16 Ocak 2026 Cuma

14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA   12:10   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “MECLIS’TE ÇÖZÜM YOK, SADECE CEZA VE VERGI ARTıŞı VAR”   11:35   “MERSIN’DE KADıN EMEĞI KENT MEYDANıNDA HAYAT BULUYOR”   11:25   SEKTÖR DARALıRKEN AHKİB REKOR KıRDı: İHRACAT 550 MILYON DOLARA ULAŞTı   11:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN MIRAÇ KANDILI MESAJı: “SAĞLıK, BARıŞ VE ADALET DILIYORUM”   09:59   ADANA, YEŞIL DÖNÜŞÜME EV SAHIPLIĞI YAPTı   09:20   MERSIN, AKDENIZ’IN YÜKSELEN YıLDıZı: ULUSLARARASıLAŞMA VIZYONU DÜNYAYA AÇıLıYOR  
 
     
   

BİRLEŞİK KAMU-İŞ KONFEDERASYONU: “AKP İKTİDARININ, BU ÇARPIK DÜZENE DEVAM ETME HIRSIYLA DAHA FAZLA TUTUNMA İMKÂNI KALMAMIŞTIR”


Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, bugün yapılan zam ile son bir yılda sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 601, konutta kullanılan doğalgaza da yüzde 146 zam geldiğine dikkat çekti. Balık, “AKP iktidarının, yurttaşlar açlıktan kırılırken yandaşa, partiliye, mülteciye, akrabaya, haksız bir şekilde ulaşabildiği her yerden maaş alan liyakatsizlere tanıdığı ayrıcalıklardan vazgeçip, ülkesi için mücadele veren kamu emekçilerinin ve emeklilerin sorunları ile ilgilenmesi gerekirken, bu çarpık düzene devam etme hırsıyla daha fazla tutunma imkânı kalmamıştır” dedi.

 

Tarih : 1 Haziran 2022 Çarşamba 14:20   Okunma : 404

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, bugün yapılan zam ile son bir yılda sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 601, konutta kullanılan doğalgaza da yüzde 146 zam geldiğine dikkat çekti. Balık, “AKP iktidarının, yurttaşlar açlıktan kırılırken yandaşa, partiliye, mülteciye, akrabaya, haksız bir şekilde ulaşabildiği her yerden maaş alan liyakatsizlere tanıdığı ayrıcalıklardan vazgeçip, ülkesi için mücadele veren kamu emekçilerinin ve emeklilerin sorunları ile ilgilenmesi gerekirken, bu çarpık düzene devam etme hırsıyla daha fazla tutunma imkânı kalmamıştır” dedi.

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, haziran ayının ilk gününde gelen zamlarla ilgili bugün yazılı açıklama yaptı. Balık, açıklamasında şunları söyledi:

“DOĞALGAZ SON BİR YILDA SANAYİDE YÜZDE 601, KONUTTA YÜZDE 146 ZAMLANDI”

“Haziran ayına yine doğalgaza yüzde 30, elektriğe yüzde 15 zamlarla girdik. Geçtiğimiz yıllarda, yılda sadece iki kere gelen zam haberlerinden bile rahatsızlık duymaktaydık. Ancak AKP hükümeti, günlük olarak gelen zam haberlerindense artık aylık zamlara bile yurttaşları razı etmeye çalışmaktadır. Bugün itibariyle doğalgaz son bir yılda sanayide yüzde 601, konutta yüzde 146 zamlandı. ‘320 milyar metreküp doğalgaz bulduk` müjdesinden sonra doğalgaza 13 kere, elektriğe 12 kere zam geldi.

“KAMU ÇALIŞANLARINA VE EMEKLİLERE YAPILAN ZAMLAR TÜİK`İN ÇARPITILMIŞ RAKAMLARININ BİLE GERİSİNDE SEYREDİYOR”

Yurttaşların büyük bir bölümü açlık riskiyle karşı karşıyadır, büyük bir kesim, devlet eliyle yapılan elektrik, doğalgaz, akaryakıt, kömür zamları yüzünden ısınma, aydınlanma, kira, ulaşım gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılayamaz durumdadır. TÜİK`in açıklamasına göre yıllık enflasyon yüzde 69,71 olarak gerçekleşti. Ancak kamu çalışanlarına ve emeklilere yapılan zamlar TÜİK`in çarpıtılmış rakamlarının bile gerisinde seyrederek kamu emekçileri günden güne yoksulluğa mahkûm edilmiştir.

“AKP İKTİDARININ, BU ÇARPIK DÜZENE DEVAM ETME HIRSIYLA DAHA FAZLA TUTUNMA İMKÂNI KALMAMIŞTIR”

AKP iktidarının, yurttaşlar açlıktan kırılırken yandaşa, partiliye, mülteciye, akrabaya, haksız bir şekilde ulaşabildiği her yerden maaş alan liyakatsizlere tanıdığı ayrıcalıklardan vazgeçip, ülkesi için mücadele veren kamu emekçilerinin ve emeklilerin sorunları ile ilgilenmesi gerekirken, bu çarpık düzene devam etme hırsıyla daha fazla tutunma imkânı kalmamıştır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  BİRLEŞİK, KAMU-İŞ, KONFEDERASYONU, GENEL, BAŞKANI, MEHMET, BALIK, AKP, TUİK, DOĞALGAZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA