16 Eylül 2025 Salı

23:39   ADLIYEDE DEVRIM GIBI AÇıLıŞ: MERSIN BAROSU’NDAN AVUKATLARA DIJITAL VE FIZIKSEL KONFOR   23:37   MERSIN MARINA’DA TARIH YAZıLDı: 12 DEV ADAMA SAHILDEN DESTEK!   23:35   TOROSLAR’DA YENI EĞITIM YıLıNA COŞKULU BAŞLANGıÇ   23:32   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: 270 KIŞILIK EKIPLE 65 MAHALLEDE 7/24 HIZMET!   22:59   MERSIN’DE TOPRAK KAZANıYOR, İNCIRLE GELECEK YEŞERIYOR!   22:25   ZEYTIN KıYıMı BAŞLADı: AKBELEN’DE DIRENIŞ ÇAĞRıSı!   20:10   SILIFKE CEMIL SUNGUR’A GÖZYAŞLARıYLA VEDA ETTI: BIR DEĞER SESSIZCE UĞURLANDı   11:50   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI   11:10   MESKİ’DEN ERDEMLI’YE ALTYAPı VE ASFALT ATAĞı: KARGıPıNARı YEPYENI YOL AĞıNA KAVUŞTU   21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı  
 
     
   

SİNOPLU KESTANE SATICISI: "GEÇEN SENE 5 KİLO, 10 KİLO; ÇUVALLA SATIYORDUK. BU SENE YARIM KİLO, 1 KİLO SATIYORUZ"


Sinop`un Erfelek ilçesinde yetişen ‘kuzu kestanesi` satışları da düştü. Kestanenin fiyatı ise pazar tezgâhında kilogramı 80-90 TL`ye kadar ulaşıyor.  Sinop pazaryerinde kestane satışı yapan Recep Ay, "Bu sene ekonomik olarak satışlarımız yüzde 50 düştü. Fiyatlar çok yüksek. Vatandaşın alım gücü çok az. İnsanlar bayağı mağdur. 1 kilo kestane 75- 80 lira. Kim alacak da yiyecek?" dedi.

 

Tarih : 19 Kasım 2022 Cumartesi 11:50   Okunma : 410

MUSTAFA USTA

Sinop`un Erfelek ilçesinde yetişen ‘kuzu kestanesi` satışları da düştü. Kestanenin fiyatı ise pazar tezgâhında kilogramı 80-90 TL`ye kadar ulaşıyor.  Sinop pazaryerinde kestane satışı yapan Recep Ay, "Bu sene ekonomik olarak satışlarımız yüzde 50 düştü. Fiyatlar çok yüksek. Vatandaşın alım gücü çok az. İnsanlar bayağı mağdur. 1 kilo kestane 75- 80 lira. Kim alacak da yiyecek?" dedi.
 
Türkiye`nin önemli kestane üretim merkezlerinden Sinop`un Erfelek ilçesi kuzu kestanesi satışları geçen senelere oranla düşmüş durumda. Kabuğundan kolay ayrılan, lezzeti ve parlak rengiyle ‘kuzu kestanesi` olarak adlandırılan Erfelek kestanesi pazar tezgahlarını süslüyor.

"İNSANLARDA PARA YOK, DURUMLARI ÇOK ZAYIF"

Sinoplu kestane satıcısı Recep Ay, "Bu sene ekonomik olarak satışlarımız yüzde 50 düştü. Fiyatlar çok yüksek, vatandaşın alım gücü çok az. İnsanlar bayağı mağdur. 1 kilo kestane 75- 80 lira. Kim alacak da yiyecek? Bunu insanlar yese de oluyor yemese de oluyor. İnsanlar bu sene yarım kilo, 1 kilo alıyor. Geçen sene 5 kilo, 10 kilo çuvalla satıyorduk. Bu sene yarım kilo, 1 kilo satıyoruz. Alım gücü çok az. Vatandaş alamıyor. Onlara da diyecek bir şey yok. İnsanlarda para yok. Durumları çok zayıf. 3 bin 500 lira maaş alıp da 1 kilo kestaneye 100 lira verip de yiyemiyor yani. Yemesi çok zor" dedi.

"83 YAŞINDAYIM, BU SENEKİ GİBİ BİR ŞEY GÖRMEDİM"

Sinoplu kestane satıcısı Bahriye Yerli ise, "Çok pahalı, satamıyoruz. Hiç iş yok. Geçen sene iyiydi. Bu sene fiyatlar yüksek diyorlar. Müşteriler alıp da yiyemiyoruz diyorlar. Bu sene ki gibi hiç görmedim. Her şey bu sene çileden çıktı. Yeşil bibere 30 lira diyorlar. Ben 83 yaşındayım. Bu seneki gibi bir şey görmedim" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA