25 Nisan 2024 Perþembe

13:05   AKDENÝZ BELEDÝYESÝ’NDEN VATANDAÞLARA VERGÝ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIÞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’SÝ ÇALIÞIYOR   11:08   TOROSLAR BELEDÝYE BAÞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇÝFTÝNÝN ÝSTEÐÝNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAÞOVA BELEDÝYESÝ`NÝN BORCU BELEDÝYE BÝNASINA ASILDI: 32 MÝLYON 715 BÝN 775 LÝRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTÝ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDÝYESÝ`NÝN 88 MÝLYON TL BORCU OLDUÐU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖÐRENCÝLERÝNÝN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKÝ OTURMA EYLEMÝNE ÇANKAYA BELEDÝYE BAÞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUÞ ÝLGEZDÝ: "YOKSULLUK GÝRDABI ÇOCUKLARIMIZI EÐÝTÝMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESÝ AÇIKLAMA: “ÖLENLERÝ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BÝR KARARA KÝMSE YELTENMESÝN"   10:01   MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ, FÝZÝKSEL YETERLÝLÝK KURSLARIYLA GENÇLERÝ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEÞTÝRÝR" KARMA RESÝM SERGÝSÝ   09:23   ÝSÝAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETÝNE ÇAÐRI: "DEVLET GÖREVLÝLERÝNÝN DE BU DAVA DOSYASINA DAHÝL EDÝLMESÝ GEREKÝR"   23:21   DENÝZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETÝM KURULU ÜYESÝ DE OLAN KÜLTÜR VE TURÝZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAÞI 801 BÝN TL"   21:29   GEZÝ ÝÇÝN ADALET NÖBETÝ`NÝN ÝKÝNCÝ YIL DÖNÜMÜNDE ÝZMÝR`DEN ADALET ÇAÐRISI: "HUKUKSUZLUÐA SON VERÝN"   20:21   ÝYÝ PARTÝ`NÝN 5 OLAÐANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, ÝL VE ÝLÇE YÖNETÝCÝLERÝ ÝLE ESKÝ MÝLLETVEKÝLLERÝ DIÞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK   19:42   SEZGÝN TANRIKULU: "AKP`NÝN KAYYUM UYGULAMASI, SÝYASÝ BÝR KÖTÜLÜK OLARAK TARÝHE GEÇECEK"   18:43   AVUKATLAR 27 NÝSAN`DA ANKARA`DA "BÜYÜK SAVUNMA MÝTÝNGÝ"NE HAZIRLANIYOR... ANKARA BARO BAÞKANI KÖROÐLU: "BU MÝTÝNG AVUKATLARIN EKONOMÝK ANLAMDA BÜYÜK ÇIKMAZA SÜRÜKLENMESÝ NEDENÝYLE DÜZENLENÝYOR"   18:10   TBMM GENEL KURULU`NDA CHP VE MHP ARASINDA `MANÝSA` TARTIÞMASI   18:01   KÜTAHYA BELEDÝYE BAÞKANI KAHVECÝ ESKÝ BORÇLARI BELEDÝYE BÝNASINA ASTI   17:23   DEM PARTÝ BATMAN ÝL BAÞKANLIÐI`NA OPERASYON   16:41   MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝ`NÝN ‘23 NÝSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTÝVALÝ` GALA YEMEÐÝYLE SONA ERDÝ  
 
     
   

BÜYÜKÞEHÝR’ÝN REHBERLÝK ÖÐRETMENLERÝNDEN YKS VE LGS ÖÐRENCÝLERÝNE ÖNERÝLER


Mersin Büyükþehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Eðitim Hizmetleri Þube Müdürlüðü bünyesinde faaliyet gösteren Eðitim ve Öðretimi Destekleme Kurs Merkezi Rehberlik Öðretmenleri, YKS ve LGS öðrencilerine, sýnavlara nasýl hazýrlanmalarý gerektiði konusunda önerilerde bulunuyor.

 

Tarih : 18 Ekim 2022 Salý 18:31   Okunma : 1223

Mersin Büyükþehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Eðitim Hizmetleri Þube Müdürlüðü bünyesinde faaliyet gösteren Eðitim ve Öðretimi Destekleme Kurs Merkezi Rehberlik Öðretmenleri, YKS ve LGS öðrencilerine, sýnavlara nasýl hazýrlanmalarý gerektiði konusunda önerilerde bulunuyor.

Çeviker: “Doðru kaynak seçimi, süreci iyi yürütmenin en önemli noktalarýndan biri”

YKS sürecinde öðrencinin kendine uygun bir çalýþma programýnýn olmasý, doðru kaynak seçimi ve pratik yapmanýn öneminden bahseden Kurs Merkezi Rehber ÖðretmenlerindenDuygu Çeviker, sýnavý iyi tanýmanýn, YKS sürecinin en önemli noktalarýndan biri olduðunu dile getirdi. Geçmiþe dönük sorularý çözmenin, öðrencinin sýnav anýndaki heyecanlarýný azaltacaðýný;öðrencinin kendini iyi hissettiði, psikolojik olarak rahat olduðu bir çalýþma ortamýnda hazýrlanmasýnýn da stresini ortadan kaldýracaðýný ifade eden Çeviker, “Öðrencinin çok katý bir çalýþma programýyla çalýþmasý, bir süre sonra süreçten kopmasýna yol açacaktýr. Sosyal yaþamile ders çalýþmanýn dengelenmesi gerekli. Biz kurs merkezlerimizde, belirlediðimiz aylýk sunum konularýyla öðrencilerimize rehberlik hizmeti sunuyoruz. Bunun yaný sýra YKS provasý olmasý için, öðrencilerimize haftalýk deneme sýnavlarý da yapýyoruz ve tüm bunlarý ücretsiz olarak gerçekleþtiriyoruz. Ayný zamanda ücretsiz soru bankalarýylada öðrencilerimize kaynak desteði sunuyoruz”dedi.

Akbalýk: “Düzenli program ve sessiz bir ortamda öðrenciler daha motive oluyorlar”

Eðitim Þube Müdürlüðü bünyesinde Kurs Merkezi’nde Rehber Öðretmen olarak görev yapan Jiyan Akbalýk ise LGS süreci hakkýnda yaptýðý bilgilendirmede, öðrencilerin düzenli bir ders programýyla çalýþmalarý gerektiði için, kiþiye uygun ders çalýþma programý yaptýklarýný belirtti. Çalýþma programlarýnýn, kiþiden kiþiye deðiþkenlik gösterebileceðini ifade eden Akbalýk, “Öðrencilerimize uygun ders çalýþma programýyla beraber, hangi dersten baþlamasý gerektiðini de söylüyoruz. Ders çalýþma programý, uygun bir ortam ve soru çözümünü de oluþturduðumuzda, öðrencilerimizin düzenli bir þekilde yeni nesil sorularla beraber ders çalýþmasý gerekiyor” diye konuþtu.

LGS’nin beceri temelli bir sýnav olduðunu, öðrencilerin ezber yapmadan küçük notlar tutarak ya da özet çýkararak çalýþmalarýný önerdiklerini kaydeden Akbalýk, “LGS’nin yeni nesil sorularý, okuduðunu anlama sorularý ve öðrencilerin sözel mantýk, muhakeme, neden-sonuç iliþkisi ve okuduðunu yorumlayabilme becerisini istiyor. Bunun için de öðrencilerimize, günde 30 dakika ya da en az 20 dakika kitap okumalarýný öneriyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Paylaþ :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


 
  FLAÞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansý
Abonesidir

 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE HABER ARÞÝVÝ GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm haklarý saklýdýr..! Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA