25 Ağustos 2025 Pazartesi

18:37   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “KONTEYNERDE EĞITIM OLMAZ, VAATLE GELECEK KURULMAZ”   18:29   12 MILYON TONLUK ÇÖP SESSIZLIĞI: BAKANLıK VERILERI GIZLEDI, TÜRKIYE AVRUPA’NıN ATıK DEPOSU OLDU   17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ GÜCÜNE GÜÇLÜ KATKı: MERCEK’TE MOBILYA KURSLARıYLA GELECEK İNŞA EDILIYOR   12:27   YENIŞEHIR’IN MINIK OKÇULARı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   20:10   MERSIN KARIYER MERKEZI’NDEN GELECEĞE YÖN VEREN PROJELER: KAMPÜS MERSIN VE GARAJ MERSIN GELIYOR   10:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU   17:40   ÖSYM’DEN E-YDS 2025 ADAYLARıNA KIMLIK UYARıSı: NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK OLACAK   17:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YAYLA KONSERLERI TAPURELI VE AVGADı’DA COŞKUYLA YANKıLANDı   17:10   MARDIN’DE KORKUNÇ OLAY: 10 GÜNDÜR HABER ALıNAMAYAN İKI KARDEŞ EVLERINDE ÖLÜ BULUNDU   15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU  
 
     
   

AKŞENER`İN ZİYARET ETTİĞİ BURDURLU FIRINCI: “İNSANLAR 5 EKMEK ALIRKEN 15 LİRA PARA VERİYOR, ZORLANIYORLAR”


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in Burdur`da ziyaret ettiği bir fırıncı, “Unu 80 liraya alıyorduk, şu anda 400-450 lira arasında değişiyor. Devlet teşvikini de belirli bir sınıra göre veriyorlar. Biz, gittiğimizde geri çevriliyoruz. İnsanlar beş ekmek alırken 15 lira para veriyor, zorlanıyorlar” dedi. Burdurlu fırıncı, Akşener`in “Bayat ekmek satın alan var mı” sorusuna ise “Var, soran çok oluyor” yanıtını verdi.

 

Tarih : 2 Haziran 2022 Perşembe 16:05   Okunma : 536

Haber: MAHİR BAĞIŞ/MUHAMMET FATİH BAŞCI - Kamera: KEMAL SEVİNDİRCİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in Burdur`da ziyaret ettiği bir fırıncı, “Unu 80 liraya alıyorduk, şu anda 400-450 lira arasında değişiyor. Devlet teşvikini de belirli bir sınıra göre veriyorlar. Biz, gittiğimizde geri çevriliyoruz. İnsanlar beş ekmek alırken 15 lira para veriyor, zorlanıyorlar” dedi. Burdurlu fırıncı, Akşener`in “Bayat ekmek satın alan var mı” sorusuna ise “Var, soran çok oluyor” yanıtını verdi.

Meral Akşener, bugün Burdur`da esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Akşener`in ziyaret ettiği bir fırıncı, “Girdi maliyetleri çok yüksek; satan, yiyen herkes haklı. Mazot 7 lirayken poşeti 11 liraya alıyorduk, şu an 50 liraya alıyoruz. Bir tonu 50 bin liraya mal oluyor” diye konuştu.

“İNSANLAR 5 EKMEK ALIRKEN 15 LİRA PARA VERİYOR, ZORLANIYORLAR”

Akşener`in pandemi sonrasında işlerde bir değişim olup olmadığını sorması üzerine fırıncı, “O zaman unu 80 liraya alıyorduk, şu anda 400-450 lira arasında değişiyor. Devlet teşvikini de belirli bir sınıra göre veriyorlar. Biz, gittiğimizde geri çevriliyoruz. İnsanlar beş ekmek alırken 15 lira para veriyor, zorlanıyorlar” yanıtını verdi.  

Akşener`in “Bayat ekmek satın alan var mı” sorusuna ise esnafın yanıtı, “Var, soran çok oluyor. Askıda ekmek kampanyamız da var” oldu.

“SATAMIYORUZ, GİRDİLER ÇOK PAHALI”

Akşener, zirai ilaç satan bir esnafı da ziyaret etti. Akşener`in “İşler nasıl” sorusuna esnafın yanıtı şöyle oldu:

“Zirai ilaç fiyatları, gübre fiyatları arttı, 1,5 kat şeklinde. İnsanların alım gücü düştü. Hayat pahalılığı nedeniyle bir düşüş var. Bir kış ilacını biz 120 torba satarken yarı yarıya düştü. Satamıyoruz, girdiler çok pahalı. Yıl yıl daha çok fark ediyor.”

Eczaneden çalışan bir yurttaşa ise Akşener`in “Veresiye defteriniz var mı” sorusuna, “Var, olmayan kalmadı. Emekli oldu eşim ama çalışıyor” dedi. Eczane çalışanı, Akşener`in “Akşama ne pişireceksin” sorusu üzerine “Yeşil fasulye” cevabını verdi. Akşener, “Bu maaş oranlarının yansımasını ağalar duysun diye söylüyorum” dedi.

Başka bir esnaf ise Akşener`i karşısında görünce, “Allah seni görmeyi nasip etti bana, 1974 yılından beri ben bu davadayım. Çok iyi gidiyorsunuz. Her zaman bereketli geldin Burdur`a” diye konuştu. Akşener`in “İşler nasıl” diye sorması üzerine esnaf, “Ona hiç girmiyorum” yanıtını verdi.  

Meral Akşener, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz`i de makamında ziyaret etti. Ercengiz, Akşener`e bazı hediyeler verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA