6 Mayıs 2026 Çarşamba

23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!   13:52   DÜNYA BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NDE TÜRKIYE ÇıKıŞı: ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ’NDEN SERT ELEŞTIRI!  
 
     
   

İMAMOĞLU`NDAN BİR YIL SONRA GELEN METRO HATTI DIŞ FİNANSMAN ONAYI İÇİN BAKAN NEBATİ`YE TEŞEKKÜR


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ataşehir-Göztepe Metrosu için kredi bulduk ama Hazine ve Maliye Bakanı aylardır imzayı atmıyor” sözlerinin ardından, dış finansman izninin onaylandığını duyuran Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati`ye teşekkür etti.

 

Tarih : 6 Ekim 2022 Perşembe 12:10   Okunma : 610

Haber: OKTAY YILDIRIM - Kamera: ADEM KARABAYIR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ataşehir-Göztepe Metrosu için kredi bulduk ama Hazine ve Maliye Bakanı aylardır imzayı atmıyor” sözlerinin ardından, dış finansman izninin onaylandığını duyuran Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati`ye teşekkür etti.

İstanbul`un kurtuluşunun 99`uncu yılı, Taksim Cumhuriyet Anıtı`nda düzenlenen resmi törenle kutlandı. Tören sonrası gündeme dair soruları yanıtlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı projesine ilişkin dış finansman ihtiyacını karşılayacak temin izninin imzalanması ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati`ye teşekkür etti.

İmamoğlu; gazetecilerin, “Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı projesiyle alakalı dış finansman ihtiyacını karşılayacak temin izniyle ilgili dün bir çağrınız olmuştu ve bu çağrınıza da bir yanıt geldi Sayın Nebati`den. Bununla ilgili son durumu alabilir miyiz?” sorusuna, şu yanıtı verdi:

“YAZI ONAYINI 1 YILDIR BEKLİYORDUK: Teşekkür ediyoruz. Yani neticede İstanbul`a hizmet için çalışıyoruz, çabalıyoruz ve bu sürece dair Ekim 2021`den bu yana bekleyen, yani bir yıldır bekleyen bir metroyla ilgili finansman onayıyla alakalı bir yazıydı ve bu yaz onayını bir yıldır bekliyorduk. Dün hem konuşmamda daha sonra da sosyal medya üzerinden bu konudaki talebimizi ve duyurumuzu yaptık. Bir hafta önce imzaladığını söyledi. Tabii esas olarak yazılar kurumumuza ıslak imzayla gelir, muhtemelen ulaşacaktır, henüz ulaşmadı. Ama yine de bir yıl üstüne de olsa Sayın Bakan`a teşekkür ederiz.

FİNANSMAN HIZIMIZI YÜKSELTECEK: Zira bahsettiğimiz hat, Göztepe-Ataşehir- Ümraniye hattı… Yakın zamanda açılması planlanan ‘Finans Şehrin` tam altından geçiyor ve orada 80 bin insanın çalışması bekleniyor. Biz görevi devraldığımızda 2,5 yıl önce ihale edilmesine rağmen neredeyse yüzde üç seviyesinde daha hiç başlanmamış hattı. Tam gaz devam ediyoruz hiç hız kesmedik. Bu finansman elbette hızımızı daha da yükseltecek. Her ne kadar dün hani sosyal medyada, bir şeyler, şu, bu yazılsa da onlara kulağımız tıkalı. Kurumlar arasında, devlet kurumları arasındaki diyalogları basına açıklayacak kişi değilim ben. Nezaketime sığmaz, devlet adabıma sığmaz. Dediğim gibi elimize yazılı ulaşmasa da Sayın Bakanın sözü bizim için yeterlidir, yazıyı bekliyoruz. Tekrar sayın bakana teşekkür ederim.

DEVLET ADABI VE DEVLET İNSANLIĞI BUNU GEREKTİRİR: Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, kendileri Türkiye`nin Maliye Bakanı, hepimiz milletin görevlendirdiği insanlarız ama seçimle ama atamayla. Kimse kimseye burun kıvıramaz. Yaptığımız iş kimsenin kendi kişisel yolculuğuna dair değil. Yaptığımız iş millete ve memlekete hizmet. Bu bağlamda ben de her hassasiyetle sayın bakan ya da diğer bakanlar… Şu konuyu görüşmek istiyoruz, `Ekrem Bey sizi İstanbul`dan Ankara`ya davet ediyoruz` dediklerinde; milletimiz, memleketimiz ve şehrimiz adına koşa koşa gideriz. Devlet adabı ve devlet insanlığı bunu gerektirir. Biz aynı yerde, aynı duruşta, aynı anlayışta yolumuza devam ediyoruz."

"HATTIN SİMGESİ "M" OLARAK DEVAM EDECEK, ŞOV YAPILMASAYDI BU KADAR DA GÜNDEME OTURMAZDI"

Gazetecilerin, metro hattının simgesinin "M" mi "U" olacağına yönelik sorusuna da İmamoğlu, “Büyükşehir Belediyesi`nin işlettiği hatlar metro olarak yani M`yi devam ettiriyor. U da ve Ulaştırma Bakanlığı`nın İstanbul Havalimanı odağındaki metrosunda kullanılacak. Özü bu kadar... Belki de üzerinden hani bir şov yapılmasaydı bu kadar da gündeme oturmazdı” dedi. 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA