16 Ocak 2026 Cuma

16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA   12:10   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “MECLIS’TE ÇÖZÜM YOK, SADECE CEZA VE VERGI ARTıŞı VAR”   11:35   “MERSIN’DE KADıN EMEĞI KENT MEYDANıNDA HAYAT BULUYOR”   11:25   SEKTÖR DARALıRKEN AHKİB REKOR KıRDı: İHRACAT 550 MILYON DOLARA ULAŞTı   11:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN MIRAÇ KANDILI MESAJı: “SAĞLıK, BARıŞ VE ADALET DILIYORUM”   09:59   ADANA, YEŞIL DÖNÜŞÜME EV SAHIPLIĞI YAPTı   09:20   MERSIN, AKDENIZ’IN YÜKSELEN YıLDıZı: ULUSLARARASıLAŞMA VIZYONU DÜNYAYA AÇıLıYOR   15:37   DEM PARTI MILLETVEKILI KOCA: "MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞLETMECILIĞI’NDE 185 IŞÇI, DAHA INSANI ÇALıŞMA KOŞULLARı ISTEDIKLERI IÇIN IŞTEN ÇıKARıLDı"   15:35   ÇYDD: "BIR KADıN HAKIMIN, ERKEK BIR SAVCı TARAFıNDAN SILAHLı SALDıRıYA UĞRAMASı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETIN BOYUTUNU ÇARPıCı BIÇIMDE GÖZLER ÖNÜNE SERMIŞTIR"   15:33   GÜLIZAR BIÇER KARACA: SIZ ATATÜRK’TEN, İSTIKLAL MARŞı’NDAN, ATATÜRK’ÜN GENÇLIĞE HITABESI’NDEN NE ISTIYORSUNUZ?   15:31   İHD ESKI İZMIR ŞUBE EŞ BAŞKANı ALI AYDıN, ÇIĞLI’DE SABAH YÜRÜYÜŞÜ SıRASıNDA ÖLDÜRÜLDÜ   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ‘AKDENIZ ULUSLARARASı TEKSTIL FUARı’NıN AÇıLıŞ TÖRENINE KATıLDı  
 
     
   

KUR KORUMALI MEVDUATTAKİ VERGİ AVANTAJININ VE HÜKÜMLÜLERİN COVİD İZİNİNİN SÜRELERİNİ UZATAN TORBA KANUN TBMM`DE KABUL EDİLDİ


Şirketlerce açılan kur korumalı mevduat hesaplarındaki vergi avantajının süresi ile açık cezaevinde kalırken Covid-19 tedbirleri kapsamında salıverilen hükümlülerin izin süresini uzatan maddeler de içeren torba kanun TBMM Genel Kurulu`nda kabul edildi.

 

Tarih : 26 Mayıs 2022 Perşembe 20:27   Okunma : 426

Şirketlerce açılan kur korumalı mevduat hesaplarındaki vergi avantajının süresi ile açık cezaevinde kalırken Covid-19 tedbirleri kapsamında salıverilen hükümlülerin izin süresini uzatan maddeler de içeren torba kanun TBMM Genel Kurulu`nda kabul edildi. 

AKP milletvekilleri tarafından hazırlanan ‘Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi`, bugün TBMM Genel Kurulu`nda kabul edilerek yasalaştı.

TİCARİ MEVDUAT SİGORTA KAPSAMINA DAHİL EDİLDİ

Buna göre; Bankacılık Kanunu`nda yapılan değişiklikle sigortaya tabi mevduatın kapsamı genişletildi. Daha önce sadece gerçek kişilere ait olan mevduat ve katılım fonu tutarları sigorta kapsamında iken yapılan değişiklik ile resmi kuruluşlar, kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlara ait olanlar haricindeki tüm ticari mevduat ve katılım fonu tutarları sigorta kapsamına dahil edildi.

Sigortaya tabi olacak mevduat ve katılım fonlarının kapsamı ve tutarı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Kurulu tarafından belirlenecek. Risk esaslı sigorta priminin oranı, yıllık bazda sigortaya tabi mevduat ve katılım fonunun binde 20`sini aşamayacak.

TMSF bünyesinde yeni daireler ve müdürlükler kurulacak, kurumun idari yapılanmasındaki görev dağılımı yeni kurulacak birimlere göre yeniden düzenlenecek.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu, kendisine tahsis edilen kaynakları, devlet aleyhine açılan uluslararası davaların takibine ilişkin Cumhurbaşkanlığı`nca verilen görev ve yetkilerinin gerektirdiği ölçüde serbestçe kullanacak.

KUR KORUMALI MEVDUATTA ŞİRKETLERE UYGULANAN VERGİ AVANTAJININ SÜRESİ UZATILDI

Döviz tevdiat hesaplarını Türk lirasına çevirerek kur korumalı mevduata yatıran şirketlere uygulanan vergi avantajının süresi de uzatıldı. Buna göre; mevduatı en az üç ay vade ile değerlendiren şirketlerin dönem sonu değerlemesinden kaynaklananlar da dahil olmak üzere vade sonunda elde ettikleri faiz ve kâr payı ile diğer kazançlarına kurumlar vergisi istisnası uygulanacak. Cumhurbaşkanı`na bu istisnanın süresini 30 Haziran 2022 ve 30 Eylül 2022`ye kadar uzatma yetkisi de verildi. Söz konusu istisnalar, 2022 yılı sonuna kadar vade sonunda yenilenen hesaplara da uygulanacak.

BELEDİYELERİN ÖDEMEDİKLERİ BORÇLARI VERGİ PAYLARINDAN KESİLEBİLECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan ve yerel seçimlerden önce büyükşehir belediyelerine devredilen şehir içi raylı ulaşım sistem ve metro projelerinin borçlarından ödenemeyen tutarlar, belediyelerin aylık vergi tahsilat toplamı üzerinden ayrılacak paylardan yüzde 5`i aşmayacak şekilde kesilecek. Bu tutara yine Cumhurbaşkanı karar verecek, ancak azami yüzde 5 olacak.

Düzenleme, daha önce Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından ‘cumhurbaşkanına verilen yetkinin sınırını belli olmadığı` gerekçesiyle iptal edilmişti.

HÜKÜMLÜLERİN COVİD-19 İZİN SÜRESİ 31 TEMMUZ 2023`E KADAR UZATILDI

Kanunda, TBMM Genel Kurulu`ndaki görüşmeler sırasında teklife beş siyasi partisinin imzasıyla eklenen dün eklenen ve Covid-19 tedbirleri kapsamında salıverilen hükümlülerin izin süresini uzatan madde de yer alıyor.

Buna göre; açık cezaevinde kalırken Covid-19 tedbirleri kapsamında salıverilen ve izinlerin 31 Mayıs`ta sona erecek olan hükümlülerin izinleri 31 Temmuz 2023`e kadar uzatıldı. Salgının devam etmesi halinde bu süre, Sağlık Bakanlığı`nın önerisi üzerine Adalet Bakanlığı tarafından her defasında 2 ayı geçmemek üzere 19 kez uzatılabilecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA