6 Mayıs 2026 Çarşamba

23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!   13:52   DÜNYA BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NDE TÜRKIYE ÇıKıŞı: ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ’NDEN SERT ELEŞTIRI!   12:45   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BARıŞ VE DEMOKRASI VURGUSU: ’MÜCADELESINE ŞAHIDIZ’   19:38   MERSIN’DE MUSIKI RÜZGARı: SOLI TSM TOPLULUĞU GÖNÜLLERE DOKUNDU!  
 
     
   

TACETTİN BAYIR`DAN BAKAN MUŞ`A `İHRACAT` TEPKİSİ: "SİZ BİZİMLE ALAY MI EDİYORSUNUZ"


CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Ticaret Bakanı Mehmet Muş`un tüm zamanların en yüksek eylül ayı ihracat rakamına ulaşıldığı yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Bayır, "Bakan Muş, sadece ihracata bakmaya devam ediyor. Cari açığı nasıl açıklayacak? Milletimizin sırtındaki yük her geçen gün artıyor. Kara kış kapıda. Elektrik üretimindeki doğal gaz fiyatı son bir yılda yüzde 567 zamlandı. Akaryakıt, doğal gaz, elektrik zamları peş peşe geliyor, ama ihracatımız büyüyor. Siz bizlerle alay mı ediyorsunuz" dedi.

 

Tarih : 5 Ekim 2022 Çarşamba 14:58   Okunma : 517

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Ticaret Bakanı Mehmet Muş`un tüm zamanların en yüksek eylül ayı ihracat rakamına ulaşıldığı yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Bayır, "Bakan Muş, sadece ihracata bakmaya devam ediyor. Cari açığı nasıl açıklayacak? Milletimizin sırtındaki yük her geçen gün artıyor. Kara kış kapıda. Elektrik üretimindeki doğal gaz fiyatı son bir yılda yüzde 567 zamlandı. Akaryakıt, doğal gaz, elektrik zamları peş peşe geliyor, ama ihracatımız büyüyor. Siz bizlerle alay mı ediyorsunuz" dedi.

Tacettin Bayır, Mehmet Muş`un dün yaptığı "Geride bıraktığımız eylül ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 9,2 artışla 22,6 milyar dolar olmuştur. Şunu memnuniyetle ifade etmek isterim ki bu rakam, tüm zamanların en yüksek eylül ayı ihracat rakamıdır" açıklamasına tepki gösterdi. Bayır, bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"İthalat ne durumda? Eylülde dış ticaret açığı, yüzde 299 artışla 10,4 milyar doların üzerine çıktı. Bakan Muş, sadece ihracata bakmaya devam ediyor. Cari açığı nasıl açıklayacak? Milletimizin sırtındaki yük her geçen gün artıyor. Kara kış kapıda. Elektrik üretimindeki doğal gaz fiyatı son bir yılda yüzde 567 zamlandı. Akaryakıt, doğal gaz, elektrik zamları peş peşe geliyor, ama ihracatımız büyüyor. Siz bizlerle alay mı ediyorsunuz? Cari fazla hayal, açık git gide büyüyor. Bırakın artık yalan yanlış söylemleri. Ülkemizin saraylarda yaşamayan, halkının içinde olan, vatandaşın sorunlarına kulak tıkamayan, görmezden gelmeyen, yandaşlarının servetine servet katıp halkını yoksulluğa sürüklemeyen, vergi kaçırmayan, işçisinin mutluluğunu önemseyen bir iktidara ihtiyacı var.

"VATANDAŞI KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

AKP Genel Başkanı ve partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Kasım 2021`de Türkiye`nin ‘yeni ekonomi modeline` geçtiğini duyurmuştu. İktidar, yeni ekonomi modelinin ihracata dayalı büyümeye odaklandığını vurgulamıştı. Hani cari fazla verilecek ve enflasyon düşecekti? Modelin uygulanmaya başladığı aylardan bu yana, ihracattan daha yüksek oranlarda ithalat ve dış ticaret açığı büyüdü. TÜİK`e göre eylül ayında tüketici fiyatları aylık yüzde 3,08, yıllık yüzde 83,45 arttı. `Büyüyoruz` diye açıklamalar yapılıyor. Bakıyoruz; ENAG`a göre ise artış aylık yüzde 5,30, yıllık ise yüzde 186,27. Bu rakamlar açıklanmıyor. Yalan yanlış, şişirilmiş balon söylemlerle ağır ekonomik bunalımın üstünü örteceklerini sanıyorlar. Vatandaşımızı kandırmaya çalışıyorlar."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA