4 Kasım 2025 Salı

23:21   HER 5 KANSER ÖLÜMÜNDEN 1’I AKCIĞER KANSERI: SESSIZ TEHDIT, GEÇ KALıNAN GERÇEK!   23:14   BORÇTA REKOR, ÇÖZÜMDE SESSIZLIK: DR. ŞEVKIN’DEN İKTIDARA EKONOMI FıRÇASı!   23:01   KUKLACı SAHNEYE DÖNÜYOR: MERSIN DOB’DAN MINIKLERE SANATLA BÜYÜYEN BIR MASAL   22:43   MAVIYLE BÜTÜNLEŞEN VIZYON: MERSIN, DENIZLE GELECEĞINI ŞEKILLENDIRIYOR   13:14   SEMIH PALAMUT: HALKıMıZıN HIZMETINDE, SAHADAYıZ   10:25   TÜİK EKIM VERILERINI AÇıKLADı: ENFLASYON YıLLıK %32,87’YE ULAŞTı    10:23   CHP KURULTAYı DAVASı BAŞLıYOR: İDDIALAR, İTIRAZLAR VE AYM KARARı   10:04   “EYVAH NADIR” İSTANBUL’DA AYAKTA ALKıŞLANDı: MERSIN’DEN MEDDAHLıK GELENEĞINE MODERN DOKUNUŞ   16:49   “KIRLI OYUNLARA KARŞı BIRLEŞIK DIRENIŞ!” – SOL PARTI’DEN TARIHI ÇAĞRı   16:35   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI MERSIN’DE GERÇEK OLUYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN LGS VE YKS’YE TAM DESTEK   16:25   BARAN GÜNEŞ’TEN STRAZBURG’DA SERT MESAJ: “YA HEP BERABER YA HIÇBIRIMIZ!”   16:03   EDIRNE CEZAEVI’NDEN EL YAZıSıYLA MESAJ: “KAR MAKINESINI KURCALAMAYıN, YOLUNUZU KAPATMAYıN.”   15:29   TOROSLAR’DA UMUTUN ADı: OKUMA SALONLARı   15:13   TARSUS’UN KALBI YENIDEN ATıYOR: ATATÜRK CADDESI’NDE TRAFIK AKıŞı NEFES ALDı   01:28   12 SAATLIK YARGıLAMANıN ARDıNDAN TAHLIYE: DEM’LI BAŞKANLAR SERBEST   23:58   MERSIN’IN YENI ENERJISI YOLLARDA: BAŞKAN SEÇER’DEN ELEKTRIKLI OTOBÜS DEVRIMI!   23:45   “ÜRETEN TARSUS’UN KALBINDE BULUŞMA: BOLTAÇ SAHADA”   13:25   ERDAL İNÖNÜ ANıLDı... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE INSANLAR SIYASETTE MIZAHıN AYNı ANDA AYNı CIDDIYETLE AYNı CÜMLELER IÇINDE YER ALABILECEĞINI ÖĞRENDI   13:23   GRAND KARTAL OTEL YANGıNı DAVASı... AVUKAT YÜKSEL GÜLTEKIN: "ADALET YERINI BULMAZSA KıYAMET KOPAR"   13:22   CHP’LI KıŞ’TAN HÜKÜMETE TEPKI: "ÜLKE YÖNETMEK YERINE VATANDAŞıN CEBINE ÇÖKMEYI MARIFET SAYıYORLAR"  
 
     
   

GÜLTAK, SPORDA “YILIN EN’LERİ ÖDÜL TÖRENİNE” KATILDI


Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından, Amatör Spor Haftası kapsamında organize edilen ’Sporda Yılın Enleri 2022’ ödül töreni, Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde gerçekleşti.

 

Tarih : 11 Ekim 2022 Salı 22:15   Okunma : 606

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) tarafından, Amatör Spor Haftası kapsamında organize edilen 'Sporda Yılın Enleri 2022' ödül töreni, Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde gerçekleşti.

Yoğun katılım altında düzenlenen törene, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, ASKF Başkanı Mithat Ertaş, gazeteciler, STK temsilcileri, kulüp temsilcileri, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda derece elde etmiş sporcular, teknik adamlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende söz alan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde her yıl gerçekleşen ‘Yılın En’leri ödül töreninde, başarılı kulüpler ile sporcuların ödüllendirildiğini belirterek; “Bugün de ödül alacak bütün sporcularımızı ve kulüplerimizi tebrik ediyorum. Amatör spor kulüpleri deyince, adı üzerinde, amatör bir ruhla, heyecanla, spor alanında özveriyle geçen mücadeleler akla geliyor. Bu konuda faaliyet gösteren kulüpler, antrenörler, aileler ve sporcularımız gerçekten büyük özveriyle mücadele ediyor” diye konuştu. Mersin Milletvekili Hacı Özkan ise, gençler ve çocuklar yararına hizmet ve projeler üretmeye devam edeceklerini belirterek, spora ve sporculara katkılarından dolayı Mersin ASKF yönetimine teşekkür etti.

“Akdeniz’e, 50 milyon TL tutarında tesis kazandırdık”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da Akdeniz’e onlarca yeni ve modern spor tesisleri kazandırdıklarını, eski tesisleri yenileyip hizmete açtıklarını belirterek; “Buradan başta Dünya Liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımıza teşekkürlerimi beyan ediyorum. Akdeniz’e 50 milyon TL tutarında yeni tesisler kazandırdık ve inşallah yenileri de geliyor. Sayın Valimizin destekleri ile Tırmıl Tepesi’nde kapalı spor salonu, gençlik merkezi ve bir futbol sahası; ayrıca Huzurkent’e de yeni güreş şampiyonlarının çıkacağı güzel bir spor salonunu inşallah bu yıl içerisine yetiştireceğiz” şeklinde konuştu. Akdeniz Belediyesi olarak nakdi destek sağladıkları amatör spor kulüplerin 31’den 64’e çıktığını da kaydeden Başkan Gültak, 12 Ekim Çarşamba günü (yarın) belediye konferans salonunda düzenlenecek törenle, amatör kulüplere toplam 317 bin 500 TL nakdi destek sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

“Spor kulüplerimizde 80 bin sporcumuz var”

Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş ise, 500’ün üzerinde spor kulübünün kentte faaliyet gösterdiğini belirterek; “Bunlardan yaklaşık 480’i faal spor. Bu spor kulüplerimizde 80 bine yakın sporcu bulunuyor. Amatör spor kulüpleri olarak, Mersin’in en büyük sivil toplum kuruluşu olma özelliği taşımaktayız. Mersin çok şanslı… 2013 Akdeniz oyunlarından sonra ilimize çok güzel tesisler yapıldı ve sporcular olarak bu tesisleri dolduruyoruz” dedi.

Başarılı sporcular ödüllendirildi

Konuşmaların ardından törende; “2022 Yılının En’i olan sporculardan Kick Boks Dünya Kupası 52 Kg birincisi Hilal Sonay, Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası ikincisi Senem Gül Başsarı, Özel Sporcular Futsal Milli Takım Dünya üçüncüsü Sedat Kızmaz, Avrupa Boks Şampiyonası 57 Kg birincisi Busenur Yazan, Tekvando Ümitler Avrupa Şampiyonası 57 Kg birincisi Özge Özbey, 19’uncu Akdeniz Oyunları Sırıkla Atlama birincisi Ersu Şaşma ile Multinations Gençler Yüzme Şampiyonası 4x200 metre serbest birincisi Nisa Gül Serdar’a ve başarı elde eden futbol kulüplerine ödülleri verildi.

 
Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA