7 Mayıs 2026 Perşembe

23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!  
 
     
   

KÜÇÜKÇEKMECE KAYMAKAMLIĞI: BİR KISMI ÇÖKEN AREL ÜNİVERSİTE BİNASI KULLANILAMAZ HALE GELDİ, BİRİ YURT OLMAK ÜZERE 6 BİNA TAHLİYE EDİLDİ


İstanbul`un Küçükçekmece ilçesindeki bir inşaatın istinat duvarının yıkılması nedeniyle hemen bitişiğindeki Arel Üniversitesi`ne ait iki bloğun bir kısmı çöktü. Küçükçekmece Kaymakamlığı, çökme yaşanmadan önce bölgede yapılan incelemenin ardından, içerisinde 71 öğrenci bulunan 1 yurt ve 128 dairenin olduğu 5 apartmanın tahliye edildiğini açıkladı. Kaymakamlığın açıklamasında, "Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiştir. Konu ile alakalı soruşturma başlatılmış olup, gelişmeler yakından takip edilmektedir" denildi.

 

Tarih : 24 Ekim 2022 Pazartesi 11:33   Okunma : 360

İstanbul`un Küçükçekmece ilçesindeki bir inşaatın istinat duvarının yıkılması nedeniyle hemen bitişiğindeki Arel Üniversitesi`ne ait iki bloğun bir kısmı çöktü. Küçükçekmece Kaymakamlığı, çökme yaşanmadan önce bölgede yapılan incelemenin ardından, içerisinde 71 öğrenci bulunan 1 yurt ve 128 dairenin olduğu 5 apartmanın tahliye edildiğini açıkladı. Kaymakamlığın açıklamasında, "Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiştir. Konu ile alakalı soruşturma başlatılmış olup, gelişmeler yakından takip edilmektedir" denildi.

Küçükçekmece`de bir inşaatın istinat duvarının dün gece saat 23:00 sıralarında yıkılması sonucunda, hemen bitişiğinde bulunan ve 3 bloktan oluşan özel Arel Üniversitesi`nin 2 bloğunda çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye, AFAD ve polis ekibi sevk edilirken ölü ya yaralanan olmadığı bildirildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Küçükçekmece Kaymakamlığı, bugün konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, dün akşam saatlerinde bir inşaat alanında fore kazıklarındaki olağan dışı hareketlilik yaşanması üzerine hemen bitişiğinde bulunan özel Arel Üniversitesi binalarının boşaltıldığı belirtildi. Bu olayın ardından bölgeye ilgili kurumların teknik ekipleri sevk edilerek çevrede geniş güvenlik önlemleri alındığını belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"2019 yılında bir inşaat firması tarafından başlatılan konut projesi şantiye alanının yanında bulunan İstanbul Arel Üniversitesi binası tahliye edilmiştir. Belirtilen alanda saat 23:15 sularında fore kazıklarının çökmesi sonucu İstanbul Arel Üniversitesi binasının bir kısmı çökmüş ve bina kullanılamaz hale gelmiştir. Kaymakamlığımız Kriz Merkezi tarafından, şantiye alanına komşu 5 apartman ve 1 yurt binası olmak üzere toplam 6 bina tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Tahliye edilen binalardaki 128 hanede ikamet eden vatandaşlarımız ile yurtta kalan 71 öğrencimiz, ilçemizde bulunan otel ve misafirhanelere yerleştirilmiştir.

Ayrıca tedbir alınan binaların bulunduğu sokakların elektrik, su ve doğal gaz akışları kesilerek olası bir afet durumuna karşı önlem alınmıştır. Meydana gelen olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiştir. Konu ile alakalı soruşturma başlatılmış olup, gelişmeler yakından takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA