7 Mayıs 2026 Perşembe

23:55   KADIR ÖZCAN’DAN 6 MAYıS MESAJı: “ÜÇ FIDAN’ıN İDEALLERI YOLUMUZU AYDıNLATıYOR!”   23:48   ERCAN MUTLUAY’DAN 6 MAYıS MESAJı: “DENIZLERIN RUHU TAM BAĞıMSıZ TÜRKIYE İDEALIYLE YAŞıYOR”   23:45   6 MAYıS’ıN SÖNMEYEN ATEŞI: MUSTAFA KEKLIK’TEN "ÜÇ FIDAN" MESAJı!   23:22   HASAN TÜZÜN: DOĞANŞEHIR’DEKI KAZA HEPIMIZI DERINDEN ÜZDÜ   22:22   AKDENIZ’DEN DÜNYA PAZARıNA ÇıKARTMA: AKİB NISAN’DA REKOR KıRDı!   22:20   TARSUS’TA DEV ORGANIZASYON: ER MEYDANı TITREDI! 455 PEHLIVAN ARASıNDAN O İSIM ŞAMPIYON OLDU   20:01   ADANA’DA ÇOCUKLARıN GÖZÜNDEN ŞEHIR SANATA DÖNÜŞTÜ: MIMARLAR ODASı YARıŞMASı SONUÇLANDı!   09:30   MERSIN’DE MINIK ELLERIN DEV SANATı: ÇOCUK KAMPÜSLERI GELECEĞIN SANATÇıLARıNı YETIŞTIRIYOR!   06:56   SEMIH PALAMUT’TAN SERT ENFLASYON ÇıKıŞı: ’LIMAN ŞEHRINDE REFAH DEĞIL, GEÇIM DERDI VAR!’   01:03   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM BAŞLADı: BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 5 BIN KIŞILIK MÜJDE VE DEV DESTEK PAKETI!   01:01   BAŞKAN YıLDıZ’DAN EZBER BOZAN AÇıKLAMALAR: ‘BIR KURUŞ USULSÜZLÜK YOK!’   11:06   ÇEŞMELI-KıZKALESI ARASı 18 DAKIKAYA DÜŞÜYOR! DR. LEVENT UYSAL MÜJDEYI VERDI   10:52   TÜRK BASKETBOLUNDA ‘ALTYAPı’ ALARMı! MSK KOORDINATÖRÜ NAMıK YAZLAR’DAN AVRUPA ÖRNEĞI: ’KENDIMIZI YENILEMELIYIZ’   10:50   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ‘VARLıK BARıŞı’ VE ‘LÜKS YAŞAM’ ÇıKıŞı: 16 BIN KIŞI RADARDA!   10:28   MILYONLARCA ÇALıŞAN VE EMEKLI BU ÇAĞRıYı BEKLIYOR: ASGARI ÜCRET VE EMEKLI MAAŞLARıNA GÜNCELLEME TALEBI!   09:32   MERSIN’DE YENI KAZANÇ KAPıSı: SILIFKE’DE İLK HASAT BAŞLADı, ÜRETICIYE ALTERNATIF GELIR MÜJDESI!   01:23   AVRUPA’DA TÜRK AMBARGOSU! ÖZGÜR ÖZEL’DEN ŞAMPIYON VAKıFBANK VE ECZACıBAŞı’NA GURUR DOLU MESAJ   01:17   AVRUPA’DA TÜRK FINALI GURURU: ŞAMPIYON VAKıFBANK’A CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN TEBRIK MESAJı!   23:59   İSTANBUL’DA TÜRK FINALI GURURU: DEV KUPAYı VAKıFBANK MÜZESINE GÖTÜRDÜ!   16:38   CHP’DE ‘ÖZKAN YALıM’ KARARı: YÜKSEK DISIPLIN KURULU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı, İHRAÇ KARARı ÇıKTı!  
 
     
   

SİBEL ÖZDEMİR, BAKAN SOYLU`YA SORDU: "381 BİN İSTİSNAİ VATANDAŞ, SEÇMEN OLACAK MI?"


CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`ya; "Bu 381 bin istisnai vatandaş seçmen olacak mı? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes seçmen olacak. Kaçı 18 yaş üstü ve bu seçimlerde oy kullanacak? YSK seçmen listelerini açıklayana kadar kaç kişi istisnai vatandaş olacak, T.C. vatandaşı olacak?" diye sordu.

 

Tarih : 18 Kasım 2022 Cuma 20:40   Okunma : 478

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`ya; "Bu 381 bin istisnai vatandaş seçmen olacak mı? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes seçmen olacak. Kaçı 18 yaş üstü ve bu seçimlerde oy kullanacak? YSK seçmen listelerini açıklayana kadar kaç kişi istisnai vatandaş olacak, T.C. vatandaşı olacak?" diye sordu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda İçişleri Bakanlığı`nın 2021 yılı kesin hesabı ile 2023 yılı bütçesi üzerine görüşmeler Bakan Süleyman Soylu`nun katılımı ile sürüyor. 

CHP Milletvekili Sibel Özdemir, görüşmelerde söz aldı. Özdemir, "Türkiye`nin Küresel Örgütlü Suç Endeksi`nde 193 ülke arasından 12`nci sırada yani üst sıralarda yer alması, özellikle ateşli silah kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti, insan ticareti, göçmen kaçakçılığı, yüksek riskli suç şebekeleri, çevre suçları, mal varlığına karşı örgütlü suçlar, taklitçilik, suç gelirleri, kara para aklanması konularında yine bu platform içerisinde Türkiye`nin yeterli mevzuatı yerine getirmediğini söylüyor" dedi. 

"YOLSUZLUK..."

Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu`nun (GRECO) raporuna değinen Özdemir, "GRECO yolsuzluk konusu, Europol`de iş birliği, bunlar, sanırım yerine getirilebilir düzenlemeler, neden burada çekingenlik ortaya koyuyorsunuz?" diye sordu. 

"UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDEN HEPİMİZ BÜYÜK MEMNUNİYET DUYARIZ, AMA BURADA SORUN VAR"

Türkiye`deki uyuşturucu sorunu olduğunu vurgulayan Özdemir, "Uyuşturucuyla mücadeleden hepimiz büyük memnuniyet duyarız ama burada sorun var, İstanbul`un bu söylediğim ilçelerinde çok ciddi sorun var. Bağcılar`daki yaşanan olay, sizin bir örneklem çalışması yapmanız gerekiyor bu mahallelerde ve vatandaşlarımızın şunu bile söylemeleri, `Emniyete güven bilmiyoruz, emniyet birimlerine güvenmiyoruz` demeleri dahi çok ciddi bir sorun olarak karşımızda duruyor" dedi. 

"381 BİN İSTİSNAİ VATANDAŞ SEÇMEN OLACAK MI?"

Özdemir, Bakan Soylu`ya, "Bu 381 bin istisnai vatandaş seçmen olacak mı? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes seçmen olacak. Kaçı 18 yaş üstü ve bu seçimlerde oy kullanacak? YSK seçmen listelerini açıklayana kadar kaç kişi istisnai vatandaş olacak, T.C. vatandaşı olacak? Yabancıların seçimlerde oy kurabilmesi mümkün değil, böyle bir dezenformasyon var. Zaten yabancılar oy kullanamaz, biz böyle bir şey iddia etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yabancı sayısı kaç olacak seçimlerde?" diye sordu. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA