24 Nisan 2024 Çarþamba

13:49   BAÞKAN YILDIZ, 23 NÝSAN’DA KOLTUÐUNU MÝNÝK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSÝN`DE COÞKULU 23 NÝSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABÝR`DE 23 NÝSAN COÞKUSU... BÝNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOÞTU   11:56   MECLÝS BAÞKANI KURTULMUÞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖÐRENCÝSÝ ARSLAN`A DEVRETTÝ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BÝR TÜRKÝYE`DE YAÞAMASI ÝÇÝN ÇALIÞACAÐIM”   11:48   TBMM BAÞKANI KURTULMUÞ, BÝRÝNCÝ MECLÝS`TE KONUÞTU: "MECLÝS MÝLLÝ ÝRADENÝN VE MÝLLÝ MÜCADELENÝN MERKEZÝDÝR"   11:42   TAKSÝM`DE 23 NÝSAN TÖRENÝ   11:27   OKUMA YAZMA BÝLMEYEN 5 YAÞINDAKÝ MUHAMMED MÝRAÇ ARAS ÝSTÝKLAL MARÞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAÞ, 23 NÝSAN DOLAYISIYLA KOLTUÐUNU MUHAMMED UÐUR`A BIRAKTI   09:57   MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR`ÝN ‘KIR ÇÝÇEKLERÝ`NDEN TÜRKÝYE ÞAMPÝYONASI`NDA BAÞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDÝ   09:39   MÝLLÝ EÐÝTÝM BAKANI YUSUF TEKÝN 81 ÝLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABÝR`Ý ZÝYARET ETTÝ   17:15   BAÞKAN ALÝ BOLTAÇ 23 NÝSAN GELENEÐÝNÝ BOZMADI, KOLTUÐUNU MÝNÝK ÖÐRENCÝYE DEVRETTÝ   17:12   TARSUS BELEDÝYE BAÞKANI ALÝ BOLTAÇ’TAN 23 NÝSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENÝZ BELEDÝYESÝ’NDE “23 NÝSAN” ETKÝNLÝÐÝ   17:09   TARSUS BELEDÝYESÝ TARAFINDAN YENÝCE MAHALLESÝ’NDE YOL BAKIM ÇALIÞMASI YAPILDI   17:06   YENÝÞEHÝR BELEDÝYESÝ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSÝN’DE BULUÞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECÝLER CEMÝYETÝ VE MERSÝN GAZETECÝLER CEMÝYETÝ BAÞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAÐRI   15:20   CHP`LÝ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESÝ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE BAÞKANI SEÇER, ÝLKOKUL ÖÐRENCÝLERÝNÝ AÐIRLADI   12:27   GAZÝ ÖZDEMÝR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIÐI BÝR DÜNYA DÝLÝYORUM”  
 
     
   

ENGELSÝZ YAÞAM MERKEZÝ’NÝN FÝTNESS SALONU’NDA SPORA DA ENGEL YOK EÐLENCEYE DE


Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin Engelsiz Yaþam Merkezi’nde birçok branþta eðitim alarak kaliteli zaman geçiren özel gereksinimli bireylerin en sevdiði alanlardan biri de Fitness Salonu. Haftanýn belirli günlerinde bu salonda spor yapanbireyler sosyalleþirken, ayný zamanda fiziksel ve ruh saðlýklarýna iyi gelen aktivite de gerçekleþtirmiþ oluyor.

 

Tarih : 14 Temmuz 2022 Perþembe 01:03   Okunma : 718

Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin Engelsiz Yaþam Merkezi’nde birçok branþta eðitim alarak kaliteli zaman geçiren özel gereksinimli bireylerin en sevdiði alanlardan biri de Fitness Salonu. Haftanýn belirli günlerinde bu salonda spor yapanbireyler sosyalleþirken, ayný zamanda fiziksel ve ruh saðlýklarýna iyi gelen aktivite de gerçekleþtirmiþ oluyor.

Hem spor hem eðlence

Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin Toroslar Halkkent’te bulunan Engelsiz Yaþam Merkezi’nden faydalanan özel gereksinimli bireylerin en sevdiði aktivitelerden biri de Fitness Salonu’nda spor yapmak.

Engelsiz Yaþam Merkezi’nin birçok sosyal aktivite ve eðitim olanaklarýndan yararlanan özel gereksinimli bireyler;Fitnesss Salonu’nda spor yaparak hem saðlýklarýný koruyor, hem eðleniyor, hem de motive oluyorlar. Haftanýn belirli gün ve saatlerinde gelen bireyler, engel gruplarýna göre kendilerine uygun fiziksel aktivite yapýyor.

Bir spor salonunda bulunan tüm spor aletleri mevcut

Ücretsiz hizmet veren Fitness Salonu’nda, Beden Eðitimi Öðretmeni ve fitness antrenörü Emirhan Uka eþliðinde fiziksel aktivite ve egzersiz yapan özel gereksinimli bireyler için her imkan mevcut. 18 yaþ üstü özel gereksinimli bireylerin Engelsiz Yaþam Merkezi’ne baþvurarak kayýtlarýný yaptýrýp ücretsiz olarak faydalanabileceði Fitness Salonu’nda; kapsamlý bir spor salonunda bulunan eliptik bisiklet, dambýllar,aðýrlýk sehpalarý,aðýrlýk barlarý, koþu bandý,yatay bisiklet gibi tüm spor aletleri mevcut.

“Fitness,dýþarýda yaptýklarý spor branþlarýna olumlu etki yapýyor”

Saðlýk Ýþleri Dairesibünyesindeki Engelsiz Yaþam Merkezi’nde görev yapan Beden Eðitimi Öðretmeni ve fitness antrenörü Emirhan Uka, özel gereksinimli bireylere spor yaparken eþlik ediyor. Sporun özel gereksinimli bireyler için önemine deðinen Uka, “Özel gereksinimli bireylerimizle, genel olarak 18 yaþ ve üstü gruplarla fiziksel uygunluk ve egzersiz aktiviteleri yapýyoruz. Uzun soluklu ise vücudun kas ve iskelet sistemini güçlendiren antrenmanlar yapýyoruz. Bizim çocuklarýmýz genel anlamda yoðun bir þekilde fitness yaptýklarýnda, dýþarýdaki spor branþlarýnda daha baþarýlý, daha verimli oluyorlar, sosyal hayata daha fazla adapte olabiliyorlar” dedi.

Uka, özel gereksinimli bireyleri engel durumuna göre spor aletlerine yönlendirdiklerini belirterek, “Þuan 40’a yakýn öðrencimiz var ve sürekli olarak kayýtlar artmakta. Biz burada; ortopedik engelliler, iþitme engelliler, nöro geliþimsel bozukluk olan zihinsel engelliler, down sendromlular gibi birden fazla engel gruplarýna hizmet veriyoruz” dedi.

“Çocuklar burada çok rahat. Çok eðleniyorlar ve çok mutlular”

Ailelerden olumlu dönüþ aldýklarýný da sözlerine ekleyen Uka, öðrencilerden aldýklarý olumlu tepkileri de paylaþarak þunlarý söyledi:

“Daha önce böyle bir hizmetin olmadýðýný söylüyorlar ve þuan böyle bir hizmet olduðu için çok memnunlar. Çocuklardan da güzel dönüþler alýyoruz. Bazý dezavantajlý gruplarýmýz daha önce hiç spor salonuna gitmediklerini ifade ediyorlar. Þu an böyle bir salondan ücretsiz bir þekilde faydalandýklarý için çok mutlular. Biz burada onlarla öðretmen öðrenci iliþkisi deðil, daha çok onlara yakýn ve sosyal hayata hazýrlayýcý bir evremiz oluyor. Çocuklar buraya diðer aktiviteler için de geliyor, ama Fitness Salonu’nu daha çok seviyorlar. Burada çok rahatlar. Çok eðleniyorlar ve çok mutlular.”

“Spora baþladýktan sonra kemik aðrým kalmadý. Daha iyi yürüyorum”

21 yaþýndaki Yaren Saraçer, Fitness Salonu’ndan faydalanan bireylerden. Yürümekte güçlük çeken ve tekerlekli sandalyeden destek alan Yaren, günlük hayatta kendisini zorlayan kilolarýndan Büyükþehir’in Fitness Salonu sayesinde kurtuldu. Spor salonunda yaptýklarýný anlatan Yaren, “Ayaklarýmýn daha güçlü olmasý için ilk önce ayakta çalýþýyoruz.  Sonrasýnda kollarýmý çalýþtýrýyoruz. Daha sonrasýnda diðer aletlerde spor yapýyoruz. Yeni aletlerle çalýþýyoruz. 3 aydýr faydalanýyorum. Daha öncesinde fazla kilomdan dolayý yürümekte çok zorluk çekiyordum. Kemiklerimde aðrýlar oluyordu. Spora baþladýktan sonra kemik aðrým hiçbir þekilde kalmadý. Daha iyi yürüyorum. Hocalarýmýz da çok yardýmcý oluyor. Fitness salonuna geldiðimde çok rahatlýyorum. Hareketler bana çok yardýmcý oluyor. Daha iyi hissediyorum” dedi.

Fizik tedavi sürecinin de devam ettiðini sözlerine ekleyen Yaren, “Orada da fizyoterapistlerimiz yardýmcý oluyorlar. Orada çok fazla hareketler yapmýyorduk. Daha sonrasýnda Büyükþehir Belediyesi’nin bir spor salonu açtýðýný duyduktan sonra buraya baþladým. Burasý daha iyi, yardýmcý oluyorlar ve burada daha çok hareket var” diye konuþtu.

“Ýyi hissediyorum. Çok güzel, seviyorum”

26 yaþýndaki Durmuþ Bozdað da Fitness Salonu’na her gün gelen müdavimlerinden. Çok eðlendiðini ifade eden Bozdað, “Koþu, spor türü aktivitelerle uðraþýyorum. Çok güzel, eðlenceli. Hiçbir sýkýntým yok. Öðretmenimiz sað olsun, yardýmcý oluyor.  Ýyi hissediyorum. Çok güzel, seviyorum” dedi.

Ýþitme engelli Nursel, isteyen herkesi spor yapmaya davet etti

%52 oranýnda iþitme engelli Nursel Buzak ise 26 yaþýnda. Fitness Salonu’nda kol ve bacak egzersizleri yaptýðýný belirten Buzak, burada olmaktan duyduðu mutluluðu iþaret dili ile anlatýrken, herkesi Fitness Salonu’na spor yapmaya davet etti.

Fitness Salonu’ndan yararlanan bir diðer özel gereksinimli birey de Burak Karahan. Fitness Salonu’na her gün geldiðini söyleyen Burak yaptýðý aktiviteleri, “Koþu, yürüyüþ, her þey” cümleleriyle anlattý.

 

 

 

Paylaþ :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


 
  FLAÞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansý
Abonesidir

 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE HABER ARÞÝVÝ GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm haklarý saklýdýr..! Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA