6 Mayıs 2026 Çarşamba

23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!   13:52   DÜNYA BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NDE TÜRKIYE ÇıKıŞı: ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ’NDEN SERT ELEŞTIRI!   12:45   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BARıŞ VE DEMOKRASI VURGUSU: ’MÜCADELESINE ŞAHIDIZ’   19:38   MERSIN’DE MUSIKI RÜZGARı: SOLI TSM TOPLULUĞU GÖNÜLLERE DOKUNDU!  
 
     
   

ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TMO`NUN ARPA İTHALATINA TEPKİ: “`BUGÜN ARZ AÇIĞI YOK` DİYEN BAKANLARIN SÖZÜNE İNANMAYACAĞIZ DA KİME İNANACAĞIZ?"


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Toprak Mahsulleri Ofisi`nin (TMO) 495 bin ton arpa ithalatını eleştirerek, "Hazine ve Maliye Bakanlığı Nebati ile Tarım ve Orman Bakanı Kirişci geçtiğimiz günlerde yapmış oldukları açıklamada, hububatta iyi bir sezon geçtiğini buğday ve arpa stoklarının yeterli olduğunu, arz açığı bulunmadığını ifade etmişlerdi. Bu durumda bu ithalat nereden çıktı?.. Bugün `arz açığı yok` diyen bakanların sözüne inanmayacağız da kime inanacağız?" dedi.

 

Tarih : 4 Ekim 2022 Salı 12:48   Okunma : 418

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Toprak Mahsulleri Ofisi`nin (TMO) 495 bin ton arpa ithalatını eleştirerek, "Hazine ve Maliye Bakanlığı Nebati ile Tarım ve Orman Bakanı Kirişci geçtiğimiz günlerde yapmış oldukları açıklamada, hububat iyi bir sezon geçtiğini buğday ve arpa stoklarının yeterli olduğunu, arz açığı bulunmadığını ifade etmişlerdi. Bu durumda bu ithalat nereden çıktı?.. Bugün `arz açığı yok` diyen bakanların sözüne inanmayacağız da kime inanacağız?" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TMO`nun arpa ithalatı duyurusuyla ilgili açıklama yaptı. Gürer, şöyle dedi:

“Hazine ve Maliye Bakanlığı Nebati ile Tarım ve Orman Bakanı Kirişci geçtiğimiz günlerde yapmış oldukları açıklamada, hububat iyi bir sezon geçtiğini buğday ve arpa stoklarının yeterli olduğunu arz açığı bulunmadığını ifade etmişlerdi. Bu durumda bu ithalat nereden çıktı? Yine iktidarın mumu yatsıya kadar yandı. İthalat tam da çiftçinin önümüzdeki dönem buğday ve arpa ekmek için tarlaya gideceği zamanda açıklandı. Böyle olunca kafalar da karıştı.

TÜİK tarafından yapılan açıklamada, mayıs ayındaki öngörü ülkemizde 8,5 milyon ton arpa üretimi gerçekleşeceği yönündeydi. Bu halde ülkemiz neden ithalata yöneldi? İthalattan kim rant sağlıyor?

Toprak Mahsulleri Ofisi 495 bin ton yemlik arpa ithalatına yöneleceğini duyurması hem çiftçiyi kaygılandırdı hem de Toprak Mahsulleri Ofisi`nin `stoklarda yeterli ürün var` açıklamasında şüphe yarattı. Bugün `arz açığı yok` diyen bakanların sözüne inanmayacağız da kime inanacağız? Verilerle mi oynanıyor? Yoksa birileri rant mı elde ediyor?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA