25 Ağustos 2025 Pazartesi

16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:06   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR   13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:35   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:55   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI   18:37   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “KONTEYNERDE EĞITIM OLMAZ, VAATLE GELECEK KURULMAZ”   18:29   12 MILYON TONLUK ÇÖP SESSIZLIĞI: BAKANLıK VERILERI GIZLEDI, TÜRKIYE AVRUPA’NıN ATıK DEPOSU OLDU   17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ GÜCÜNE GÜÇLÜ KATKı: MERCEK’TE MOBILYA KURSLARıYLA GELECEK İNŞA EDILIYOR   12:27   YENIŞEHIR’IN MINIK OKÇULARı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   20:10   MERSIN KARIYER MERKEZI’NDEN GELECEĞE YÖN VEREN PROJELER: KAMPÜS MERSIN VE GARAJ MERSIN GELIYOR   10:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU  
 
     
   

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI OKTAY`DAN MUHARREM İNCE`YE YANIT: "TEHDİTVARİ KONUŞMALARI YASAL İŞ VE İŞLEMLERİ YAPMAMIZI ENGELLEYEMEYECEKTİR"


Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce`nin "24 saat süre veriyorum" çıkışına cevap verdi. 15 yıl Marmaris Belediye Başkanlığı yapan Memleket Partisi Parti Meclisi Üyesi Ali Acar`ın otelini mühürlediği gerekçesiyle İnce`nin hedef aldığı Oktay, "Sayın Parti Genel Başkanının tehditvari konuşmaları yasal iş ve işlemleri  yapmamızı engelleyemeyecektir. Kendisine tavsiyemiz bu tür hukuk dışı işlerin takibi değil memleketin meseleleri ile uğraşmasıdır" dedi.

 

Tarih : 12 Ağustos 2022 Cuma 18:01   Okunma : 435

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce`nin "24 saat süre veriyorum" çıkışına cevap verdi. 15 yıl Marmaris Belediye Başkanlığı yapan Memleket Partisi Parti Meclisi Üyesi Ali Acar`ın otelini mühürlediği gerekçesiyle İnce`nin hedef aldığı Oktay, "Sayın Parti Genel Başkanının tehditvari konuşmaları yasal iş ve işlemleri  yapmamızı engelleyemeye

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, "Marmaris`te 15 yıl başkanlık yapmış arkadaşımız ve parti meclis üyemizin otelini CHP`li belediye mühürledi. 24 saat süre veriyorum. Bak başkan, kinle başkanlık olmaz. Bütün PM üyeleriyle oraya geleceğim ve seni orada ifşa edeceğim" diyerek kendisini hedef alan  Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce`ye yaptığı basın açıklaması ile yanıt verdi.

Yapılan işlemleri yasal dayanakları ile dile getiren Başkan Oktay`ın açıklaması şöyle:

"Bilindiği üzere Memleket Partisi Genel Başkanı Sayın Muharrem İNCE dün şahsımı ve kurumumuzu hedef alan açıklamalar yapmış ve bize 24 saat süre vermiş, Parti Meclisi Üyeleriyle birlikte Marmaris`e geleceğini, açıklama yapacağını, bizi ifşa edeceğini vs. söylemiştir.

Bu nedenle aşağıdaki açıklamaların yapılması gereği hasıl olmuştur.

ÇEKİLMEK İSTENDİĞİMİZ BU POLEMİK KONUSUNDAN ÇIKMAK İSTİYORUZ

Öncelikle buyursun gelsinler. Sonrasında; genel ülke sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğini düşündüğümüz Sayın Parti Genel Başkanının, bir ilçede kaçak yapı yaptığı için idari işleme maruz kalan bir otel işletmecisinin özel sorunlarıyla ilgilenmesi kendi aralarında ne tür bir ilişki olduğu sorusunu aklımıza getirse de, bununla ilgilenmeden olayın esası hakkında bilgi vermek ve çekilmek istendiğimiz bu polemik konusundan çıkmak istiyoruz.

Bir Belediye Başkanı düşünün ki, Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde otelinde kaçak yapılar yapıp büyütsün ve daha sonra imar affından yine kendi Belediye Başkanlığı döneminde yararlansın. Bu da yetmezmiş gibi bizim görev yaptığımız bu dönemde de izinsiz yapı yapma ve büyütme faaliyetlerine devam etsin. Bu yaptığı eylemler neticesinde; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Yapı Kayıt Belgesi Değerlendirme Komisyonunun 23.06.2022 tarihli Kararı ile ilgili otelin Yapı Kayıt Belgesi İptal edilmiş ve karar Belediyemize tebliğ edilmiştir. Bunun üzerine 10.08.2022 tarihinde 3194 sayılı Kanunun 32. ve 42. Maddeleri gereği kaçak (ruhsatsız) duruma düşen imalatlar ekiplerimiz tarafından yapı tatil zaptı ile birlikte mühürlenmiştir.

GENEL BAŞKANININ TEHDİTVARİ KONUŞMALARI YASAL İŞ VE İŞLEMLERİ YAPMAMIZI ENGELLEYEMEYECEKTİR 

Yani yapılan işlem mer`i mevzuat hükümleri gereği yapılmıştır. Her idari işlem gibi bu da bağımsız yargı denetimine tabi bir işlemdir. Sayın Parti Genel Başkanının tehditvari konuşmaları yasal iş ve işlemleri yapmamızı engelleyemeyecektir. Kendisine tavsiyemiz bu tür hukuk dışı işlerin takibi değil memleketin meseleleri ile uğraşmasıdır.

Ayrıca KVKK`ya göre ilgili otel işletmecisi Ali ACAR`dan izin alması halinde konuya ilişkin tüm belgeleri Sayın Parti Genel Başkanına ulaştırmaktan da mutluluk duyacağımızı ifade etmek isteriz. "                            

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA