23 Mayıs 2025 Cuma

15:04   DEPREMDE 78 KIŞIYE MEZAR OLAN HAKIMBEY APARTMANı DAVASı... DOSYA ESAS HAKKıNDAKI GÖRÜŞÜNÜ HAZıRLAMASı IÇIN TEKRAR SAVCıYA GÖNDERILECEK   14:51   CHP`DE GRUP YÖNETIMI VE TBMM BAŞKANLıK DIVANı ÜYELERI IÇIN SEÇIMLER YAPıLDı... 3 GRUP BAŞKANVEKILI GÖREVE DEVAM EDECEK, TEKIN BINGÖL TBMM BAŞKANVEKILI OLDU   13:05   ALI MAHIR BAŞARıR: "KAYYUMU BU MECLIS`TE LEGALLEŞTIRECEK HIÇBIR ADıMA IZIN VERMEYIZ”   13:04   EKREM İMAMOĞLU: "SANDıKTAN SANA HAYALINI BILE KURAMAYACAĞıN, TARIHE GEÇECEK GÜÇLÜ BIR TOKAT ÇıKACAK"   11:59   CHP`LI GÜRER ÇIFTÇILERLE BULUŞTU: "BU FIYATLARLA HAYVANCıLıĞı SÜRDÜREBILMELERI MÜMKÜN DEĞIL"   11:22   TUTUKLU ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER YEDI AY SONRA ILK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA: "BIZI BÖLÜCÜLÜKLE SUÇLAYANLAR BÖLÜCÜLÜK YAPıYOR"   10:17   ALMAN ŞEHIRLER BIRLIĞI`NDEN TÜRKIYE`YE ÇAĞRı: İMAMOĞLU SERBEST BıRAKıLSıN   10:07   ALMANYA, 3 AYDA 6 BINDEN FAZLA KIŞIYI SıNıR DıŞı ETTI   10:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI, 50. YıL MAHALLESI`NDE YAPıMı TAMAMLANAN HALı SAHAYı HIZMETE AÇTı   09:54   ÇEKYA YAPıMı “KURTARıCıLAR-2” DIZI FILMININ ÇEKIMLERI TARSUS`TA YAPıLıYOR   09:32   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON... ALI MAHIR BAŞARıR: "DELIL ARANMADAN, SONRADAN DELIL UYDURMAK ÜZERINE KURULU BU DÜZEN; HUKUK DEĞIL, MAFYA DÜZENIDIR"   09:18   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON... GÖKAN ZEYBEK: "AYNı KIŞILERI TEKRAR TEKRAR GÖZALTıNA ALMAK ADALETIN DEĞIL, KEYFIN HÜKÜM SÜRDÜĞÜNÜN AÇıK GÖSTERGESIDIR"   09:15   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON… MAHMUT TANAL: “BU ARTıK HUKUK DEĞIL, AÇıK INTIKAM SIYASETIDIR”   15:23   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN ERDOĞAN`A: "SENIN KENDI YAPTıĞıN ANAYASAYA GÖRE BIR DAHA ADAY OLMA IMKANıN YOK. SEN ADAY OLAMAZSıN ZATEN"   11:16   SILIFKE BELEDIYESI, ILÇEDEKI TEMIZLIK SEFERBERLIĞINE DEVAM EDIYOR   09:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ÇALıŞMALARı TAMAMLANAN 38. CADDE`DE ARAÇ KULLANDı   09:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN ILAÇLAMA EKIBI "BIYOSIDAL ÜRÜNLER VE VEKTÖRLE MÜCADELE" EĞITIMI ALDı   08:09   AFAD: EGE DENIZI`NDE 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   01:40   TOTTENHAM, UEFA AVRUPA LIGI ŞAMPIYONU OLDU   01:21   TUNCELI VALISI TEKBıYıKOĞLU MERKEZE ÇEKILDI... GÜLTEKIN UYSAL: BU DEVLETIN VE MILLETIN ONURUNU KENDI ONURU OLARAK GÖREN BÜROKRATLARıMıZ DA VAR  
 
     
   

YENİŞEHİRLİLER, MADEN ŞEHİTLERİNİN AİLELERİNE DESTEK İÇİN FESTİVALE AKIN ETTİ


Mersin Yenişehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü tarafından düzenlenen 4.Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali, Bartın Amasra`daki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçilerin aileleri için kampanyaya dönüştü. Festival kapsamındaki müzik, eğlence ve konser gibi tüm etkinlikler iptal edilirken; vatandaşlar, maden şehitlerinin ailelerine destek için Kushimoto Sokağı`ndaki kermes stantlarına akın etti. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehirliler`e duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

 

Tarih : 17 Ekim 2022 Pazartesi 12:37   Okunma : 521

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü tarafından düzenlenen 4.Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali, Bartın Amasra`daki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçilerin aileleri için kampanyaya dönüştü. Festival kapsamındaki müzik, eğlence ve konser gibi tüm etkinlikler iptal edilirken; vatandaşlar, maden şehitlerinin ailelerine destek için Kushimoto Sokağı`ndaki kermes stantlarına akın etti. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehirliler`e duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali`nde bu yıl Bartın Amasra`daki maden ocağında yaşanan patlama sonucu vefat eden madencilerin aileleri için örnek bir uygulamaya imza atıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festival kapsamında Kushimoto Sokağı`nda gün boyu açık olan kermes stantlarında satılan ürünlerin tüm geliri maden şehitlerinin ailelerine bağışlanma kararı alındı.

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, açılış töreninde yaptığı konuşmada hayatını kaybeden maden işçilerine Allah`tan rahmet dileyerek dayanışma vurgusu yaptı. Başkan Özyiğit, “Ulusumuz için çok acı bir gün. Toprak altında, yerin 300 metre derinliğinde hayatını kaybeden emekçi dostlarımıza Allah`tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün yaşamın zor koşulları içerisinde yaşanan bu acı olaylar, bizi bir kere daha üzüntüye boğuyor.Bu ülkede bu olayların, terörün, işçi ölümlerinin ve iş kazalarının sıfıra inmesi artık kaçınılmaz bir süreç. Bunların ortadan kalkması, toplumun sağlıklı yaşam koşullarında hayatını devam ettirebilmesi hepimizin dileği. Çaresi var mı? Elbette var. Gereğini yapmak gerekiyor. Dünyada on yılda bir duyduğumuz olaylar, bizde birkaç yılda bir duyuluyor ve gerçekleşiyor. Toplum olarak bu büyük acıları paylaşmaya yöneliyoruz” dedi.

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 4.Mersin Sokak Sanatçıları Festivali`nin Bartın Amasra`daki maden ocağı kazasında hayatını kaybeden işçiler için kampanya haline getirdiklerini söyledi. Özyiğit, “ Mersin Rotary Kulübümüz ve bütün Yenişehirli hemşehrilerime gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ediyorum. Müzik, eğlence noktasında yapılacak aktivite yer almadan sadece bir panayır şeklinde gerçekleşiyor. Elde edilen gelirler bu acı olayda kaybettiğimiz insanlarımızın ailelerine, karınca kararınca destek olacak. Belki bunu farklı bir kampanyaya dönüştürüp, iş insanlarından da katkı almaya yönelip yine o ailelere ulaştırırız. Bu başlangıç olur diye düşünüyorum. Katılımlarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mersin Rotary Kulübü Başkanı Berdan Doğan ise vefat eden maden işçilerine Allah`tan rahmet dileyerek, festival gelirlerinin maden işçilerinin ailelerine bağışlanacağını vurguladı. Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit`e duyarlılığı için de teşekkür eden Doğan, 4.Mersin Sokak Sanatçıları Festivali`nin gelecek yıllara damga vuracağını sözlerine ekledi.

Uluslararası Rotary 2430 Bölge Federasyonu Başkanı Emre Öztürk de şair Orhan Veli Kanık`ın “Yüz karası değil kömür karası, böyle kazanılır ekmek parası” dizeleriyle maden şehitlerini andı.

Başkan Öztürk, “İptal edilmesi bile konuşuldu ama düşündük ki biz bu tarz durumlarda duyarsız kalamıyoruz. Mersin Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit de onay verdi. Buradan elde edilecek gelir ile hayatını kaybeden madenci yakınlarına, ailelerine destek olabilirsek ne mutlu” dedi.

                                                                  

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA