29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

ADANALIOĞLU SAKİNLERİNİN AÇIK HAVADA FİLM KEYFİ


Akdeniz Belediyesi’nin açık hava film gösterimi kapsamında Adanalıoğlu Mahallesi sakinleri, Türkiye’nin uzun metrajlı ilk Arapça komedi filmi “Hasan Fisso 2’yi” beyaz perdede izledi.

 

Tarih : 21 Ekim 2022 Cuma 18:51   Okunma : 477

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği açık hava film gösterimleri; Arap yurttaşların ağırlıklı yaşadığı Karaduvar, Karacailyas ve Kazanlı’nın ardından, Adanalıoğlu Mahallesi’nde bir okul bahçesinde organize edilen “Hasan Fisso-2” filminin gösterimi ile devam etti. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, başkan yardımcıları ve muhtarların da izlediği gösterime, filmin hem yönetmeni hem de oyuncusu Meriç Gültekin ile yüzlerce mahalle sakini katıldı.

Gültak; “Halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirdik”

Filmin gösterimi öncesi okul bahçesini dolduran vatandaşlara hitap eden Başkan Gültak, ilgi nedeniyle teşekkür etti. Seçim çalışmaları sırasında kadınların kendisine 2 taleple geldiğini söyleyen Başkan Gültak, bunların da ‘yüzme havuzu’ ve ‘sinema’ olduğunu belirtti. Başkan Gültak, “Göreve geldikten sonra okul bahçelerine portatif havuzlar açarak yüzme havuzlarını çocuklarımızın ayağına getirdik. Böylelikle yüzme bilmeyen binlerce çocuğumuz bu havuzlarda yüzme öğrendi, yüzme bilenler de arkadaşlarıyla havuz keyfi yaşadı. Ayrıca her yaz mevsiminde de açık hava sineması kültürünü mahallelerimize yeniden taşıdık. Halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirerek, böylelikle hem insanlarımıza nostalji yaşatıyoruz hem de açık hava sineması kültürünü yaşatıyoruz” diye konuştu.

“Hiç kimseyi ayrıştırmadık”

Adanalıoğlu Mahallesi’nde gerçekleştirdikleri hizmet ve çalışmaları da anlatan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, kadınlar için Mersin’in farklı ilçeleri ve farklı illere günübirlik geziler veya kamplar düzenlediklerini anlattı; gençler için eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla üniversite hazırlık kursu veren etüt merkezini hizmete açtıklarını kaydetti. Başkan Gültak sözlerini şöyle sürdürdü; “Seçildiğimiz günden bugüne kadar hiç kimseyi ayrıştırmadık. Bu bölgenin en büyük sorunu, insanlar birbirlerinden ayrıştıklarını düşünüyorlardı. Bugün ne bir Alevi kardeşim, ne bir Kürt kardeşim ne de bir Yörük kardeşim; ‘Mustafa Gültak bizi ayrıştırıyor, farklı mahallelere farklı hizmetler veriyor’ diyemez. Çünkü biz herkesi kucakladık, kucaklamaya devam ediyoruz.”

Hasan Fisso2 filminin yönetmeni ve oyuncuları da filmi Adanalıoğlu sakinleri ile buluşturan Başkan Gültak’a teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından Türkiye’nin ilk Arapça uzun metrajlı komedi filminin gösterimi gerçekleşti.

Film hakkında…

Hasan Fisso; Mersin'de mevsimlik işçilere çavuşluk yaparken, Samandağ'da; çocukluğunun geçtiği köyden, dedesinin öldüğüne ve ona miras kaldığına dair bir telefon alır. İşçileri ağaya karşı kışkırtır. Ağa gelince de ağayı dolandırıp kaçar. Arkadaşı Ali'yle birlikte gelen yük trenine binip kaçarlar.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA