7 Mayıs 2026 Perşembe

23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!  
 
     
   

SOL PARTİ BAŞKANLAR KURULU ÜYESİ İŞLEYEN, AMASRA`DA: KADER, FITRAT DEĞİL. YAŞANAN ALENİ BİR CİNAYETTİR


Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, Amasra`da; “Bugün bu şehirde eksilen 41 canımız hayatta olabilirdi. Yaşayabilirlerdi. Söyledikleri gibi kader, fıtrat değil. Yaşanan aleni bir cinayettir. Bu ülkenin bütün kaynaklarına el koydunuz. Ama o kaynaklardan azıcık bile bu işçileri ayakta tutacak tedbirleri almaya harcamadınız” dedi.

 

Tarih : 22 Ekim 2022 Cumartesi 19:06   Okunma : 507

Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, Amasra`da; “Bugün bu şehirde eksilen 41 canımız hayatta olabilirdi. Yaşayabilirlerdi. Söyledikleri gibi kader, fıtrat değil. Yaşanan aleni bir cinayettir. Bu ülkenin bütün kaynaklarına el koydunuz. Ama o kaynaklardan azıcık bile bu işçileri ayakta tutacak tedbirleri almaya harcamadınız” dedi.

Sol Parti, bugün Amasra`da; Bartın`daki maden faciasının birinci haftasında açıklama yaptı. Sol Parti Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen, şunları söyledi:

“Bugün 41 canımızın yası için buradayız… Amasra`nın, Bartın`ın, Zonguldak`ın, bu memleketin yası için buradayız. Biz bu ölümlerin önlenebilir ölümler olduğunu biliyoruz. O yüzden bizim yasımız aynı zamanda bizim isyanımızdır. Bugün bu şehirde eksilen 41 canımız hayatta olabilirdi. Yaşayabilirlerdi. Söyledikleri gibi kader, fıtrat değil. Yaşanan aleni bir cinayettir. Eğer göz göre göre geliyorum diyen ölümün, taşlarının döşenmiş olduğu apaçık ortada olan bir maden ile ilgili gerekli tedbirleri almazsanız, eğer onları hayatta tutacak koşulları sağlamazsanız, bu görevlerinizi yapmazsanız sonra gelip ‘Bu da kaderdi` demeyin. Bu ülkenin bütün kaynaklarına el koydunuz. Ama o kaynaklardan azıcık bile bu işçileri ayakta tutacak tedbirleri almaya harcamadınız. O yüzden sadece Amasra`da değil, Soma`da, Ermenek`te; yüzlerce, binlerce kardeşimiz öldü. Maden de öldü, fabrikada öldü, inşaatta öldü. Eğer kaderse bu kader sizin için şan, şöhret, saltanat, para peki işçiler için; açlık, yoksulluk ölüm mü? İşte sizin kader dediğiniz, sizin kurduğunuz harami düzendir. Ve sizin bu harami düzeniniz işçileri öldürüyor, hayatta kalanları süründürüyor.

“SEVGİYİ VE MÜCADELEYİ ÇOĞALTMAK İÇİN BURADAYIZ”

Bu ülkede para ne zaman insan hayatından değerli oldu… Birlikte mücadele etmek zorundayız başka bir yolumuz yok. Yoksa her öldüğümüzde tepemize gelip kader deyip gidecekler. O yüzden biz bugün dayanışma için buradayız. Biz bugün bu ülkeyi, bu şehri bir büyük mezarlığa çevirenlere, halkın yüreğinde onarılmaz yaralar açanlara karşı yaralarımızı birlikte sarmak için buradayız. Dayanışma için buradayız. Sevgiyi ve mücadeleyi çoğaltmak için buradayız. Evet; suçlusunuz, sorumlusunuz. Neden mi Sayıştay Raporu açık. Burada bir grizun patlaması riski var diye bir rapor. Devletin kendi raporu. Bu raporu dikkate almadılar.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA