18 Nisan 2026 Cumartesi

16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"   14:46   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL AÇıĞA ALıNDı   14:33   MEZITLI’NIN HAFıZASı, TAŞ MEKTEP’TE YENIDEN HAYAT BULUYOR   13:36   8’INCI CUMHURBAŞKANı TURGUT ÖZAL, VEFATıNıN 33’ÜNCÜ YıLıNDA KABRI BAŞıNDA ANıLDı   13:34   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATTı   13:31   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: YARALANAN 8 ÖĞRENCIDEN 5’ININ TEDAVISI YOĞUN BAKıMDA SÜRDÜRÜLÜYOR   10:02   AKKUYU NÜKLEER SANTRALI’NDE ELEKTRIK ÜRETIMI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   09:02   MERSIN’DE İKONIK BULUŞMA! COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı GELENEKSEL TÜRK LOKUMUYLA HARMANLANDı: KADıN ELI DEĞINCE LEZZET İKIYE KATLANDı   22:30   İZMIR’DE ’MESLEK FABRIKASı’ HATTıNDA TANSIYON YÜKSEK: ’BIZI BINALARLA YıLDıRAMAZLAR!’   18:40   ’İSTANBUL DEPREMINDE ORAYA CESET TORBASı YETIŞMEZ!’ İBB DAVASıNDA TÜYLERI ÜRPERTEN SAVUNMA   18:30   OKULLARDA SILAHLı SALDıRı DEPREMI: İSTANBUL’DA ÖĞRENCILER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! "ÖLMEYE DEĞIL OKUMAYA GELDIK"   16:44   GÜLISTAN DOKU’NUN ANNESI BEDRIYE DOKU: KıZıMıN KEMIKLERINI ISTIYORUM   15:54   KESK VE EĞITIM SEN’DEN MEB ÖNÜNDE ÇAĞRı: "OKULLARıN GÜVENLIKLI HALE GETIRILMESINI ISTIYORUZ, ORTAK TALEP BUDUR"   15:52   SıNıR TANıMAYAN GAZETECILER’DEN SOSYAL MEDYA PLATFORMU X HAKKıNDA DEZENFORMASYON GEREKÇESIYLE YENI SUÇ DUYURUSU   15:47   CHP’LI VELI AĞBABA: "BU AKAN KANLARıN DA BU ÖĞRENCILERIMIZIN, BIR ÖĞRETMENIMIZIN DE SORUMLULUĞU MILLI EĞITIM BAKANı’NDADıR"   15:14   ADıYAMAN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN OKULDA ŞIDDET TEPKISI: "OKULLAR SILAHıN DEĞIL, KALEMIN YUVASıDıR!"  
 
     
   

ADANALI ÇİFTÇİLER: "BU TARIMSAL GİRDİLERLE FAHİŞ ZAMLARLA SENEYE HİÇBİR ÇİFTÇİ EKEMEZ"


Adanalı çiftçiler, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut`a dert yanarak “Taban fiyatları açıklanmadığı için ekinimizi geç biçtiriyoruz. Bu tarımsal girdilerle, gübreye, mazota yapılan fahiş zamlarla seneye hiçbir çiftçi ekemez” dedi. Bulut, çitçinin Toprak Mahsulleri Ofisi`nin buğday taban fiyatını açıklamaması nedeniyle önünü göremediğine dikkat çekerek, “Çiftçiyi zarar ettirecek bir taban fiyatı açıklarsa önümüzdeki yıl hububat ekilmez ve buğdayı ithal etmek zorunda kalırız” diye konuştu.

 

Tarih : 30 Mayıs 2022 Pazartesi 12:13   Okunma : 469

Adanalı çiftçiler, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut`a dert yanarak “Taban fiyatları açıklanmadığı için ekinimizi geç biçtiriyoruz. Bu tarımsal girdilerle, gübreye, mazota yapılan fahiş zamlarla seneye hiçbir çiftçi ekemez” dedi. Bulut, çitçinin Toprak Mahsulleri Ofisi`nin buğday taban fiyatını açıklamaması nedeniyle önünü göremediğine dikkat çekerek, “Çiftçiyi zarar ettirecek bir taban fiyatı açıklarsa önümüzdeki yıl hububat ekilmez ve buğdayı ithal etmek zorunda kalırız” diye konuştu.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Çukurova Şambayadı Kabasakal Mahallesi`nde buğday tarlasında çiftçinin sorunlarını dinledi. Buğdayın hasat zamanının geçmesine rağmen hala Toprak Mahsulleri Ofisi`nin taban fiyat açıklamadığını, çiftçinin mağdur olduğunu söyleyen Bulut, “Çiftçi önünü göremiyor. TMO, taban fiyatı açıklamadığı için Çukurova`da hasat zamanı gecikti. TMO`nun, üretimin devam edebilmesi için çiftçiye zarar ettirmeyecek şekilde taban fiyatı açıklamalı. Fahiş zamlarla ve olağanüstü girdi maliyetleriyle başa çıkamayan zarar eden çiftçi üretimden kopacaktır.  Çiftçiyi kurtaracak bir fiyat olmazsa çiftçi önümüzdeki yıl hububat ekmez ve buğdayı ithal etmek zorunda kalırız” dedi. 

“SENEYE KİMSE EKEMEZ”

Sorunlarını anlatan çiftçi, “Taban fiyat açıklanmadığı için ekinimizi geç biçtiriyoruz. Normalde şimdiye kadar biçtirmemiz gerekiyordu. Tüccara götürüyoruz düşük fiyata alıyor. Dekar başı 250-300 kilo ütün alıyoruz.  14 TL`ye vadeli gübre, 18 TL`ye mazot aldık. Onların da ödeme zamanı geldi. Çiftçinin beklediğinden düşük bir fiyat verilirse seneye hiçbir çiftçi ekemez” ifadelerini kullandı.

“TABAN FİYAT 10 TL OLMASI LAZIM”

CHP`li Bulut`un, “Kaç lira taban fiyat bekliyorsunuz? Sorusunu da çiftçi şöyle yanıt verdi:

“9-10 lira olması lazım. 14-15 liraya gübre aldık, 23- 24 liraya mazot aldık. Bunun ilacı da var. Fiyat açıklanmadığı için zaten hep kendi kendilerine kurudular. Biçerdöver tarlaya girdiğinde 3`te biri ya da 5`te 1`i yere dökülüyor. Hasılat da azalıyor. Bir an evvel fiyatın açıklanmasını istiyoruz. Çiftçi çaresiz ya traktörünü satacak, ekemeyecek. Buna düşük bir fiyat verirlerse yeni sene biz bunu kesinlikle ekemeyiz.”

“ÜÇ KURUŞA TÜCCARA VERECEĞİZ

Bir diğer çiftçi de “Gübre, mazot açıklanıyor ama çiftçinin malı açıklanmıyor. Aslında bir ay önceden biçilmesi lazımdı ama fiyat açıklanacak diye biçtiremedik. Şimdi üç kuruşa götürüp tüccara vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“BORCUMA FAİZ İŞLİYOR”

Çukurova Pirili Mahalle Muhtarı Altan Yıldız da “Burayı tutmamın sebebi mahsulümü kurutmak. Zamanı geldiği için mahsulümü topladım. Önceden taban fiyat açıklansa ben bunu direkt satacağım belki, burada bekletmem. Ama fiyat açıklanmadığı için mecbur burada bekleteceğiz. Birçoğunun bekletme imkanı yok. Ben imkanlar dahilinde getirdim buraya döktüm, fiyatları bekliyorum. Fiyatlar açıklansın, eğer fiyatlarda bana uygun gelirse satmayı düşünüyorum. Borcum var borcuma faiz işliyor” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA