9 Mayıs 2025 Cuma

01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"   20:35   İMAMOĞLU`NDAN X HESABıNA ERIŞIM ENGELI GETIRILMESI ÜZERINE ERDOĞAN`A TEPKI: BEN RAKIBINDEN BU KADAR KORKAN BAŞKA SIYASETÇI GÖRMEDIM   19:59   VATIKAN`DA BEYAZ DUMAN GÖRÜLDÜ, YENI PAPA SEÇILDI   19:09   KEMAL KıLıÇDAROĞLU: 102 YıLLıK CUMHURIYET HALK PARTISI`NIN MAHKEME KORIDORLARıNDA TARTıŞıLMASıNı DERIN BIR ÜZÜNTÜ VE KAYGıYLA IZLIYORUM   16:59   CHP`NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı... KEMAL KıLıÇDAROĞLU "MAĞDUR" SıFATıYLA DA IFADE VERMEYECEK   15:50   SEZGIN TANRıKULU`NDAN VAN MITINGINE KATıLıM ÇAĞRıSı: "HEPINIZI CUMARTESI GÜNÜ DAYANıŞMA MITINGINE BEKLIYORUZ"   15:31   İMAMOĞLU`NUN X HESABıNA ERIŞIM ENGELI... ÖZGÜR ÖZEL: “ÇOĞUNLUK ENERJISININ VERDIĞI GÜÇLE BU DIJITAL DARBEYE DE DIRENIRIZ, PÜSKÜRTÜRÜZ”   10:37   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞINDEN, DIYARBAKıR`DA SALDıRıYA UĞRAYAN AVUKATA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "MESLEKTAŞıMıZA YÖNELEN BU CÜRETIN CEZASı EN AĞıR ŞEKILDE VERILMELIDIR"   10:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, `KENT KATıLıMı BULUŞMALARı`NA DEVAM EDIYOR   10:17   SILIFKE BELEDIYESI, ILÇE GENELINDE YOL YAPıM VE BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN “4. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI” IÇIN DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı   09:26   TARSUS BELEDIYESI, "ORMANDA ŞENLIK" OYUNU ILE ÇOCUKLARA ÇEVRE BILINCI AŞıLıYOR  
 
     
   

AHEF BAŞKANI NOYAN: ASM`LERİN ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ FATURALARINI ‘TİCARETHANE VASFINDA` DEĞERLENDİREN DÜZENLEME, AKLIN VE MANTIĞIN BU DİYARDAN GİTTİĞİNİ TEKRAR GÖSTERMİŞTİR


Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Kemal Noyan, “Aile sağlığı merkezlerini (ASM) ticarethane, aile hekimlerini tüccar, hastaları ise müşteri olarak gören, aile sağlığı merkezlerinin elektrik ve doğal gaz faturalarını yüzde 50 artış yaparak ‘ticarethane vasfında` değerlendiren düzenleme; aklın, mantığın ve liyakatin çoktandır bu diyardan gittiğini çok acı bir şekilde tekrar göstermiştir” dedi.

 

Tarih : 6 Eylül 2022 Salı 23:49   Okunma : 518

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Kemal Noyan, “Aile sağlığı merkezlerini (ASM) ticarethane, aile hekimlerini tüccar, hastaları ise müşteri olarak gören, aile sağlığı merkezlerinin elektrik ve doğal gaz faturalarını yüzde 50 artış yaparak ‘ticarethane vasfında` değerlendiren düzenleme; aklın, mantığın ve liyakatin çoktandır bu diyardan gittiğini çok acı bir şekilde tekrar göstermiştir” dedi.

AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Noyan, bugün yaptığı yazılı açıklamada, ASM`lerin ticaret vasfında değerlendirilerek elektrik ve doğal gaz faturalarında yüzde 50 artış yapılmasına tepki gösterdi. Noyan`ın açıklaması şöyle:

“İDARİ KOMEDYA”

“Yazı başlığına bakınca şehir hastanelerinden bahsedeceğimizi düşünenler yanılıyor. Çünkü şehir hastanelerinde bir komedi veya trajedi yok. Aksine hastalar için lüks, personel için ihtişam ve idare için gösteriş var. Bizim gibi ülkelerde sağlık sisteminde sorun aranıyorsa ilk bakmamanız gereken yer tabii ki sağlık sisteminin temeli ‘koruyucu sağlık sistemi` olmalıdır.

Gelişmiş ülkelerde sağlık bütçesinin yüzde 30 pay ayırdığı birinci basamak sağlık hizmetlerine, bizim gibi ülkelerde ancak yüzde 11 pay ayrılır. Hatta sağlık sistemini birinci basamak temeli üzerine kuran modern ülkelerin aksine bizim gibi ülkelerde iyileştirme yapılırken ilk olarak tetkik ve ilaç masrafları ödenir, en son koruyucu hekimlik hizmetleri akla gelir.

Modern ülkelerde vatandaşa verilen değer gereği aile hekimlerine daha az hasta kayıtlıdır. Çünkü bu ülkelerde esas amaç, bireyleri daha hasta olmadan önce değerlendirmektir. Bizim gibi ülkelerde ise sağlık sisteminin gücü, hastaneye başvuran hasta sayısı ve harcanılan para ile ölçülür. Örnekleri artırmak mümkün. Nereye baksanız idari komedya. Ancak son yaşanan şey, trajedi.

Aile sağlığı merkezlerini ticarethane, aile hekimlerini tüccar, hastaları ise müşteri olarak gören, aile sağlığı merkezlerinin elektrik ve doğal gaz faturalarını yüzde 50 artış yaparak ‘ticarethane vasfında` değerlendiren düzenleme; aklın, mantığın ve liyakatin çoktandır bu diyardan gittiğini çok acı bir şekilde tekrar göstermiştir.

Son bir yıl içinde asgari ücrete yüzde 100, medikal malzemelere yüzde 200 ile yüzde 400, elektrik, doğal gaz ve kömüre yaklaşık yüzde 300 zam gelmişken kamu hizmeti veren, fatura kesmeyen aile sağlığı merkezlerine yüzde 85 gider ödeneği vermek, üstelik doğal gaz ve elektrikte yüzde 50 tüccar tarifesi ile yeni bir zam, akla ziyan.

Anayasal olmayan mevzuat değişikliklerini Anayasa Mahkemesi ile iptal ettiren, özlük haklarını karda, kışta, yağmurda meydanlarda iş bırakarak arayan, derdini Sayın Cumhurbaşkanı`na CİMER, Sağlık Bakanı`na mektuplar ile anlatan aile hekimlerinin sesini duyacak, sorunlarını çözecek ve modern bir aile hekimliği sistemini dizayn edecek idare için çok bekleyeceğiz gibi.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA