Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı, görüşmeye ilişkin “Komşu Irak`ın huzur, istikrar ve selametini Türkiye`den ayrı tutmadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilişkilerin bölgesel güvenlik, istikrar ve refaha katkıda bulunacak şekilde her alanda geliştirilmesi için gayretlerini sürdüreceklerini ifade etti” açıklamasını yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak`ın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Irak`ın yeni Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı Abdullatif Reşid`i tebrik etti.
Komşu Irak`ın huzur, istikrar ve selametini Türkiye`den ayrı tutmadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilişkilerin bölgesel güvenlik, istikrar ve refaha katkıda bulunacak şekilde her alanda geliştirilmesi için gayretlerini sürdüreceklerini ifade etti.”