18 Nisan 2026 Cumartesi

16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"   14:46   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL AÇıĞA ALıNDı   14:33   MEZITLI’NIN HAFıZASı, TAŞ MEKTEP’TE YENIDEN HAYAT BULUYOR   13:36   8’INCI CUMHURBAŞKANı TURGUT ÖZAL, VEFATıNıN 33’ÜNCÜ YıLıNDA KABRI BAŞıNDA ANıLDı   13:34   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATTı   13:31   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: YARALANAN 8 ÖĞRENCIDEN 5’ININ TEDAVISI YOĞUN BAKıMDA SÜRDÜRÜLÜYOR   10:02   AKKUYU NÜKLEER SANTRALI’NDE ELEKTRIK ÜRETIMI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   09:02   MERSIN’DE İKONIK BULUŞMA! COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı GELENEKSEL TÜRK LOKUMUYLA HARMANLANDı: KADıN ELI DEĞINCE LEZZET İKIYE KATLANDı   22:30   İZMIR’DE ’MESLEK FABRIKASı’ HATTıNDA TANSIYON YÜKSEK: ’BIZI BINALARLA YıLDıRAMAZLAR!’   18:40   ’İSTANBUL DEPREMINDE ORAYA CESET TORBASı YETIŞMEZ!’ İBB DAVASıNDA TÜYLERI ÜRPERTEN SAVUNMA   18:30   OKULLARDA SILAHLı SALDıRı DEPREMI: İSTANBUL’DA ÖĞRENCILER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! "ÖLMEYE DEĞIL OKUMAYA GELDIK"   16:44   GÜLISTAN DOKU’NUN ANNESI BEDRIYE DOKU: KıZıMıN KEMIKLERINI ISTIYORUM   15:54   KESK VE EĞITIM SEN’DEN MEB ÖNÜNDE ÇAĞRı: "OKULLARıN GÜVENLIKLI HALE GETIRILMESINI ISTIYORUZ, ORTAK TALEP BUDUR"   15:52   SıNıR TANıMAYAN GAZETECILER’DEN SOSYAL MEDYA PLATFORMU X HAKKıNDA DEZENFORMASYON GEREKÇESIYLE YENI SUÇ DUYURUSU   15:47   CHP’LI VELI AĞBABA: "BU AKAN KANLARıN DA BU ÖĞRENCILERIMIZIN, BIR ÖĞRETMENIMIZIN DE SORUMLULUĞU MILLI EĞITIM BAKANı’NDADıR"   15:14   ADıYAMAN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN OKULDA ŞIDDET TEPKISI: "OKULLAR SILAHıN DEĞIL, KALEMIN YUVASıDıR!"  
 
     
   

HELUN FIRAT: “YASAKLAR ARTTIKÇA ALANLAR DAHA ÇOK DOLACAK”


Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı M. Helun Fırat, "Nefes alanları tükendiği için biraz olsun sanata sığınmak isteyen insanların sanata erişim özgürlüğü hiçe sayılıyor. Unutulmasın ki yasaklar çoğaldıkça insanlar alanları daha çok dolduracak, sanat ve özgürlükler için daha çok haykıracaklar" dedi.

 

Tarih : 28 Mayıs 2022 Cumartesi 16:44   Okunma : 477

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı M. Helun Fırat, "Nefes alanları tükendiği için biraz olsun sanata sığınmak isteyen insanların sanata erişim özgürlüğü hiçe sayılıyor. Unutulmasın ki yasaklar çoğaldıkça insanlar alanları daha çok dolduracak, sanat ve özgürlükler için daha çok haykıracaklar" dedi.

DEVA Partisi Kültür, Sanat ve Turizm Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Helun Fırat, konser ve festivallere getirilen yasaklarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Fırat açıklamasından şunları kaydetti:

“HİÇBİR AÇIKLAMA OLMAKSIZIN İPTAL EDİLDİ”

“Tüm Türkiye`de ardı ardına iptal edilen konser ve engellenen festival haberleriyle karşı karşıyayız. Aylar öncesinde planlanan festival ve konserler belediyelerin ve valiliklerin ani kararlarıyla iptal ediliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın kendi düzenlediği kültür yolu festivallerinde dahi, afişleri yayınlanmış konserler hiçbir açıklama olmaksızın iptal edildi.

“İKTİDARIN DAYATTIĞI HAYAT TARZI DIŞINDA DÜŞÜNEN HERKES ÖTEKİ”

Haftalar önce planlanmış etkinlikler neden şimdi sakıncalı hale geldi? Ne değişti? Son konser iptalleri, Kürtçeye ve etnik kültürlerin kendilerini ifadelerine müdahale ile sınırlı değil. İktidarın dayattığı hayat tarzı dışında yaşayan, düşünen, söyleyen herkes ‘öteki`. Giyimi, dili, düşüncesi tek tip olmayan, hatta geçim sıkıntısına dair hassasiyetini belli eden herkes dışlanıyor; zaten öteki olanlar ise hepten yasaklı.

“SANAT KARŞISINDA ÇARESİZLİK HİÇ BU KADAR GÖRÜNÜR OLMAMIŞTI”

İktidarın yarattığı korkunç ekonomik çıkmaza sıkışan ve sesini duyuramayan insanların konserlerde, festivallerde bir araya gelip ‘yeter` diye haykıracakları korkusuyla yasaklara sarılıyor. Sanatçıların sahneden muhalif bir görüşü dile getirmesi ve gündem yaratması ihtimali iktidar için artık tahammül edilemez bir mesele. Sanat karşısında çaresizlik hiç bu kadar görünür olmamıştı. Pandeminin ardından nihayet konserlere, festivallere dönen sanat ve kültür emekçilerinin çalışma ve ifade özgürlüklerine ket vuruluyor.

“YASAKLAR ÇOĞALDIKÇA İNSANLAR ALANLARI DAHA ÇOK DOLDURACAK”

Nefes alanları tükendiği için biraz olsun sanata sığınmak isteyen insanların sanata erişim özgürlüğü hiçe sayılıyor. Unutulmasın ki yasaklar çoğaldıkça insanlar alanları daha çok dolduracak, sanat ve özgürlükler için daha çok haykıracaklar. DEVA Partisi olarak sanatın, sanatçının ve kendini ifade etmek için ona ihtiyaç duyan milyonlarca insanın haklarını savunarak yanlarında olacağız!”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA