ahlakidir hem gayri hukukidir" diye konuştu. 

CHP Ankara Milletvekil Ali Haydar Hakverdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera Balesi Genel Müdürlüğü Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü`nün ilgili birimlere gönderdiği yazıyla ilgili açıklama yaptı. Hakverdi`nin paylaştığı yazıda, şöyle dendi:

“BİRÇOK PERSONELİN MAAŞLARINDA İCRA KESİNTİLERİNİN OLDUĞU ANLAŞILDI”

“Müdürlüğümüzde yapılan inceleme sonucunda düzenlenen müfettiş raporuna istinaden; kurumumuzda görev yapan birçok personelin maaşlarında icra kesintilerinin olduğunun anlaşılması, bu durumun görev yapan personel üzerinde gereksiz bir iş yükü oluşturmasının yanı sıra disiplin açısından da sorumluluk doğurması, bu personelle ilgili olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu`nun 125. maddesinin b fıkrasının (k) bendi uyarınca ‘borçlarını kasten ödemeyerek hakkında yasal yollara başvurulmasına neden olmak` fiilinin kınama cezası ayrıca aynı fiilin 4857 sayılı İş Kanunu`nun disiplin hükümlerinde ihtar cezası gerektirir bir suç olması nedeniyle mali sorumluluklarını kasten yerine getirmeyerek bu durumu alışkanlık haline getiren personel bulunması halinde müdürlüğümüzce icra müdürlüklerinden gelen maaş haciz yazılarına istinaden söz konusu personeller hakkında gerekli disiplin işlemlerinin uygulanacağının birimimizde görev yapan tüm personele imza karşılığı duyurulması ve sonucunu Personel ve Eğitim Şube Müdürlüğü`ne bildirilmesini önemle rica ederim.”

"YA BU ÜLKEDE 24 MİLYON İCRA DOSYASI VAR, VATANDAŞ, MEMUR BORÇLU"

CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı`na bağlı müdürlükler ilgili yerlere iletilmek üzere şu yazıyı gönderdi. Bu yazı ile denildi ki `borcunu, ekonomik yükümlülüğünü bilerek, isteyerek ödemeyen ve icra ile karşı karşıya kalan memurlar tespit edilecek ve hakkında disiplin soruşturması açılacak.` Şimdi sanırım Turizm Bakanlığı, öyle yoğun icra yazışmaları ile uğraşıyor ki bu yazının içeriğinden o anlaşılıyor. Bu yazışmadan bezmiş, artık memurlarına toplu bir yazı göndermiş. Bundan sonra tarafımıza icra yazısı gelirse hakkınızda disiplin soruşturması yapacağız diyorlar. Ya bu ülkede 24 milyon icra dosyası var. Vatandaş, memur borçlu. Borçla, hacizle karşı karşıya. Bir de devlet, idareciler diyor ki `size icra gelirse bir soruşturma da biz yaparız`.” 

"HEM GAYRİ AHLAKİ HEM GAYRİ HUKUKİDİR"

İktidarın borçla karşı karşıya olan memuruna destek olması gerekirken tehdit yazısı gönderdiğini kaydeden Hakverdi, "Turizm Bakanlığı`ndan gönderilen yazıda özellikle şu belirtiliyor; `kurumumuzda görev yapan birçok personelin maaşlarında icra kesintilerinin olduğu anlaşılmıştır.` Evet, çünkü 24 milyon icra dosyası var. Bundan dolayı da bir de memuruna disiplin soruşturması açacağı tehdidinde bulunmak hem gayri ahlakidir hem gayri hukukidir” dedi.  

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA