18 Nisan 2026 Cumartesi

16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"   14:46   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL AÇıĞA ALıNDı   14:33   MEZITLI’NIN HAFıZASı, TAŞ MEKTEP’TE YENIDEN HAYAT BULUYOR   13:36   8’INCI CUMHURBAŞKANı TURGUT ÖZAL, VEFATıNıN 33’ÜNCÜ YıLıNDA KABRI BAŞıNDA ANıLDı   13:34   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATTı   13:31   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: YARALANAN 8 ÖĞRENCIDEN 5’ININ TEDAVISI YOĞUN BAKıMDA SÜRDÜRÜLÜYOR   10:02   AKKUYU NÜKLEER SANTRALI’NDE ELEKTRIK ÜRETIMI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   09:02   MERSIN’DE İKONIK BULUŞMA! COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı GELENEKSEL TÜRK LOKUMUYLA HARMANLANDı: KADıN ELI DEĞINCE LEZZET İKIYE KATLANDı   22:30   İZMIR’DE ’MESLEK FABRIKASı’ HATTıNDA TANSIYON YÜKSEK: ’BIZI BINALARLA YıLDıRAMAZLAR!’   18:40   ’İSTANBUL DEPREMINDE ORAYA CESET TORBASı YETIŞMEZ!’ İBB DAVASıNDA TÜYLERI ÜRPERTEN SAVUNMA   18:30   OKULLARDA SILAHLı SALDıRı DEPREMI: İSTANBUL’DA ÖĞRENCILER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! "ÖLMEYE DEĞIL OKUMAYA GELDIK"   16:44   GÜLISTAN DOKU’NUN ANNESI BEDRIYE DOKU: KıZıMıN KEMIKLERINI ISTIYORUM   15:54   KESK VE EĞITIM SEN’DEN MEB ÖNÜNDE ÇAĞRı: "OKULLARıN GÜVENLIKLI HALE GETIRILMESINI ISTIYORUZ, ORTAK TALEP BUDUR"   15:52   SıNıR TANıMAYAN GAZETECILER’DEN SOSYAL MEDYA PLATFORMU X HAKKıNDA DEZENFORMASYON GEREKÇESIYLE YENI SUÇ DUYURUSU   15:47   CHP’LI VELI AĞBABA: "BU AKAN KANLARıN DA BU ÖĞRENCILERIMIZIN, BIR ÖĞRETMENIMIZIN DE SORUMLULUĞU MILLI EĞITIM BAKANı’NDADıR"   15:14   ADıYAMAN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN OKULDA ŞIDDET TEPKISI: "OKULLAR SILAHıN DEĞIL, KALEMIN YUVASıDıR!"  
 
     
   

CHP`Lİ SALICI, VAN`DAKİ CHP BELEDİYE BAŞKANLARI ÇALIŞTAYI`NI DEĞERLENDİRDİ: “CHP`NİN İLK GENEL SEÇİMDE, BÖLGEDE ÖNEMLİ BİR SIÇRAMA YARATACAĞI KANAATİNDEYİM”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Önümüzdeki birkaç ay içinde daha kitlesel katılımlar olacağını, CHP`nin daha ön plana çıktığı bir süreç olacağını düşünüyoruz çünkü bunun altyapısını hazırladık, söylemimiz bölge halkını kucaklayan bölgenin sorunlarını bilen ve ona çözüm önerileri ortaya koyan bir siyaset, dolayısıyla CHP`nin önümüzdeki süreçte, ilk genel seçimde ne zaman olacaksa o seçimde, bölgede önemli bir sıçrama yaratacağı kanaatindeyim” dedi.

 

Tarih : 28 Mayıs 2022 Cumartesi 17:12   Okunma : 891

Haber: BERKAY VAROL-MAHİR BAĞIŞ - Kamera: KEMAL SEVİNDİRİCİ - FATİH NAZIM EFE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Önümüzdeki birkaç ay içinde daha kitlesel katılımlar olacağını, CHP`nin daha ön plana çıktığı bir süreç olacağını düşünüyoruz çünkü bunun altyapısını hazırladık, söylemimiz bölge halkını kucaklayan bölgenin sorunlarını bilen ve ona çözüm önerileri ortaya koyan bir siyaset, dolayısıyla CHP`nin önümüzdeki süreçte, ilk genel seçimde ne zaman olacaksa o seçimde, bölgede önemli bir sıçrama yaratacağı kanaatindeyim” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Van`da düzenlenen CHP Belediye Başkanları Çalıştayı`nı ANKA Haber Ajansı`na değerlendirdi. Salıcı şunları söyledi:

“Van halkı şikayetçi, yaşadığı sorunlardan dolayı şikayetçi, hem ekonomik sorunlardan dolayı ağır bir şekilde bir yoksullaşma var Van`da. Esnaf iş yapamıyor olmaktan dolayı şikayetçi. Sınır ticareti ile ilgili ticaret yapamıyor olmaktan dolayı şikayetçi, bütün bunların ötesinde adaletsizlikten ve demokrasi eksikliğinden dolayı da şikayeti var. Kürt sorunu bağlamında da şikayetleri var. Dolayısıyla Van, AKP açısından çok sorunlu bir bölgeye dönüşmüş, kendi sorunlarını çözecek yeni bir iktidar arayışı içinde ve değişime hazır gördüm ben Van`ı.

“DAHA İLERİ BİR NOKTAYA GİDEBİLMEMİZ İÇİN BU ÇALIŞMALARI YOĞUNLAŞTIRMAMIZ LAZIM”

Yaklaşık 6 ay önce Türkiye kamuoyu Doğu Masası`nın çalışmalarını görmeden ifade etmiştim; biz Van`dan milletvekili çıkaracağız. Biz Diyarbakır`dan da milletvekili çıkaracağız. Doğu Masası kapsamındaki 24 ilde; metropol iller var, büyükşehirler var, bu büyükşehirlerden milletvekili çıkarabilmek ve diğer yerlerde de oyumuzu maksimum seviyeye çıkarabilmek için çalışıyoruz.

Bizim 2018 yılında Van`daki oyumuz yüzde 2. Şu andaki ölçümlere göre, toplantıda uzmanların bahsettiği konulara göre oyumuzu dört kart civarında artırmışız. Yeterli mi? Yeterli değil. Bizim daha ileri noktaya gidebilmemiz için bu çalışmaları yoğunlaştırmamız lazım.

“HER TÜRLÜ SORUNA RAĞMEN UMUDU YİTİRMEYEN BİR ANLAYIŞLA SİYASETİMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Bugün belediye başkanlarımız geldi ve büyük bir destek verdi. Van halkıyla buluştu. İlçelere gitti, Van`ın merkeze çok uzak ilçeleri var hepsine gidildi, vatandaşlarla buluşuldu. CHP`nin bundan sonraki siyaseti de bölge halkını kucaklayan, onlara bir değişimin mümkün olduğunu, CHP önderliğinde altılı masanın Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çabaları çerçevesi içinde bir değişimin mümkün olduğu, bu bölgenin AKP ile beraber yaratılan makus talihinin aşılmaz olmadığını gösteren, umut veren geleceğe bakan, her türlü soruna rağmen umudu yitirmeyen bir anlayışla biz bu siyasetimizi devam ettireceğiz.

Salıcı, CHP`ye üye katılımlarının artmasının nedenlerine ilişkin şunları söyledi:

“Bir tanesi CHP`nin kendisini daha iyi anlatmaya başladı, Sayın Genel Başkanımızın ağzından genel merkez siyasetiyle aynı zamanda örgütlerimizde de değişimler ortaya çıkıyor. Örgütlerimiz de vatandaşlarımızla daha sıcak ilişki kurabilen arkadaşlarımızla oluşuyor. Bunun bir getirisi var.

İkincisi iktidarın yürütmüş olduğu 20 yıllık bir siyaset var, bu siyasetin sonuna geldiğini vatandaşlarımız görüyor, bunun bir çıkmaz sokak olduğunu da görüyor. Ekonomik olarak, siyasi olarak da dış politika anlamında da milli eğitimde de… Hangi çerçeveden bakarsanız bakın CHP`nin çözüm önerileri olduğunu görüyor ama henüz o bizim beklemiş olduğumuz kırılma gerçekleşmiş değil.

“BÖLGEDE İLK GENEL SEÇİMDE ÖNEMLİ BİR SIÇRAMA YARATACAĞIZ”

Biz bir sonraki aşamada önümüzdeki birkaç ay içinde daha kitlesel katılımlar olacağını, CHP`nin daha ön plana çıktığı bir süreç olacağını düşünüyoruz. Çünkü bunun altyapısını hazırladık. Söylemimiz bölge halkını kucaklayan bölgenin sorunlarını bilen ve ona çözüm önerileri ortaya koyan bir söylem ve siyaset. Dolayısıyla CHP`nin önümüzdeki süreçte, ilk genel seçimde, ne zaman olacaksa, o seçimde bölgede önemli bir sıçrama yaratacağı kanaatindeyim.”  

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA