1 Mayıs 2025 Perşembe

22:09   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:50    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:47   CHP`LI DINÇER: "TÜRKIYE`DEKI DOĞURGANLıK ORANLARıNıN DÜŞMESININ SEBEBI, AKP IKTIDARıNıN BIZZAT KENDISIDIR"   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:47   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN, ‘`YENI SÜREÇ`` UYARıSı: “OLUMSUZ KIMI PRATIKLERLE, SÖYLEMLERLE KARŞıLAŞABILIRIZ, BUNLAR BIZI KORKUTMALı. UZAKLAŞTıRMAMALı``     16:28   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı ÖLDÜRDÜĞÜ SUÇLAMASıYLA TUTUKLANAN DOKTOR HAKKıNDAKI TÜM IDDIALARı REDDETTI   16:13   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA AILESINI KAYBEDEN ANNE DUYGU CAN: "BIRI YANıMA YAKLAŞTı. ‘VALI BEY ÜZÜLÜYOR. BURADA AĞLAMA` DEDI BANA. BEN ÖMRÜMÜ ADADıĞıM EVLATLARıMı KAYBEDERKEN, ACıM BILE RAHATSıZLıK SAYıLDı"   15:56   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, ÇOCUKLARıN SESI OLDU  
 
     
   

BİRLİK SAĞLIK SEN`DEN PROF.DR. SEVGİ AKARSU`YA DESTEK: "BIRAKALIM HOCALARIMIZI BİLİMSEL ÇALIŞMALARINI YAPSINLAR"


Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, asistan hekimlerin iş bırakma eylemine engel olmadığı gerekçesiyle Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevinden baskıyla istifa ettirildiği öne sürülen Prof. Dr. Sevgi Akarsu`ya destek verdi. Doğruyol, "Bu konunun DEÜ`de yeni bir olay olmadığı yönünde bize gelen bilgiler var. Diğer üniversitelerdeki görev değişikliklerinin her ay 3-4 katı daha fazlasının DEÜ`de yaşandığını ifade eden hocalarımız mevcuttur. Bırakalım hocalarımızı bilimsel çalışmalarını yapsınlar. Ama siz yöneticiler olarak anayasal bir hakkı engellemeye çalışmanız doğru bir hareket değildir" dedi.

 

Tarih : 19 Eylül 2022 Pazartesi 13:15   Okunma : 447

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, asistan hekimlerin iş bırakma eylemine engel olmadığı gerekçesiyle Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevinden baskıyla istifa ettirildiği öne sürülen Prof. Dr. Sevgi Akarsu`ya destek verdi. Doğruyol, "Bu konunun DEÜ`de yeni bir olay olmadığı yönünde bize gelen bilgiler var. Diğer üniversitelerdeki görev değişikliklerinin her ay 3-4 katı daha fazlasının DEÜ`de yaşandığını ifade eden hocalarımız mevcuttur. Bırakalım hocalarımızı bilimsel çalışmalarını yapsınlar. Ama siz yöneticiler olarak anayasal bir hakkı engellemeye çalışmanız doğru bir hareket değildir" dedi.

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, DEÜ Hastanesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevgi Akarsu`nun, asistan hekimlerin 15 Eylül`de yaptıkları iş bırakma eylemine engel olmadığı için hastane yönetimince baskıyla istifa ettirildiği iddialarına yönelik açıklama yaptı. DEÜ`deki hastane yönetimi ve rektörlüğün, bölüm başkanlarını uyararak "çalışanların iş bırakma eylemine katılmaması" yönünde talimatlar verdiğinin basına yansıdığını aktaran Doğruyol, şunları söyledi:

"Böyle bir ortamda Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Sevgi Akarsu hocamızın da eyleme katılmanın yasal bir hak olduğunu ve bu konuda da karışamayacağı ve de müdahale etmesinin doğru olmadığını ifade etmesi üzerine yapılan baskılarla birlikte hocamızın istifa ettiği ya da ettirildiği yönünde bilgiler mevcuttur. Bu konunun DEÜ`de yeni bir olay olmadığı yönünde bize gelen bilgiler var. Diğer üniversitelerdeki görev değişikliklerinin her ay 3-4 katı daha fazlasının DEÜ`de yaşandığını ifade eden hocalarımız mevcuttur. Zaten bunlar istatistiki bilgilerde de vardır. Böyle bir durumda DEÜ`de bir sıkıntının olduğu maalesef gözlenmektedir. Bırakalım hocalarımızı kendi bilimsel çalışmalarını yapsınlar. Ama siz yöneticiler olarak anayasal bir hakkı engellemeye çalışmanız doğru bir hareket değildir. Çalışanlarımız iş bırakabilirler, uluslararası sözleşmeler çerçevesinde bunu ifade ediyoruz. Çalışanlarımız iş bırakabilirler ve eylem yapabilirler. Elbette bu sağlık iş kolunda acil durumların dışında olan şeylerdir. Ve asistan arkadaşlarımız da acil durumların dışında, orada hasta bakmamayla ilgili bir iş bırakma eylemidir ve yasal haklarıdır. Temennimiz odur ki iş bırakma eylemleriyle ilgili mobbinglerin son bulmasıdır."

"3 MAYMUNU OYNAMAMAK HEPİMİZİN GÖREVİ"

Haksızlıklara karşı dayanışmanın şart olduğunu belirten Doğruyol, şöyle konuştu:

"Biz Birlik Sağlık-Sen olarak Sevgi Akansu hocamızın ve tüm hocalarımızın yanındayız. Yapılan haksızlık karşısında birlikte olmanın büyük yararı vardır. Bugün Sevgi Akarsu hocamıza yapılan haksızlık yarın orada bir başka hocamıza ya da çalışanımıza yapılabilir. Gördüğünüz haksızlığa müdahale etmek 3 maymunu oynamamak hepimizin görevi olduğunu düşünüyorum. Adaleti tesis etmek en önemli konudur. Burada adaletin tesis edilmesi için de tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımızın, STK`larımızın, Sevgi Akarsu hocamıza sahip çıkmasını temenni ediyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA