18 Nisan 2026 Cumartesi

16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"   14:46   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL AÇıĞA ALıNDı   14:33   MEZITLI’NIN HAFıZASı, TAŞ MEKTEP’TE YENIDEN HAYAT BULUYOR   13:36   8’INCI CUMHURBAŞKANı TURGUT ÖZAL, VEFATıNıN 33’ÜNCÜ YıLıNDA KABRI BAŞıNDA ANıLDı   13:34   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATTı   13:31   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: YARALANAN 8 ÖĞRENCIDEN 5’ININ TEDAVISI YOĞUN BAKıMDA SÜRDÜRÜLÜYOR   10:02   AKKUYU NÜKLEER SANTRALI’NDE ELEKTRIK ÜRETIMI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   09:02   MERSIN’DE İKONIK BULUŞMA! COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı GELENEKSEL TÜRK LOKUMUYLA HARMANLANDı: KADıN ELI DEĞINCE LEZZET İKIYE KATLANDı   22:30   İZMIR’DE ’MESLEK FABRIKASı’ HATTıNDA TANSIYON YÜKSEK: ’BIZI BINALARLA YıLDıRAMAZLAR!’   18:40   ’İSTANBUL DEPREMINDE ORAYA CESET TORBASı YETIŞMEZ!’ İBB DAVASıNDA TÜYLERI ÜRPERTEN SAVUNMA   18:30   OKULLARDA SILAHLı SALDıRı DEPREMI: İSTANBUL’DA ÖĞRENCILER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! "ÖLMEYE DEĞIL OKUMAYA GELDIK"   16:44   GÜLISTAN DOKU’NUN ANNESI BEDRIYE DOKU: KıZıMıN KEMIKLERINI ISTIYORUM   15:54   KESK VE EĞITIM SEN’DEN MEB ÖNÜNDE ÇAĞRı: "OKULLARıN GÜVENLIKLI HALE GETIRILMESINI ISTIYORUZ, ORTAK TALEP BUDUR"   15:52   SıNıR TANıMAYAN GAZETECILER’DEN SOSYAL MEDYA PLATFORMU X HAKKıNDA DEZENFORMASYON GEREKÇESIYLE YENI SUÇ DUYURUSU   15:47   CHP’LI VELI AĞBABA: "BU AKAN KANLARıN DA BU ÖĞRENCILERIMIZIN, BIR ÖĞRETMENIMIZIN DE SORUMLULUĞU MILLI EĞITIM BAKANı’NDADıR"   15:14   ADıYAMAN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN OKULDA ŞIDDET TEPKISI: "OKULLAR SILAHıN DEĞIL, KALEMIN YUVASıDıR!"  
 
     
   

SEVDA ERDAN KILIÇ`DAN KAÇIRILAN VE KAYBOLAN ÇOCUKLARLA İLGİLİ ARAŞTIRMA ÖNERGESİ: "DEVLET BU ÇOCUKLARA NE ZAMAN SAHİP ÇIKACAK?"


CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir Dikili`de lise öğrencisi 2 kız çocuğunun kaybolması üzerine kaçırılan ve kaybolan çocuklarla ilgili TBMM Başkanlığı`na araştırma önergesi verdi. Kılıç, TÜİK`in verilerine göre yılda ortalama 10 bin, günde ise yaklaşık 30 çocuğun kaybolduğuna dikkat çekerek, “Bu arada Süleyman Soylu ne yapıyor? Bu çocuklar sahipsiz mi? Devlet bu çocuklara şimdi sahip çıkmayacaksa ne zaman sahip çıkacak?" dedi.

 

Tarih : 1 Haziran 2022 Çarşamba 10:43   Okunma : 537

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir Dikili`de lise öğrencisi 2 kız çocuğunun kaybolması üzerine kaçırılan ve kaybolan çocuklarla ilgili TBMM Başkanlığı`na araştırma önergesi verdi. Kılıç, TÜİK`in verilerine göre yılda ortalama 10 bin, günde ise yaklaşık 30 çocuğun kaybolduğuna dikkat çekerek, “Bu arada Süleyman Soylu ne yapıyor? Bu çocuklar sahipsiz mi? Devlet bu çocuklara şimdi sahip çıkmayacaksa ne zaman sahip çıkacak?" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, kaçırılan ve kaybolan çocuklarla ilgili TBMM Başkanlığı`na araştırma önergesi verdi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Kılıç, TÜİK verilerine göre 2008-2016 yılları arasında 104 bin 531 çocuğun kaybolduğunu, yılda ortalama 10 bin, günde ise yaklaşık 30 çocuğun kaybolduğuna dikkat çekti. Kılıç, şunları kaydetti:

“TÜİK 2016`DA KAYIP ÇOCUKLARA İLİŞKİN VERİLERİ AÇIKLAMAYI BIRAKTI”

"TÜİK bu tarihten itibaren kayıp çocuklara ilişkin verileri açıklamayı bıraktı. Her gün kayıp veya kaçırılan bir çocukla ilgili haber basında yer alıyor. İzmir`in Kiraz ilçesinde 15 yaşında Hilal Demir adında bir kız çocuğumuz okuluna gidiyor ve sonra bir daha kendisini ne gören oluyor ne de duyan. Ta ki okuldan Veysel adında 30 yaşlarında bir erkekle ayrıldığı güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilene kadar. O günün üzerinden yaklaşık 7-8 ay geçmesine rağmen bulunamadı. Bir başka kaçırılma vakası da Dikili ilçemizde gerçekleşiyor.

“BUKET`İN AİLESİ ‘BU İŞİ TATLIYA BAĞLAYALIM` GİBİ TELEFONLAR ALDIKLARINI İFADE ETTİLER”

8 Mart`ta okula gitmek için evinden ayrılan Buket Uslu`dan halen haber alınabilmiş değil. Aile bu acıyı yaşarken şimdi de Buket`in kuzeni Gözde Uslu`nun kayıp olduğunu öğrendik. Kaçırılan Buket`in ailesi ‘Artık olan oldu, kızınızın okul masraflarını karşılayalım, bu işi tatlıya bağlayalım` gibi telefonlar aldıklarını ifade ettiler.
Peki bu arada Süleyman Soylu ne yapıyor? Bu çocuklar sahipsiz mi? Devlet bu çocuklara şimdi sahip çıkmayacaksa ne zaman sahip çıkacak?"

"ÇOCUKLARIMIZ BULUNANA KADAR BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`ya kız çocuklarının kaçırılmasıyla ilgili sorumluluğunu yerine getirmesi çağrısında bulunan Kılıç, şöyle devam etti:

"Suçluların cesaret aldığı bir İçişleri Bakanı var, bunu göz ardı edemeyiz. Suç baronlarıyla boy boy fotoğraf çektiren, sosyal medyada trollük yapan, iftira ve yalanlarıyla Genel Başkanımıza laf yetiştirmekten başka derdi olmayan bir bakan var karşımızda. Bunlarla uğraşacağına işini yapsın. Lise çağındaki kızlarımız ne amaçla kaçırıldı? Arkasında kimler var? Bunları açığa çıkartmalıdır. Güvenlik konusunda devletin zafiyet gösterme, hata yapma lüksü yok. Hele ki kız çocuklarımız söz konusu olduğunda. Kaçırılan çocuklarımızdan biz umudumuzu kesmeyeceğiz. Çocuklarımız bulunana kadar da bu işin takipçisi olmaya devam edeceğiz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA