13 Nisan 2026 Pazartesi

09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!   01:01   BARO BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR’DEN SERT VE NET MESAJ: "GÖRMEZDEN GELEMEYIZ"   12:05   AKDENIZ’DE CAN GÜVENLIĞI İÇIN RISK OLUŞTURAN ESKI YAPıLAR YıKıLıYOR   11:42   MERSIN’DE ‘UZUN İNCE BIR YOL’ RÜZGARı: ÂŞıK VEYSEL’IN TORUNU SAHNEYE ÇıKıNCA GÖZYAŞLARı SEL OLDU!   11:30   ARAÇ SAHIPLERI DIKKAT ! TÜVTÜRK İÇIN MILYARLıK SORU: ’767 MILYON TL NEREDE ?’   11:08   ÇIFTÇI TARLADA İMDAT DEDI! ’SADECE MAZOTUM KADAR EKEBILIYORUM’   16:48   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı JD VANCE, ABD-İRAN GÖRÜŞMELERI IÇIN İSLAMABAD’A GIDIYOR: "OLUMLU BIR SONUÇ BEKLIYORUZ"   16:47   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI: AB’NIN AVRUPA’NıN GÜVENLIĞI IÇIN BIRLEŞIK KRALLıK, UKRAYNA, TÜRKIYE VE NORVEÇ’E IHTIYACı VAR   14:37   İSPANYA’DAN NATO’NUN HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MÜDAHALE IHTIMALINE ITIRAZ   14:34   CHP-DP GÖRÜŞMESI… ÖZGÜR ÖZEL: “ARA SEÇIMDEN KAÇMAK, ANAYASA’Yı IHLAL SUÇUYLA BIRLIKTE SIYASI BIR TÜKENMIŞLIĞIN DE ITIRAFıDıR”   14:33   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… KEREM GÖKAY ÖNER: "MURAT ÇELIK’LE ARAMDA UYUŞMAZLıK ÇıKTı. AMIRIM KANUNSUZ EMIRLER VERIYORDU”   14:32   İNGILTERE BAŞBAKANı STARMER: ENERJI FATURALARıNDAKI DALGALANMANıN SORUMLUSU TRUMP VE PUTIN   13:48   SEMIH PALAMUT: MERSIN LOJISTIK MERKEZI AÇıLıŞıYLA ŞEHRIMIZE ÖNEMLI BIR DEĞER KAZANDıRıLDı   13:03   CHP’LI MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI’NE YAPıLAN OPERASYON SONRASı BAŞKAN ÖZYIĞIT’DEN ILK AÇıKLAMA!   10:07   MERSIN’DE DEV YATıRıM: TÜRKIYE’NIN LOJISTIK ÜSSÜ AÇıLDı! BAŞKAN SEÇER’DEN 1.5 MILYAR TL’LIK VIZYON HAMLESI   09:50   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARı EKRAN BAĞıMLıLıĞıNDAN KURTARAN HAMLE: BAY TABLET SAHNE ALDı!   20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı  
 
     
   

AKŞENER`İN SAMSUN 19 MAYIS`TA DİNLEDİĞİ ESNAF: 3 DÖNEM AK PARTİ`YE OY VERMİŞ BİRİ OLARAK KONUŞUYORUM, TAYYİP ERDOĞAN BİZİM İÇİN BİR HAYAL KIRIKLIĞI OLDU...”


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in Samsun 19 Mayıs ilçesinde dinlediği esnaf; “Üç dönem AK Parti`ye o vermiş biri olarak konuşuyorum, üçüncü döneminden çok pişmanım. Tayyip Erdoğan bizim için bir hayal kırıklığı oldu. Siyasetçilere güvenimiz sarsıldı. Gelinen nokta bu” dedi. Akşener`in dinlediği bir kadın ise “Çocuğumu okutuyorum, ama gidip markette işçilik yapsın diye değil. Bir lokantaya girip bulaşıkçılık yapsın diye değil” diye konuştu.

 

Tarih : 22 Temmuz 2022 Cuma 17:10   Okunma : 509

Haber: MAHİR BAĞIŞ-MEHMET REBİ ÖZDEMİR – Kamera: ÜNAL AYDIN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in Samsun 19 Mayıs ilçesinde dinlediği esnaf; “Üç dönem AK Parti`ye o vermiş biri olarak konuşuyorum, üçüncü döneminden çok pişmanım. Tayyip Erdoğan bizim için bir hayal kırıklığı oldu. Siyasetçilere güvenimiz sarsıldı. Gelinen nokta bu” dedi. Akşener`in dinlediği bir kadın ise “Çocuğumu okutuyorum, ama gidip markette işçilik yapsın diye değil. Bir lokantaya girip bulaşıkçılık yapsın diye değil” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun`un 19 Mayıs ilçesinde esnafı ziyaret etti, yurttaşlarla sohbet etti.

Akşener`in “İşler nasıl” diye sorduğu bir kasap, “Devletin işleri gibi… Çok çalışıyoruz, hep cari açık veriyoruz” yanıtını verdi. Akşener de İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta`ya dönerek, “Bana bak senden iyi, arkadaş iktisatçı, kamu maliyesi süper biliyor ama buradaki arkadaş da iş insanı” dedi. Kasap şöyle devam etti:

“Realite bu, işin gerçeği artık masraflar ağır geliyor. İster istemez bizi yabancı işçi çalıştırmaya sevk ediyor. Niye? Bugün normal asgari ücretlinin maliyeti neredeyse 8-10 bin liraları buluyor. Çıkamıyoruz... Haklı olarak işçi de haklı bunu talep ediyor ona da yetmiyor. Böyle iki ucu zor bir değneğin üzerinde yürüyoruz.”

“4 AYLIK ABDESTLE 12 AY NAMAZ KILMAK ZORUNDAYIZ”

Akşener`in “Her hafta gelip, bir kilo veya bütün tavuk alan bir ailenin şu anda durumu nedir” sorusuna, kasabın yanıtı; “Ben 15 yıldır bu ilçedeyim, hep bu işi yaptım. Bu sene önceki yılları üçte biri, tüketim. Biz kışın yaptığımız işi şu an yapıyoruz. Dört aylık abdestle 12 ay namaz kılmak zorundayız. 4 ay iş yapabilmeliyiz ki kalan 8 ay bunu besleyebilsin. Şu gidiş öyle değil, benim bildiğim kısa sürede bu ilçede 8-10 tane dükkan kapandı ki buradaki esnaf sayısı belli” oldu.

Akşener`in ziyaret ettiği bir esnaf ise şu sözlerle dert yandı:

“Çok ciddi bir fiyat artışı var, bir senede 3-4 katı, 5 katı fiyat artışı var. Bu da bizim doğal olarak hitap ettiğimiz müşteri kitlesini daraltıyor, bunun zorluklarını yaşıyoruz. Burada sanayide imalathanemiz var. Sizden beklediğimiz çok şey var. Yaşadığımız durum belli. Türkiye`de 10 yıldır ciddi manada bir tahrifat yapıldığını görüyoruz. Yıktıkları anayasal düzeni tekrardan inşa etmenizi bekliyoruz. Hukuk istiyoruz, adalet bekliyoruz, adil bir ülke bekliyoruz. Bunlar olursa ekonominin düzeleceğine inanıyorum.

“TAYYİP ERDOĞAN BİZİM İÇİN BİR HAYAL KIRIKLIĞI OLDU. SİYASETÇİLERE GÜVENİMİZ SARSILDI”

Liyakatli atamalar bekliyoruz, gözlerinden ışık saçan bakanlar değil de ayakları yere basan bakanlar istiyoruz. Masal dinlemek istemiyoruz, vatandaş olarak artık biz, çok dinledik. Üç dönem AK Parti`ye o vermiş biri olarak konuşuyorum, üçüncü döneminden çok pişmanım. Tayyip Erdoğan bizim için bir hayal kırıklığı oldu. O yüzden siyasetçilere güvenimiz sarsıldı. Ben üç dönem oy verdim, AK Parti`ye. Gelinen nokta bu. Böyle hayal etmemiştik, tabi oy verirken.”

Akşener ise şu yanıtı verdi:

“Kendime ettiğim dua şu: Allah beni ve arkadaşlarımı size karşı mahcup etmesin. Farkındaysanız benim tutumum, kişisel tutumum; yalan söyleyemeye müsait değil. Ben Cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçtim. Böyle değerlendirin.”

Akşener`in “Akşam ne yemek pişirdin” diye sorduğu bir kadın yurttaş şu yanıtı verdi:

“Eşim çalışıyor, parayı ne yapıyorsun diye soruyorum sen bilmiyorsun diyor. O orada çalışıyor ben burada çalışıyorum ve çocuklarımın geleceğinden, bütün gençlerin geleceğinden endişeliyim. Neden çocuklarımı okutuyorum, ellerine mesleğini alsın diye okutuyorum. Bugün diplomalı, işsiz gezmesin diye okutuyorum. Ama bugün iş yok. Okutuyorum, gidip markette işçilik yapsın diye değil. Lokantaya girip, bulaşıkçılık yapsın diye değil. Yani daha ne diyeyim, ben? Çocuklarım için, gençler için; şu vatana hayırlı bir insan nasip etsin. Gelip de yemeyen gerçekten şu halkın hakkını koruyan. Ben AK Parti`ye oy verdim, pişmanım. Benim kızım 2023`ü bekliyor.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA