13 Aralık 2025 Cumartesi

13:15   MHP’LI FETI YıLDıZ: "TÜRKIYE’NIN TERÖRLE MÜCADELESI ’BEKA’ EKSENINDE KURUMSALLAŞMıŞ TARIHSEL BIR DEVLET REFLEKSIDIR"   13:11   DURUŞMA ’GEÇICI’ HAKIMLE YAPıLDı, İMAMOĞLU’NUN “BILIRKIŞI DAVASı” 108 GÜN SONRAYA ERTELENDI…   13:07   UĞUR DÜNDAR, MUSTAFA BALBAY VE YAVUZ OĞHAN, TÜYAP KITAP FUARı’NDA İBB STANDı’NDA OLACAK   13:02   CHP’LI KARASU’DAN KAHRAMANMARAŞ’TAKI TATBIKATA TEPKI: "EMEKÇININ TALEBI SUÇ DEĞILDIR"   11:55   MEZITLI BELEDIYESI ATıL ALANı DÖNÜŞTÜRDÜ, “YENI NESIL KITAP&KAFE” ARTıK HIZMETTE   11:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘KADıN DOSTU KENT’ POLITIKALARıNDA SAĞLAM ADıMLAR   16:42   TALAT DINÇER: “GENÇLERI DIJITAL SUÇ PAZARıNDAN KIM KORUYACAK?”   15:17   2026 BÜTÇESI TBMM GENEL KURULU’NDA... CHP’LI SUIÇMEZ: "MADEM SIZ BU KURDUĞUNUZ DÜZENDEN GURUR DUYUYORSUNUZ, BEN DE O ÇARKıN DIŞLILERI ARASıNDA EZILENLER IÇIN SIZIN ADıNıZA UTANıYORUM"   15:14   ANKARA’DA KADıNLARDAN GÜLHAN TAŞ’ıN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EVIN ÖNÜNDE EYLEM YAPTı   15:12   CHP GENÇLIK KOLLARı, TUTUKLANAN TİP’LI 16 GENCI CEZAEVINDE ZIYARET ETTI   15:09   İZMIR’DE DİSK’IN EYLEMI 4. GÜNÜNDE... İŞÇILERDEN YÖNETIME ‘MASA’ ÇAĞRıSı   15:07   TUTUKLANAN MEHMET AKIF ERSOY: HAYATıMDA HIÇ UYUŞTURUCU MADDE KULLANMADıM, GRUP SEKS IDDIALARıNıN HEPSI YALANDıR   10:45   TOROSLAR’DA ANNELERLE GÜÇLÜ MÜCADELE: ÇOCUKLAR ATÖLYEDE, VELILER SEMINERDE   09:21   “MERSIN KAN PORTAKALı AVRUPA YOLUNDA: COĞRAFI İŞARETLE KORUMA ALTıNDA”   16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK  
 
     
   

11. LGS KURS MERKEZİ ÖZGÜRLÜK MAHALLESİ’NDE AÇILDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi,eğitim destek verdiği en önemli hizmetlerinden biri olan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nin sayısını her geçen gün artırmaya devam ediyor. Dezavantajlı bölgelerde yer alan ve maddi durumu yetersiz olan ailelerin en büyük destekçisi olan Büyükşehir Kurs Merkezleri’nin yeni şubesi, Akdeniz İlçesi Özgürlük Mahallesi’nde açıldı.

 

Tarih : 30 Eylül 2022 Cuma 11:15   Okunma : 4391

Mersin Büyükşehir Belediyesi,eğitim destek verdiği en önemli hizmetlerinden biri olan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nin sayısını her geçen gün artırmaya devam ediyor. Dezavantajlı bölgelerde yer alan ve maddi durumu yetersiz olan ailelerin en büyük destekçisi olan Büyükşehir Kurs Merkezleri’nin yeni şubesi, Akdeniz İlçesi Özgürlük Mahallesi’nde açıldı.

Öğrencileri Liselere Geçiş Sınavı’na hazırlayacak olan kurs merkezi, 1’i fiziksel engeli bulunan öğrencilere hizmet vermeye yönelik olacak şekilde 7 sınıftan oluşuyor.Akdeniz ilçesinin pek çok mahallesinden öğrencisi olan 3 katlı Kurs Merkezi, Özgürlük Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı’nda yer alıyor.

Öğrencilerin tüm ihtiyaçları merkez tarafından karşılanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde görev yapanMevlüde Zengin merkez hakkında bilgi vererek,“LGS kurs merkezlerimizden 11.’si olan Özgürlük Şubesi’ni, Akdeniz ilçesinde açmış bulunmaktayız.1 tanesi fiziksel engellilere uygun olmak üzere 7 sınıflı 3 katlı eğitim kursumuzda,LGS sınavına hazırlanan öğrencilerimize hizmet vermekteyiz. 8. sınıf öğrencilerimize ücretsiz deneme sınavı ve ücretsiz kaynak kitap desteği de sunuyoruz. Bunun haricinde öğrencilerimiz kursumuza okuldan önce veya sonra geldikleri için, karınlarını doyurma fırsatı bulamıyorlar. Bunu çözmek adına da her gün öğrencilerimize bir öğün ücretsiz yemek desteği vermekteyiz”diye konuştu.

Öğrencilerin merkezi çok sevdiğini dile getiren Zengin,“Buraya çok heyecanlı başladılar, çok severek ve isteyerek geliyorlar. Hatta buradan gitmek istemiyorlar. Onlar için çok büyük bir avantaj olduğunu dile getiriyorlar ve burada çok mutlular. Çok akıllılar, hepsini çok seviyoruz. Öğretmenlerimizle birlikte, elimizden gelen desteği onlara vermeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hem bizim için hem de ailemiz için burası çok iyi oldu”

13 yaşındaki Durdane Ada Kutluay, hayallerine giden yolda Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezinden destek alıyor.Hakim olmak istediğini söyleyen Durdane, “Dersler çok iyi gidiyor. Hem öğretmenler, hem okul olarak çok güzel bir yer.Kayıt olmak için geldiğimde müdürümüz de okuldaydı, onunla birlikte kayıt olduk ve ilk görüşte devam edeceğimi ve LGS’yi de kazanacağımı düşündüm” dedi. Öğretmeni vasıtasıyla Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’ni duyduğunu söyleyen Durdane,“Burası olmasa ücretli olarak başka bir dershaneye gidecektim. Bu bizi maddi olarak zorlayacaktı” diye konuştu.

Arda Öztürk de Özgürlük Şubesi’nin öğrencilerinden. Öztürk, Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezi olmasa,ücretli bir kursa gitme konusunda sıkıntı yaşayacağını dile getirerek,“Böyle bir şey ailemi maddi olarak zorlayacaktı. Sonra hocalarımız haber verince,biz de buraya geldik. Hem benim için, hem de ailem için burası çok iyi oldu” dedi.

“Hayalim doktor olmak”diyen Zeynep Polat ise, “Ben burada oturuyorum. Kursun açıldığını gördüğümde çok mutlu olmuştum. Bunu çok büyük bir fırsat gibi görüyorum. Değerlendireceğimede söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA