4 Kasım 2025 Salı

16:13   TOROSLAR BELEDIYESI, ÇEVRE BILINCINI ÇOCUK YAŞTA KAZANDıRıYOR   16:11   TARSUS BELEDIYE MECLISI KASıM AYı OLAĞAN TOPLANTıSıNı GERÇEKLEŞTIRDI   16:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A "DEMOKRASI TRENI" TEPKISI   16:07   TÜLAY HATIMOĞULLARı: BARıŞıN SAVUNUCUSU OLAN YOLDAŞLARıMıZ SERBEST BıRAKıLMALı   16:05   BAHÇELI: DEMIRTAŞ’ıN TAHLIYESI TÜRKIYE IÇIN HAYıRLARA VESILE OLACAKTıR   12:56   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN “ETEM ÇALıŞKAN ILE ATATÜRK YOLCULUĞU” SERGISI   12:53   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: “GENÇLERIMIZ İÇIN ULUSLARARASı İŞ BIRLIKLERI KURUYORUZ”   12:50   MERCEK’TE ‘SAÇ RENKLENDIRME’ KURSUNA YOĞUN İLGI   09:22   MESKİ’DEN SAYAĞZı’NA 1000 TONLUK KONFOR: ALTYAPıDAN ASFALTA TAM DÖNÜŞÜM   08:14   CHP MYK’DA SERT GÜNDEM: OPERASYONLAR, DAVALAR VE VICDANLı ADALET   23:57   TOROSLAR BELEDIYESI KASıM VIZYONUNU AÇıKLADı: GENÇLERE BURS, MAHALLELERE HIZMET, ÜRETICIYE SAHIPLENME   23:52   “SıNDıRGı’DA GECEYI BÖLEN DEPREM: 4,3 ŞIDDETINDE SARSıNTı”   23:49   AVRUPA’DAN HUKUK MESAJı: DEM PARTI, AİHM KARARıNA “TOPLUMSAL BARıŞ İÇIN ADıM ATıN” DEDI   23:33   TUTDERE’DEN TBMM BAŞKANı’NA NET MESAJ: “BELEDIYE BAŞKANLARıNA TUTUKLAMA ÖLÇÜSÜZ”   23:27   DEMIRTAŞ’TAN AİHM KARARıNA DUYGUSAL YANıT: “ÖZGÜR GÜNLERDE GÖRÜŞMEK ÜZERE”   23:21   HER 5 KANSER ÖLÜMÜNDEN 1’I AKCIĞER KANSERI: SESSIZ TEHDIT, GEÇ KALıNAN GERÇEK!   23:14   BORÇTA REKOR, ÇÖZÜMDE SESSIZLIK: DR. ŞEVKIN’DEN İKTIDARA EKONOMI FıRÇASı!   23:01   KUKLACı SAHNEYE DÖNÜYOR: MERSIN DOB’DAN MINIKLERE SANATLA BÜYÜYEN BIR MASAL   22:43   MAVIYLE BÜTÜNLEŞEN VIZYON: MERSIN, DENIZLE GELECEĞINI ŞEKILLENDIRIYOR   13:14   SEMIH PALAMUT: HALKıMıZıN HIZMETINDE, SAHADAYıZ  
 
     
   

İSTANBUL İSVEÇ BAŞKONSOLUSU ERİCSON`DAN VAHAP SEÇER`E ZİYARET


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İstanbul İsveç Başkonsolosu Peter Ericson ve heyetiyle birlikte Türkiye-İsveç İş Birliği Birimi`ni ağırladı. Başkan Seçer, ziyarette konuklarına Mersin hakkında özellikle nüfus, lokasyon ve ekonomik özellikler gibi konularda bilgi aktardı.

 

Tarih : 2 Aralık 2022 Cuma 17:33   Okunma : 683

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İstanbul İsveç Başkonsolosu Peter Ericson ve heyetiyle birlikte Türkiye-İsveç İş Birliği Birimi`ni ağırladı. Başkan Seçer, ziyarette konuklarına Mersin hakkında özellikle nüfus, lokasyon ve ekonomik özellikler gibi konularda bilgi aktardı.

Ziyarette, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İstanbul İsveç Başkonsolosu Peter Ericson, Mersin Fahri Konsolosu Mişel Şaşati, Türkiye-İsveç İşbirliği Birimi Başkanı Björn Jönsson, Başkonsolos Asistanı Alper Kayralci ile Ticari Koordinatör Şevin Yalçın yer aldı.

BAŞKAN SEÇER: “RESLOG İLE EKİPLERİMİZ ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORLAR”

Büyükşehir Belediyesi`nin bazı çalışmalarda İsveç Hükümeti ile dolaylı olarak bir ilişkileri olduğunu belirten Başkan Seçer, “Özellikle kentimizin mülteci sorunu ile ilgili olarak, RESLOG ile ekiplerimiz çok önemli çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmalar sonucunda hem RESLOG`un amaçlarına uygun, hem de belediyemizin nihai olarak amaçladığı çalışmalardan iyi neticeler aldığımızı söyleyebilirim” dedi.

Başkonsolos Ericson`a kentin özelliklerini anlatan Seçer, Mersin Limanı ile birlikte kentin ekonomisinin de büyümeye başladığını, Türkiye`nin 5. sırada vergi ödeyen bir kent olduğunu belirtti. Seçer, Mersin`in göçlerle büyüyen bir şehir olduğunu ve dünya için önemli bir lokasyonda olduğunu söyleyerek, “Bugüne kadar 200 yıllık birikimini, tecrübesini, deneyimini çok önemli bir itici güç kabul ettiğim Mersin, çok daha kısa zaman diliminde, çok daha iyi yerlere gelecek. Temelde saydığım bu 3 önemli başlık, Mersin`i daha iyi takip etmek, daha iyi irdelemek gerektiğini gösteriyor sanırım” diye konuştu.

Mersin`in, Türkiye siyaseti açısından da çok farklı bir yeri olduğuna işaret eden ve kentte her siyasi geleneği temsil eden yapılara rastlanabileceğini kaydeden Seçer, “Bu durum, kentimizde demokrasinin hangi noktalarda olduğunu gösterirken, heterojen seçmen aritmetiği içerisinde, bu koltukta oturmanın ne kadar zor olduğunu anlatıyor.  Bütün siyasi gelenekleri, yaşam biçimlerini, mezhepleri, meşrepleri, ayrılıkları kapsayıcı ve kucaklayıcı bir belediye başkanı olarak görev yapmaya özen gösteriyorum” dedi.

ERİCSON: “RESLOG PROJESİNDE ÇALIŞTIĞIMIZI DUYMAK BENİ ÇOK MEMNUN ETTİ”

İstanbul İsveç Başkonsolusu Peter Ericson ise “Sizi ve şehrinizi tanımak gerçekten güzel ve ilginç oldu. İsveç`in Türkiye`de dört Fahri Konsolosluğu var.  Burada olmamızın temel amacı, bugün şehri daha yakından tanımak. Dolayısıyla Mersin`i tanıdığımız için ve özellikle İsveç Hükümeti ile burada yapılacak işleri de konuşabildiğimiz için çok mutluyum. RESLOG projesinde de çalıştığımızı duymak, beni çok memnun etti” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA