7 Nisan 2026 Salı

20:17   MERSIN İHRACATTA REKORA KOŞUYOR: 2026’NıN İLK ÇEYREĞINDE 950 MILYON DOLARLıK DEV ATAK!   19:40   MERSIN’DE ‘SEÇER’ MODELI DALGA DALGA YAYıLıYOR: BUGÜN SANDıK KONSA YÜZDE 70 ALıRıZ!   12:53   MUTFAKTAKI YANGıNA ENERJI ODUNU! GÜLCAN KıŞ’TAN SERT TEPKI: ZAM ŞIMDI, BEDEL KıŞıN ÖDENECEK!   11:08   MERSIN’DE ENGELSIZ DEVRIM: 29 BIN YURTTAŞıN HAYATı BU MERKEZLERLE DEĞIŞIYOR!   11:05   MERSIN BAROSU BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN SERT YARGı ÇıKıŞı: SISTEMDE AĞıR TAHRIBAT VAR!   10:40   NATO’DA SADECE TÜRKIYE’DE YOK! CHP’LI BAĞCıOĞLU’NDAN KRITIK ‘ASKERI HASTANE’ ÇıKıŞı: BU BIR LÜKS DEĞIL, ZORUNLULUKTUR   10:20   AYM’DEN KRITIK BELEDIYE KARARı: NÜFUSU 2 BININ ALTıNA DÜŞEN BELDELER KÖY OLUYOR!   10:10   FATURA ŞOKU KAPıDA: AZ TÜKETEN ÇOK MU ÖDEYECEK? MERKEZI SISTEMLI SITELERDE ’KADEME’ KRIZI!   10:01   HATAY CHP’DE YENI DÖNEM: TEK LISTE, TEK YÜREK! MEHMET GÖNENÇ DÖNEMI BAŞLADı   09:35   MERSIN’DE TARIHI BINADA PARIS RÜZGÂRı: SINEMASEVERLER O ETKINLIKTE BULUŞTU!   14:25   ZIHINLERDEN GALERIYE YOLCULUK: HAKAN MUSTAFA ÇELIK’IN POTANSIYEL SERGISI KAPıLARıNı AÇTı!   12:34   AKDENIZ’DE GOL YAĞMURU! LIDER, PLAY-OFF’TA ENGEL TANıMıYOR: 6-0   09:50   MERSIN’DE UZAY YOLCULUĞU BAŞLADı: 195 BIN KIŞI YıLDıZLARA DOKUNDU!   09:35   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN SERT ÇıKıŞ: "EKONOMI ALARM VERIYOR, HUKUK DEVLETI GÜÇLENMELI!"   09:03   AKİB’DEN İHRACAT ŞOVU: MART AYıNDA DEV SıÇRAMA! AVRUPA PAZARı SALLANıYOR   20:03   ÇOCUKLARı KORUMAK İÇIN KRITIK ADıM! AKDENIZ’DE MINIKLERE ‘HAYıR’ DEME KALKANı   20:01   MERSIN’DE KAHVENIN SANATA DÖNÜŞTÜĞÜ YER: ÜCRETSIZ BARISTALıK EĞITIMIYLE YENI BIR KARIYER KAPıSı!   19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK  
 
     
   

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ: LAİKLİK KARŞITI EYLEMLERİN, TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NİN HER BİREYİNİN VE VATANDAŞININ ZARARINA OLDUĞUNU HATIRLATIRIZ


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Trabzon`un Of ilçesinde hafızlık eğitimini tamamlayan 250`den fazla kişinin icazet töreni için cübbeli ve sarıklı olarak dolaşmasına tepki gösterdi. ÇYDD, “Çağdaş yaşam ve çağdaş toplum için; laiklik, kamuculuk, aydınlanmacılık, ilericilik gibi değerlerin geriye düşülmesine neden olan laiklik karşıtı eylemlerin, Türkiye Cumhuriyeti`nin her bireyinin ve vatandaşının zararına olduğunu hatırlatırız” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 5 Temmuz 2022 Salı 13:35   Okunma : 627

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Trabzon`un Of ilçesinde hafızlık eğitimini tamamlayan 250`den fazla kişinin icazet töreni için cübbeli ve sarıklı olarak dolaşmasına tepki gösterdi. ÇYDD, “Çağdaş yaşam ve çağdaş toplum için; laiklik, kamuculuk, aydınlanmacılık, ilericilik gibi değerlerin geriye düşülmesine neden olan laiklik karşıtı eylemlerin, Türkiye Cumhuriyeti`nin her bireyinin ve vatandaşının zararına olduğunu hatırlatırız” açıklamasını yaptı.

ÇYDD, Trabzon`un Of ilçesinde hafızlığını tamamlayan 250`den fazla kişinin icazet töreni için kentte cübbeli ve sarıklı olarak dolaşmasına tepki gösterdi. ÇYDD`nin açıklaması şöyle:

“LAİK CUMHURİYETİ KORUYACAĞIZ: Laik Cumhuriyeti koruyacağız. Son dönemde ülkemizde yaşanan ve her geçen gün daha da sertleşen laiklik karşıtı eylemlere bir yenisi daha eklenmiştir. Trabzon`un Of ilçesinde hafızlığını tamamlayan 250`den fazla kişi, icazet töreni için kentte cübbeli ve sarıklı olarak dolaşmıştır. Benzer görüntüler, ülkemizin farklı illerinden de basına yansımıştır.

LAİKLİK KARŞITI BU EYLEMLERİ KINIYORUZ: Laiklik karşıtı bu eylemleri kınıyoruz. Gün geçtikçe yoksullaşan ülkemizde gündemin değiştirilmek istenmesi ve laiklik karşıtlığının bu cesaretle gerçekleştirilmesi ciddi şekilde kaygı vericidir. Toplumsal kutuplaşmanın bu derecede körüklenmesi karşısında çözüm ülkemizin kuruluş felsefesidir; Atatürk`ün devrim ve ilkelerinin gerçek anlamda yaşatılmasıdır. Laiklik ilkesi, kamuculuk, aydınlanmacılık, ilericilik, hak ve özgürlüklerin korunması ile doğrudan ilişkilidir, birinden bile ödün verilmesinin toplumsal sonuçları çok ağır olacaktır.

LAİKLİĞİN OLMADIĞI YERDE ÖZGÜR VE YARATICI DÜŞÜNCE GELİŞMEZ: Çağdaş yaşam ve çağdaş toplum için; laiklik, kamuculuk, aydınlanmacılık, ilericilik gibi değerlerin geriye düşülmesine neden olan laiklik karşıtı eylemlerin, Türkiye Cumhuriyeti`nin her bireyinin ve vatandaşının zararına olduğunu hatırlatırız. Biliyoruz ki laikliğin olmadığı yerde bilim, kültür, sanat olmaz; özgür ve yaratıcı düşünce gelişmez. Tüm bu değerlerin eksikliği de toplumların gelişmesi, kalkınması ve her bakımdan zenginleşmesinin önündeki en büyük engeldir.

ATATÜRK`ÜN DEVRİM VE İLKELERİNİ HER YERDE SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ: Bizler, 33 yıldır yaptığımız gibi, hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi ve Atatürk`ün devrim ve ilkelerini her yerde savunmaya devam edeceğiz. Hiçbir kadının sokaklarında kaygı ile yürümediği, hiçbir kız çocuğunun eğitimde engel ve eşitsizlikle karşılaşmadığı, her vatandaşın eşitlik içinde yaşadığı toplum hedefimizden ve çocuklarımızın laik, karma, bilimsel ve ücretsiz eğitim hakkı için çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA