8 Mart 2026 Pazar

15:27   CHP’LI AYLIN NAZLıAKA’DAN TARIHI ‘MOR VE YEŞIL’ ÇıKıŞı! "HER ÇOCUĞUN BIR KREŞI OLACAK"   15:19   EMEKLI KADıNLARDAN 8 MART’TA SERT MESAJ: “YOKSULLUĞA, SÖMÜRÜYE VE ŞIDDETE KARŞı EŞIT BIR YAŞAM İSTIYORUZ”   13:37   SEMIH PALAMUT’TAN 8 MART’TA MESAJ: "FıRSAT EŞITLIĞI LÜTUF DEĞIL, DEMOKRASININ TEMELIDIR!"   11:35   KADıNLARıN ACıSı, DIRENIŞI VE UMUDU TÜRKÜLERLE SAHNEYE TAŞıNDı...   10:01   MEZITLI’DE DEV İFTAR: BAŞKAN TUNCER VE YÜZLERCE VATANDAŞ AYNı SOFRADA BULUŞTU!   09:45   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘8 MART DÜNYA KADıNLAR GÜNÜ’ MESAJı   19:51   MERSINLI KADıNLAR HAYALLERINI ÇIÇEK AÇTıRıYOR: EV HANıMLıĞı ARŞIVDE, GIRIŞIMCILIK ZIRVEDE!   16:39   İPA: "KADıNLARıN EN BÜYÜK KORKUSU, CINAYET VE ŞIDDET"   16:33   BAKıRKÖY CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: "CASPERLAR" SILAHLı SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELIK OPERASYONDA 5 ŞÜPHELI GÖZALTıNA ALıNDı   15:33   İRAN CUMHURBAŞKANı PEZEŞKIYAN: ARABULUCULUK, ÇATıŞMAYı ATEŞLEYENLERI HEDEF ALMALı   14:32   AZERBAYCAN, İRAN’DAKI DIPLOMATIK PERSONELINI ÇEKIYOR; BAKÜ İHA SALDıRıSıNDAN TAHRAN’ı SORUMLU TUTTU   13:30   ANKA’YA KONUŞAN EMEKÇI KADıNLAR: ÖLMEK, ŞIDDETE, TACIZE UĞRAMAK ISTEMIYORUZ... KADıNı EZMEYE ÇALıŞAN HERKESE; ERKEĞE, PATRONA, SISTEME KARŞı MÜCADELE IÇERISINDEYIZ   13:29   CHP MILLI EĞITIM POLITIKA KURULU BAŞKANı SUAT ÖZÇAĞDAŞ: “OKULLARA 65 BIN GÜVENLIK GÖREVLISI IÇIN KANUN TEKLIFI VERDIK”   09:36   MERSIN’DE ÇÖP DEĞIL “HAZINE” ÜRETILIYOR: TAM 835 TON ATıK TOPRAĞA CAN OLDU!   23:58   CHP’DE EMEKLI SEFERBERLIĞI!,    19:25   KÜRESEL ENERJI KORIDORUNDA KRITIK EŞIK: MESİAD BAŞKANı GÜNDOĞDU’DAN ’MERSIN’ ÇıKıŞı!   16:19   ÇEŞME BELEDIYE BAŞKANı LAL DENIZLI: "KIMSENIN ENDIŞESI OLMASıN, HIÇBIR ZAMAN BANA INANANLARıN BAŞıNı ÖNÜNE EĞDIRMEM"   16:18   İSPANYA SAVUNMA BAKANı ROBLES: İSPANYOL PATRIOT BATARYASı, TÜRKIYE’YE YÖNELEN FÜZENIN DÜŞÜRÜLMESI IÇIN BILGI VERDI   16:16   İRAN: AZERBAYCAN’ı HEDEF ALMADıK   16:15   EKREM İMAMOĞLU: "BUGÜN BANA YAPıLANıN YARıN BAŞKASıNA YAPıLMAYACAĞıNı KIM GARANTI EDEBILIR?"  
 
     
   

TBMM BAŞKANI ŞENTOP`TAN KOMŞU ÜLKELERE 30 AĞUSTOS MESAJI: “ONLARA TAVSİYEM; BİR ASIR ÖNCEKİ TRAJEDİNİZİ UNUTMAYIN”


TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla; “Komşularımızın hayalperest siyasetçileri, dün olduğu gibi bugün de bazı emperyalist ülkelerin ardına saklanarak Türkiye`ye karşı düşmanca açıklamalar yapıyorlar. Uluslararası hukuka aykırı taleplerini emperyalistlerin desteğiyle gerçekleştirebileceklerini zannediyorlar. Onlara tavsiyem; bir asır önceki trajedinizi unutmayın. Eğer unutursanız, bugün de akıbetiniz aynı ve belki daha kötü olacaktır” mesajı verdi.

 

Tarih : 29 Ağustos 2022 Pazartesi 17:13   Okunma : 334

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla; “Komşularımızın hayalperest siyasetçileri, dün olduğu gibi bugün de bazı emperyalist ülkelerin ardına saklanarak Türkiye`ye karşı düşmanca açıklamalar yapıyorlar. Uluslararası hukuka aykırı taleplerini emperyalistlerin desteğiyle gerçekleştirebileceklerini zannediyorlar. Onlara tavsiyem; bir asır önceki trajedinizi unutmayın. Eğer unutursanız, bugün de akıbetiniz aynı ve belki daha kötü olacaktır” mesajı verdi.

TBMM Başkanı ve AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Şentop, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bugün, tarihimizin en önemli dönüm noktası olan ve ordumuzun kahramanlığının destanlaştığı ‘Büyük Taarruz ve Başkumandanlık Meydan Muharebesi`nin 100`üncü yıl dönümünü idrak ediyoruz.

30 Ağustos 1922`de, Mustafa Kemal Paşa komutasında bir ölüp bin doğan asker, sivil, kadın, erkek, çocuk ayırt etmeksizin bütün kahramanların siper siper bayraklaştığı ‘büyük zafer`, milletimizin geçmişten aldığı mirasla geleceğe yürüyüşündeki kararlılığının ve iradesinin en somut nişanesidir.

26 Ağustos 1922`de başlayan Büyük Taarruz`da kahraman ordumuz, amansız bir takiple düşmanı Anadolu`dan söküp atarak, 9 Eylül 1922`de İzmir`de kati zaferini ilan etmiştir.

“BAŞKUMANDANLIK MEYDAN MUHAREBESİ ZAFERİ, ESASEN MİLLETİMİZİN TAM BAĞIMSIZLIK İRADE VE İNANCININ ZAFERİDİR”

Milletimizin vatan topraklarından atılıp, tarihten silinmek istendiği bir dönemde dâhiyane askeri bir planla kazanılan Başkumandanlık Meydan Muharebesi zaferi, esasen milletimizin tam bağımsızlık irade ve inancının zaferidir. Aziz milletimiz, sürdürdüğü milli mücadeleyi zaferle taçlandırarak Anadolu`nun ebediyen vatanımız olduğunu dost-düşman herkese göstermiştir.

Milletimizin ebedi istiklalini kazandığı gün olarak tarihe altın harflerle yazılan 30 Ağustos, sadece milletimiz için değil emperyalizmin boyunduruğundaki bütün mazlum milletler için umut olmuştur.

“KOMŞULARIMIZIN HAYALPEREST SİYASETÇİLERİ, DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE BAZI EMPERYALİST ÜLKELERİN ARDINA SAKLANARAK TÜRKİYE`YE KARŞI DÜŞMANCA AÇIKLAMALAR YAPIYORLAR.”

Bu zafer gününde bir hususu tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Bugün bazı komşularımızın, bir asır önce yaptıklarına benzer hatalara düştüklerini gözlemliyoruz. Komşularımızın hayalperest siyasetçileri, dün olduğu gibi bugün de bazı emperyalist ülkelerin ardına saklanarak Türkiye`ye karşı düşmanca açıklamalar yapıyorlar. Uluslararası hukuka aykırı taleplerini emperyalistlerin desteğiyle gerçekleştirebileceklerini zannediyorlar. Onlara tavsiyem; bir asır önceki trajedinizi unutmayın! Eğer unutursanız, bugün de akıbetiniz aynı ve belki daha kötü olacaktır.

Biz, komşularımızla barış içinde yaşamak istiyoruz; sorunlarımızı uluslararası hukuk çerçevesinde, diplomatik yollarla çözme taraftarıyız ama bunu zayıflık olarak kabul ediyorlarsa, bilsinler ki vatanımız için yapabileceklerimizin sınırı yoktur.

“UNUTMASINLAR Kİ, TARİHİMİZİN HER BİR SAYFASI, ‘VATAN UĞRUNA BİN CAN FEDA` KARARLILIĞIMIZI KANITLAYARAK YAZILMIŞTIR”

Unutmasınlar ki, tarihimizin her bir sayfası, ‘vatan uğruna bin can feda` kararlılığımızı kanıtlayarak yazılmıştır. 30 Ağustos 1922`de gerçekleşen bu büyük destansı zaferin 100. yıl dönümü, şanlı bayrağımızın altında vatanımızı ve milletimizi yüceltme gayretiyle hedefimize yürürken gururumuzu ve kıvancımızı tazelemektedir.

30 Ağustos`un 100. yılı, gelecek nice 100 yılların müjdesidir. Başta bağımsız Türkiye fikriyle tarihimize altın sayfalar ekleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu aziz vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun, Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA