20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

İYİ PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ USTA`DAN RTÜK BAŞKANI ŞAHİN`E TEPKİ: "HUKUKİ OLMAYAN YOLLARLA ENGELLİYOR


İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin`in AKP`li üyenin istifasıyla boşalan ve yasa gereği İYİ Parti kontenjanına düşen üyelik seçimi için TBMM Başkanlığı`na yazı göndermemesine tepki gösterdi. Usta, Şahin`in partilerine düşen üye seçimini hukuki olmayan yollarla engellediğini belirterek, “Kafalarında ne var bilemem ama bunun geciktirilmesini doğru bulmuyoruz. Yazının bir an evvel yazılması ve Meclis`e gönderilmesi lazım…Kurumların siyasallaştırılmaması lazım” dedi. Usta, TBMM Başkanlığı`nın RTÜK`ten yazı gelmeden de seçim sürecini başlatabileceğini belirterek, TBMM Başkanı Mustafa Şentop`a gereğini yapması çağrısında bulundu.

 

Tarih : 3 Ekim 2022 Pazartesi 12:16   Okunma : 331

HABER: TAMER ARDA ERŞİN - BERKAY VAROL

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin`in AKP`li üyenin istifasıyla boşalan ve yasa gereği İYİ Parti kontenjanına düşen üyelik seçimi için TBMM Başkanlığı`na yazı göndermemesine tepki gösterdi. Usta, Şahin`in partilerine düşen üye seçimini hukuki olmayan yollarla engellediğini belirterek, “Kafalarında ne var bilemem ama bunun geciktirilmesini doğru bulmuyoruz. Yazının bir an evvel yazılması ve Meclis`e gönderilmesi lazım…Kurumların siyasallaştırılmaması lazım” dedi. Usta, TBMM Başkanlığı`nın RTÜK`ten yazı gelmeden de seçim sürecini başlatabileceğini belirterek, TBMM Başkanı Mustafa Şentop`a gereğini yapması çağrısında bulundu.

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; AKP kontenjanından seçilen Taha Yücel`in istifasıyla boşalan RTÜK üyeliğinin İYİ Parti`ye geçtiğini, ancak RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin`in üyelik seçimine ilişkin yazıyı TBMM Başkanlığı`na göndermediğini belirtmişti.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta da boşalan üyeliğin partilerine geçtiğini belirterek, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin`in konuyla ilgili yazıyı TBMM Başkanlığı`na göndermemesine tepki gösterdi. ANKA Haber Ajansı`na konuşan Usta, şunları söyledi:

"Türkiye`de kurumlar çalışmıyor. Orada (RTÜK Üyeliği) bir boşalma olmuş. Boşalma olmasından sonra kurumun bir şey icra etmesi lazım. Yapması gereken de Meclis`e bir yazı yazması, konunun bildirilmesi gerekir. Şu anda bu boşalan üyeliği İYİ Parti hak ediyor. Kafalarında ne var bilemem ama bunun geciktirilmesi doğru bulmuyoruz. Yazının bir an evvel yazılması ve Meclis`e gönderilmesi lazım. Meclis açıldı, salı gününden itibaren bu seçim bir an evvel Meclis`te yapılıp RTÜK üyeliğinin doldurulması gerekir. Kurumların işlerini yapmasını bekliyoruz. Kurumların siyasallaştırılmaması lazım. Ama maalesef ülkemizin geldiği durum belli.

"HUKUKİ OLMAYAN YOLLARLA ENGELLENİYOR"

"Bağımsızlığın bir simgesidir zaten Meclis tarafından RTÜK üyelerinin seçilmesi. Ancak bunu hukuki olmayan yollarla şu anda RTÜK Başkanı engelliyor. Çağrımız bir an evvel yazının yazılması. Kurumların olması gerektiği gibi yönetilmesi talep ediyoruz biz. Kurumların siyasallaşmaması lazım. Bu Meclis`in vereceği bir karardır. RTÜK Başkanı bu yazıyı niye bekliyor? Hatta benim buradan Meclis Başkanı`na da bir çağrım var. Geçmişte bir örnek olduğunu biliyoruz, RTÜK`ten bu yazı gelmese bile Meclis Başkanı aslında duruma vaziyet edip bu aritmetiğe göre gündeme alıp bu seçimi Genel Kurul`da bu seçimi yapabilir. Hem RTÜK Başkanı`na hem Meclis Başkanı`na buradan İYİ Parti`nin hak ettiği bu üyeliğin İYİ Parti`ye verilmesi konusunda tavır takınmalarını ve işlem yapmalarını bekliyorum" sözleriyle çağrı yaptı. 

RTÜK üyelerinin Meclis tarafından seçildiğini, bunun da bağımsızlığı işaret ettiğini söyleyen Usta, şunları söyledi:

"Bir denge var. Kanunun öngördüğü husus bu. Bunun yapılmaması durumunda ne olacak, belki orada kararları çok da hukuki olmayan, doğru olmayan kararları istediği gibi geçirme şeklinde bir şey olacaktır. Sonucu ne olursa olsun, kararları değiştirip değiştirmemesinin de bir önemi yok. Eğer burası bir hukuk devleti ise kanun neyi emrediyorsa yapılması gerekir. Ama muhalefet milletvekillerinin benimsediği bir kişinin orada yer almasını belli ki istemiyorlar. Kurul üyeliklerinin boş kalması sıkıntılıdır. Bu sadece Meclis tarafından seçilenlerde değil. Mesela BDDK`da da geçmişte oldu. Bunu Meclis`te gündeme getirdim. BDDK üyelikleri boşalıyor, zamanında oraya atamalar yapılmıyor. Bunların atamasının yapılması lazım. Bağımsızlığı ancak böyle koruyabiliriz. Bugün geldiğimiz noktada maalesef Türkiye`de bağımsız otoritelerin bağımsızlığı kalmadı. Hepsi siyasi olarak hareket ediyor. Hükümetten talimat bekliyorlar belli ki. Hükümetten talimat beklemeden harekete geçmesi gerektiğini kanun söylüyor. Bu yapılmıyor."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA