20 Aralık 2025 Cumartesi

16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”  
 
     
   

VELİ AĞBABA: BAKAN NEBATİ`NİN EKONOMİ MODELİNDE ESNAFIN PAYINA İFLAS DÜŞTÜ. ESNAF İFLASLARI GEÇTİĞİMİZ YIL MAYIS AYINA GÖRE YÜZDE 113 ARTTI


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba bu yılın ilk 5 ayında iflas eden esnaf sayısının geçen yıla oranla yüzde 113 arttığını açıklayarak, “Sadece bu yılın ilk 5 ayındaki esnaf iflası 47 bini aşmış durumda. Geçtiğimiz yıl mayıs ayına göre esnaf iflaslarındaki artış yüzde 113” dedi.

 

Tarih : 19 Haziran 2022 Pazar 11:02   Okunma : 826

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba bu yılın ilk 5 ayında iflas eden esnaf sayısının geçen yıla oranla yüzde 113 arttığını açıklayarak, “Sadece bu yılın ilk 5 ayındaki esnaf iflası 47 bini aşmış durumda. Geçtiğimiz yıl mayıs ayına göre esnaf iflaslarındaki artış yüzde 113” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba bu yılın ilk 5 ayında iflas eden esnaf sayısını açıkladı.  Ağbaba, “Bakan Nebati, her öğe parçalarından iyi, piyasalar diyor ama yaşanan toplu arızaları da görmezlikten. Sadece bu yılın ilk 5 günü esnaf alışverişi 47 bini aşmış durumda. Önceki yıl Mayıs`taki kalıplardan oluşan şişelerden 113. Nebatinin şişirilmesinden sözde büyüme modelinde esnafların paketlemena paketleme`` dedi. Ağbaba yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“İflas edenlerde bir doğada meydana gelen 113.Yılın ilk 5`i, meslekten ve sicilden terkinini yapan esnaf sayısı 47 bin 128`eyükseldi. Günü bu saat ilk 5 gece eden esnaf 50`ye yakın. Mayıs tatili olarak esnaf sayısı 8322 kayıtlara geçti. 2021 bayramları bayramlar dolusu bayram olarak 3893. Geçen yıllarla dolu olan bu günlerden geçen sezonlardan oluşan koleksiyonlardan oluşan 113 yıllık tarihler.

Kur ekonomik ve artık olarak artan maliyetlerların dükkanına yeni ürün alamamasına neden oluyor. Ardı ardına zamlar ve yüksek faturalara ek olarak esnafların günlüka olan borçları da eskidiğinde, esnafın bu sonunu olgunlaşmamış hale gelemez.Bir avuç yanda sanayisı destek destekleme.

“ZENGİNLERE VERİLEN DESTEK YEDİ KAT FAZLA”

Şu ana kadar kur saldırılara hazineden toplam para 21,1 milyar TL. Buna ek olarak kur savunmasıa sanayi geçim kaynaklarını geçindirmekle geçinmekten vazgeçilen yardım almak ise 10 milyar TL olarak açıklandı. Yani resmi olarak tasarlanmak için Kur Korumalı Mevduatın hazineye ana milyar TL. Hatırlanacağı tam kapanma döneminde 1,3 milyon esnafa verilen hibe ise 4,6 milyar TL ile olacaktır. Bugüne kadar KKM`den zenginlere verilen destek esnafa verilen destekten tam yedi kat daha fazla.

Küçük esnafımızı destekleyecek kredidelerinin ilk iş esnaflarımızın banka faizlerini sil, zengini daha fazla zenginleştirici Kur`an korumalı Mevduat uygulamalarınına son verip, esnafımızı destekleyeceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA