23 Ocak 2026 Cuma

10:34   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ŞEFKAT ELI: 1.181 HANEYE TEMIZLIK, 162 KADıNA BAKıM”   10:15   MERSIN’DE KıRSAL ÜRETIME GÜNEŞ ENERJISI DESTEĞI: 1.160 ÜRETICIYE IŞıK OLDU   10:02   “TORBA YASAYA İSYAN: EMEKLIYE SADAKA, VARLıK FONU’NA SıNıRSıZ YETKI”   17:38   TOROSLAR’DA BEBEKLERE HAYATA GÜVENLI BAŞLANGıÇ: “YENI DOĞAN ÇANTASı” PROJESI   16:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DE HÜZÜN: ŞADIYE KARABUDAK’A VEDA   16:39   BAKAN TUNÇ: “MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA VERILEN KARAR, ADALETIN GECIKMEDEN VE EKSIKSIZ ŞEKILDE TECELLI ETTIĞININ AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:38   CHP’LI AKAY VE TANAL’DAN ÜST DÜZEY BÜROKRATLARıN ÖZEL SEKTÖRE GEÇIŞLERININ SıNıRLANDıRıLMASı IÇIN KANUN TEKLIFI   15:35   İSTINAF, MATTIA AHMET MINGUZZI’NIN KATILLERINE VERILEN 24’ER YıL HAPIS CEZASıNı HUKUKA UYGUN BULDU   15:32   TGC: "BASıN KARTı SAHIPLERININ YEŞIL PASAPORT KAPSAMıNA ALıNMASı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GÜÇLENDIRILMESI ANLAMıNA GELECEKTIR"   13:28   DOKTOR DERTLI HASTA DERTLI... KıRıMLı: ZORUNLU OLARAK TAZE MEYVE SEBZE YIYIN, PROTEIN AĞıRLıKLı BESLENIN DIYORUZ, AMA IMKANLARı YOK. BU BATAN BIR GEMININ IÇINDEN KAŞıKLA SUYU BOŞALTMAYA BENZIYOR   13:27   KAMER GENÇ’IN VEFATıNıN 10’UNCU YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL:    10:59   “GÜLCAN KıŞ’TAN TBMM’YE TARIHI TEKLIF: BORÇ KRIZINE SOSYAL DEVLET ÇÖZÜMÜ”   10:28   MERSIN’DE SIVRISINEĞE KARŞı ORTAK MÜCADELE: BÜYÜKŞEHIR’DEN BILINÇLENDIRME HAMLESI   10:21   “KARTALKAYA FACIASıNıN YıLDÖNÜMÜNDE DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLISTE VICDAN ÇAĞRıSı: ‘İÇIMIZDEKI YANGıN SÖNMEDI’”   09:28   ATLANTIK’TE 10 TON KOKAIN: İSTANBUL’DA DEV SORUŞTURMA, 10 TUTUKLAMA!   17:04   KARTALKAYA OTEL YANGıNı FACIASıNıN 1. YıLı... CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "TURIZM BAKANı MEHMET NURI ERSOY, YARGıLANACAKTıR, YARGıLANMADAN BU DOSYA KAPANMAYACAK"   17:02   ÜMIT ÖZDAĞ: "MILLI BIRLIĞIMIZI EN FAZLA ZEDELEYEN HUSUSLARıN BAŞıNDA IKTIDARıN MUHALEFETE KARŞı UYGULADıĞı DÜŞMAN CEZA HUKUKU GELMEKTEDIR"   17:01   TURAN TAŞKıN ÖZER’DEN "SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK" AÇıKLAMASı: "TÜM KURUMLARıN ELINI TAŞıN ALTıNA KOYUP IVEDI KARARALAR ALMASı GEREKIR"   16:55   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIMSE BENIM KÜRT KARDEŞIMIN IRADESINI IPOTEK ALTıNA ALAMAZ, KÜRTLERIN TEK TEMSILCISIYMIŞ GIBI KONUŞAMAZ   12:37   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “TÜRK BAYRAĞı’NA YAPıLAN ALÇAK EYLEMI LANETLIYORUZ”  
 
     
   

HÜR DÜŞÜNCE HAREKETİ GENEL BAŞKANI AKSOY: “ALTI PARTİNİN AÇIKLAYACAĞI ADAYI 13. CUMHURBAŞKANI SEÇECEĞİZ”


Hür Düşünce Hareketi Genel Başkanı Süleyman Aksoy, “İnşallah altı siyasi partimizin açıklayacağı Cumhurbaşkanımızı 13. Cumhurbaşkanı olarak Türkiye`de seçeceğiz ve Türkiye`de ertesi gün yeni bir gün doğacak. Bu yeni gün, Atatürk`ün bize emanet ettiği Türkiye olacak. Bu yeni gün, karanlıkların bir Türkiye`si olmayacak” dedi.

 

Tarih : 17 Eylül 2022 Cumartesi 15:39   Okunma : 401

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

Hür Düşünce Hareketi Genel Başkanı Süleyman Aksoy, “İnşallah altı siyasi partimizin açıklayacağı Cumhurbaşkanımızı 13. Cumhurbaşkanı olarak Türkiye`de seçeceğiz ve Türkiye`de ertesi gün yeni bir gün doğacak. Bu yeni gün, Atatürk`ün bize emanet ettiği Türkiye olacak. Bu yeni gün, karanlıkların bir Türkiye`si olmayacak” dedi.

Hür Düşünce Hareketi`nin Genel Kurulu, İstanbul`un Bakırköy ilçesindeki Cem Karaca Kültür Merkezi`nde bugün yapıldı. Programa, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat, siyasetçi Yaşar Okuyan ile milletvekillerinin ve diğer siyasi parti temsilcileri de katıldı. Açılış konuşmasını yapan Süleyman Aksoy, şöyle konuştu:

Hür Düşünce Hareketi`ni anlatan Aksoy, “Büyük Türk milletinin içinde bulunduğu bu kaotik ortamdan çıkması için mücadele eden, Altılı Masa`yı kuran liderlerle, partilerimizle birlikte güçlü bir STK olarak bir yürüyüş başlattık” dedi.

“Bu yürüyüşte Türkiye`nin makus tarihini değiştirmeyi amaçlıyoruz” diyen Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ATATÜRK`ÜN BİZE EMANET ETTİĞİ GİBİ MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİ ÜZERİNDE TÜRKİYE İSTİYORUZ: Türkiye sorunlarını aşacak güçtedir. Bu sorunların nasıl aşılacağıyla ilgili olarak da biraz sonra endişelerinizi dile getirirken bunlara cevap vermek üzere siyaset kurumunun iki genel başkanını davet ettik. Sizlere de cevap vereceklerdir. Biz fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir Türkiye istiyoruz. Biz hür bir toplum yaratmak için öncü bir hareket olmak istiyoruz. Biz üniversitelerde ilim, irfan ve bilim üretilen bir Türkiye istiyoruz. Biz gençlerinin umutlu, yaşlılarının huzurlu olduğu bir Türkiye istiyoruz. Biz milli geliri 25 bin dolar olan Türkiye istiyoruz. Biz Atatürk`ün bize emanet ettiği gibi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkan bir Türkiye istiyoruz. Biz tersaneleri işgal edilmiş, ordusu dağıtılmış bir Türkiye istemiyoruz.

BEYİN GÖÇÜNÜ TERSİNE DÖNDÜRECEK TÜRKİYE İSTİYORUZ: Bulunduğumuz durumdan sizler bizden daha iyi biliyorsunuz. Gençlerinin öğrenciyken on GB ücretsiz internet kullanabileceği bir Türkiye istiyoruz. Beyin göçünü tersine döndürecek bir Türkiye istiyoruz. Bunu nasıl sağlayacağız? Buraya sizi biz davet ettik ama siz yarın için endişeniz olmasa burada olmazsınız. Siz çocuklarınızın geleceği hakkında endişeli olduğunuz için buradasınız. Siz elde ettiğiniz gelirle geçinemediğiniz için buradasınız. Siz korku imparatorluğu yaratıldığı bir Türkiye`de sesinizi çıkarmak istediğiniz için buradasınız. Siz, mutlu ve huzurlu bir Türkiye istediğiniz için buradasınız. Siz tarlasında ürününü yetiştirip satışa çıkardığı zaman bedelini ve hakkını alan köylülerin yaşadığı bir Türkiye istiyorsunuz. Biz bu Türkiye`yi yaratmaya talibiz.

KARANLIKLARIN TÜRKİYE`Sİ OLMAYACAK: Bu Türkiye için hepimizin büyük gayreti olması lazım. Türkiye`de açık kaynaklarda bir korku salınmak istenmektedir. Yurt dışından ve yurt içinden özellikle Afganistan`dan ve Suriye`den IŞİD menşeili unsurların geldiği ve seçim ortamında bir kaos yaratacağını açık kaynaklarda pompalanmaktadır. Buna itibar etmeyiniz. Siz bunun üstünden gelirsiniz. Bunun üstünde 60 ihtilalinden sonra geldiniz. Bunun üstünde 80 ihtilalinden sonra geldiniz. Bunun üstünde en yakın tarih olan yerel seçimlerde geldiniz. Kendinize güveniniz. Kendinize güvendiğiniz müddetçe bu ülkeyi refah toplumu hâline getirmeyi başarabiliriz. Bulunduğunuz yerden vatandaşı sandığa götürün. Sandık önünüze geldiği zaman oyunuza sahip çıkın. İnşallah altı siyasi partimizin açıklayacağı Cumhurbaşkanımızı 13. Cumhurbaşkanı olarak Türkiye`de seçeceğiz ve Türkiye`de ertesi gün yeni bir gün doğacak. Bu yeni gün, Atatürk`ün bize emanet ettiği Türkiye olacak. Bu yeni gün, karanlıkların bir Türkiye`si olmayacak.

BU SİSTEMİ TERS YÜZ ETMEK SİZİN ELİNİZDE: Bu Türkiye`de de gençler mutlu, umutlu olacak. Emekli, dul ve yetim; gelir pastasında hak ettiği payı alacak. Çocuğunuza çikolata alamıyorsanız bu sistemin eseridir. Bu sistemi ters yüz etmek sizin elinizde. Buraya onun için toplandık. Hür Düşünce Hareketi, bir sivil toplum hareketi. Bu sivil toplum hareketi, akademisyenlerle çok verimli çalışmalar yapmaktadır. Sürdürülebilir bir yaşam, su, gıda, enerji, iklim değişikliği, ekonomik kalkınma ve fırsatlar. Bu ülkenin nasıl rayına oturtulacağıyla ilgili reçeteleri sunan bir çalışma. Bu çalışmayı siyaset grubuna veriyoruz. Bunun benzerlerini de vereceğiz ama önümüzde bir seçim var.”

“ALTI LİDER EGOLARINI AŞAĞIYA ALDILAR”

Bağdat Valisi hikâyesi üzerinden örnek veren Aksoy, ardından şöyle konuştu:

“İşte Sayın Kılıçdaroğlu, işte Sayın Davutoğlu, işte Sayın Akşener, işte Sayın Babacan, işte Sayın Uysal ve işte Sayın Karamollaoğlu bu Bağdat Valisi gibi bütün egolarını aşağıya aldılar. Bir altılı masa oluşturdular. Bu altılı masa iktidara yürümek için kuruldu. Bu kongre, Hür Düşünce Hareketi`nin birinci olağan genel kurulu. Altı ay önce kurulduk. Bir buçuk yıldır da Zoom üstünden toplantı yaptık. Bugün görüyorum ki heyecanınızla bu kongre Hür Düşünce Hareketi`nin genel kongresi değil. Bu kongre, aziz Türk milletinin iktidara yürüyüş kongresidir. Bu iktidar yürüyüşü, kutlu bir yürüyüştür. Bunun altında herkesin payı olmalıdır. Altılı masa burada, liderlerimiz içlerinden bir Cumhurbaşkanı adayı çıkaracaklar. Siz sandığa giderek Cumhurbaşkanı seçeceksiniz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA