16 Ocak 2026 Cuma

17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA   12:10   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “MECLIS’TE ÇÖZÜM YOK, SADECE CEZA VE VERGI ARTıŞı VAR”   11:35   “MERSIN’DE KADıN EMEĞI KENT MEYDANıNDA HAYAT BULUYOR”   11:25   SEKTÖR DARALıRKEN AHKİB REKOR KıRDı: İHRACAT 550 MILYON DOLARA ULAŞTı   11:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN MIRAÇ KANDILI MESAJı: “SAĞLıK, BARıŞ VE ADALET DILIYORUM”   09:59   ADANA, YEŞIL DÖNÜŞÜME EV SAHIPLIĞI YAPTı   09:20   MERSIN, AKDENIZ’IN YÜKSELEN YıLDıZı: ULUSLARARASıLAŞMA VIZYONU DÜNYAYA AÇıLıYOR   15:37   DEM PARTI MILLETVEKILI KOCA: "MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞLETMECILIĞI’NDE 185 IŞÇI, DAHA INSANI ÇALıŞMA KOŞULLARı ISTEDIKLERI IÇIN IŞTEN ÇıKARıLDı"   15:35   ÇYDD: "BIR KADıN HAKIMIN, ERKEK BIR SAVCı TARAFıNDAN SILAHLı SALDıRıYA UĞRAMASı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETIN BOYUTUNU ÇARPıCı BIÇIMDE GÖZLER ÖNÜNE SERMIŞTIR"   15:33   GÜLIZAR BIÇER KARACA: SIZ ATATÜRK’TEN, İSTIKLAL MARŞı’NDAN, ATATÜRK’ÜN GENÇLIĞE HITABESI’NDEN NE ISTIYORSUNUZ?   15:31   İHD ESKI İZMIR ŞUBE EŞ BAŞKANı ALI AYDıN, ÇIĞLI’DE SABAH YÜRÜYÜŞÜ SıRASıNDA ÖLDÜRÜLDÜ  
 
     
   

MESOB BAŞKANI KESKİN: BU MALİYETLERİN ALTINDAN FIRINCININ KALKMASI ÇOK ZOR


Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, artan maliyetler nedeniyle fırıncıların zor günler geçirdiğini belirterek, "Bugün, 260 TL`lik un 500 TL`ye çıktı. Bu maliyetlerin altından fırın esnafının kalkması çok zor" dedi.

 

Tarih : 27 Mayıs 2022 Cuma 19:02   Okunma : 760

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, artan maliyetler nedeniyle fırıncıların zor günler geçirdiğini belirterek, "Bugün, 260 TL`lik un 500 TL`ye çıktı. Bu maliyetlerin altından fırın esnafının kalkması çok zor" dedi.

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçılar Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi ve Yönetim Kurulu üyeleri, MESOB Başkanı Şevket Keskin`i ziyaret etti. Mehmet Büyükelçi, una gelen zam ve artan maliyetler nedeniyle fırıncıların zor durumda olduğunu belirterek, "Ekmeğe zam yapmayı düşünüyoruz. Un fiyatlarına yüzde 80`in üzerinde zam geldi. Un fiyatları 260 TL`den 500 TL`ye yükseldi. Maliyetlerin artık altından kalkamıyoruz" dedi.

"ZAM GELMEDİĞİ ZAMAN, ‘ACABA UNUTTULAR MI, NASIL 2-3 GÜNDÜR ZAM GELMEDİ` DİYORUZ"

Şevket Keskin ise şunları söyledi:

"Ben, toplumun artık zamlara biraz alıştığını görüyorum. Bizim zamlarla boy ölçüşeceğimiz zaman da değil. Artık zam gelmediği zaman düşünüyoruz. Zam gelmediği zaman, ‘Acaba unuttular mı, nasıl 2-3 gündür zam gelmedi` diyoruz. Sadece un fiyatlarına yüzde 80`nin üzerinde zam geldiği söyleniyor. Bir de hasat zamanı, hasat geçtikten sonra un fiyatları ne kadar olacak? Ben ‘Şekerin fiyatı 10 TL`yi geçer` dediğimde bazı insanlar, ‘3 liralık şeker 10 lira olur mu` dediler. Şeker bugün 25 TL`ye yükseldi. Unun fiyatı şu anda 500 TL, korkunç bir rakam. Esnafımızın yapabileceği bir şey yoktur. Milletvekillerimize sesleniyorum; çıkıp bir açıklama yapsınlar. Bu zamlar nereye gidecek, nasıl olacak, ne yapılacak? Biz, esnaf ve sanatkarımızın sorunlarını Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. TESK Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken, her platformda esnafımın sorunlarını dile getiriyor.

"ÖNÜMÜZÜ GÖRMEK İSTİYORUZ"

Bu ülke bizim, bu memleket bizim, sahip çıkalım. Ama artık yetkililerin de zamlara ‘dur` demesi lazım. Önümüzü görmemiz lazım. Bugün aldığımızı aynı fiyata yarın tekrar rafımıza koyamıyoruz. Gerçekten esnaf perişan, millet perişan; çiftçi, köylü perişan. Bugün, 260 TL`lik un 500 TL`ye çıkarsa fırın esnafının ekmeği 3 TL`ye satması mümkün değildir. Fırıncı sadece un ile çalışmıyor; bunun işçisi, odunu, elektriği, suyu, mayası, sigortası, kirası gibi bir sürü girdisi var. Maliyetler artarsa biz zam yapmak durumunda kalıyoruz. Esnafımızın bu maliyetlerin altında kalkması mümkün değildir. Zamların durmasını ve önümüzü görmemizi istiyoruz. Yarın ne yapacağımıza dair bir fizibilite çıkartamıyoruz. Yarın ne olacağını kimse bilmiyor. Hükümet yetkilileri, milletvekilleri çıkar bir açıklama yaparlar, biz de ona göre, vatandaş da ona göre bir yol çizer.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA