29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

KAYMAKAMLIK KORUMALARININ SİLAH ÇEKTİĞİ CHP YÜREĞİR GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI EREN YILDIRIM HAKKINDA AÇILAN DAVANIN KARAR DURUŞMASI YARIN YAPILACAK


Eski Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl`ün korumalarının silah çektiği CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım hakkında ‘kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme ve hakaret` iddiasıyla açılan davanın karar duruşması yarın yapılacak.

 

Tarih : 5 Eylül 2022 Pazartesi 16:39   Okunma : 562

Eski Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl`ün korumalarının silah çektiği CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım hakkında ‘kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme ve hakaret` iddiasıyla açılan davanın karar duruşması yarın yapılacak.

Adana`da, CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım ve ailesine, 14 Mayıs 2020 tarihinde eski Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl`ün korumaları silah çekmiş ve ardından tartışma çıkmıştı.

Yıldırım, Yüreğir Kaymakamlığı`nın pandemi yardımlarını AKP`nin yönetimde olduğu Yüreğir Belediyesi`nin araçlarına yüklenmesine itiraz etmişti. Yardım malzemelerini belediyenin araçlarına yükleyen ekibe “Kolay gelsin. Hayırdır, nereye dağıtıyorsunuz” diye soran Yıldırım, polisleri çağırmıştı. Dönemin Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl`ün korumaları, Yıldırım ve ailesine silah çekmişti. Bingöl`ün şikayeti üzerine Yıldırım ile beraberindeki annesi, babası ve kardeşi gözaltına alınmıştı.

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Yıldırım`ın annesi, babası ve kardeşi serbest bırakılmıştı. ‘Kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme ve hakaret` suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen Eren Yıldırım ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmıştı.

Ancak AKP Sözcüsü Ömer Çelik`in konuya ilişkin açıklama yapmasının ardından savcılık, tutuksuz yargılanma kararına itiraz etmiş ve Yıldırım hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da olayla ilgili, “Van`da PKK, Adana`da CHP. Saldırı şekli farklı olsa da zihniyetleri aynı” açıklaması yapmıştı.

Hakkında yakalama kararı çıkarıldığını öğrenince teslim olan Yıldırım, tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

AKP`liler Yıldırım`ın Kaymakam Bingöl`ün korumalarına saldırdığını ileri sürerken CHP ise Kaymakam Bingöl`ün korumalarının Yıldırım ve ailesine silah çektiğini açıklamıştı. Kaymakam Bingöl ise “Organize şekilde dağıtım alanımıza kalabalık bir grup tarafından yapılan fiziki ve sözlü saldırıya, bunun devamında ise daha büyük bir provokasyona bizzat engel olmaya çalıştık. Fiziki saldırı olmaya başladığı andan itibaren koruma polisi arkadaşımız, şahsımı ve Vefa Sosyal Destek Grubu üyelerini korumak için araya girmiş ve darp edilmiştir. Darp raporları mevcuttur" demişti.

Yıldırım`a silah çekildiği anın görüntülerine ANKA Haber Ajansı ulaşmıştı. Cep telefonuyla çekilen görüntülerde, korumaların silah çekme ve namluya mermi sürme sesiyle birlikte Yıldırım`ın annesinin duruma tepki gösterdiği ve “Sen halka silah mı çekiyorsun” dediği duyulmuştu.

KARAR DURUŞMASI YARIN

Yıldırım, 16 Mayıs 2020 tarihinde tutuklanarak gönderildiği cezaevinden 2 Haziran 2020 tarihinde tahliye olabilmişti. Yıldırım ve kardeşi Deniz Yıldırım hakkında, ‘kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme ve hakaret` iddiasıyla Adana 15. Asliye Ceza Mahkemesi`nde dava açılmıştı.

Davanın karar duruşması yarın yapılacak. Duruşma öncesi ANKA Haber Ajansı`na konuşan Yıldırım, “2,5 yıl önce başımıza gelen bir olaydan dolayı, mağdur olan taraf bizler olmasına rağmen haksız yere hâlâ devam etmekte olan davamızın karar duruşması, Adana Adliyesi`nde gerçekleşecek. Bütün dost ve yoldaşlarımızı dayanışmaya davet ediyorum” dedi.

Davanın 18 Temmuz 2022 tarihinde yapılan duruşmasında savcı esas hakkındaki mütalaasını açıklamış, Deniz Yıldırım`ın beraatını, Eren Yıldırım ise ‘kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme ve hakaret` suçlarından cezalandırılmasını istemişti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA