18 Şubat 2026 Çarşamba

10:40   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKANLıĞA ‘KIRA KRIZI’ TEPKISI: “173 MILYON TL CEZA KESIP ‘SORUN YOK’ DIYEMEZSINIZ”   09:50   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN RAMAZAN HAMLESI: KENT LOKANTASı İFTARDA DA AÇıK   09:30   BAŞKAN V. ŞENER’DEN RAMAZAN AYı MESAJı   22:48   TOROSLAR BELEDIYESI RAMAZAN ÖNCESI GıDA SEFERBERLIĞI BAŞLATTı   22:47   ÜNIVERSITELERDE SABıR TAŞTı: İDARI PERSONELDEN YÖK’E NET MESAJ   22:46   ASLAN AVRUPA’Yı İNLETTI! GALATASARAY, JUVENTUS’U 5 GOLLE DAĞıTTı   22:34   MEZITLI’DE RAMAZAN SEFERBERLIĞI: CAMILER BAŞTAN SONA TEMIZLENDI   22:20   MERSIN’DE KARDEŞLIK EZGILERI YÜKSELIYOR: MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN “AZERBAYCAN GECESI”   16:45   TOROSLAR’DA KARLA MÜCADELE: BELEDIYE 7/24 SAHADA, YOLLAR AÇıLıYOR!   16:04   “MESKİ’DEN DEĞIRMENDERE’YE ÇIFTE YATıRıM: ALTYAPı VE ÜSTYAPı YENILENDI”   15:08   MINGUZZI AILESININ ADALET ÇıĞLıĞı... ANNE YASEMIN MINGUZZI’DEN ADALET BAKANı TUNÇ’A: HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   15:07   AHMET ÖZER’E “KENT UZLAŞıSı” DAVASıNDAN 6 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   15:06   CHP’NIN TBMM’DEKI "TABUTLU" EYLEMI... VELI AĞBABA: "RAHATSıZ OLDUKLARı TABUT DEĞIL, YÜZSÜZLÜKLERI, EMEKLIYE REVA GÖRDÜKLERI AÇLıK, YOKSULLUK"   15:04   CHP’NIN YALOVA MITINGI YARıN... EMEKLI VATANDAŞ: “TAYYIP BABA, EMEKLIYE BIR BAK. SEÇIM GÜNÜ GELECEK, SEÇIME GIRECEKSIN. ALLAH BÜYÜKTÜR”   15:03   İZMIR’DE CUMHURIYETÇI AVUKATLAR GRUBU’NDAN ’BAYRAK’ TEPKISI: TÜRK BAYRAĞı BU MILLETIN ORTAK ONURUDUR   10:34   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ŞEFKAT ELI: 1.181 HANEYE TEMIZLIK, 162 KADıNA BAKıM”   10:15   MERSIN’DE KıRSAL ÜRETIME GÜNEŞ ENERJISI DESTEĞI: 1.160 ÜRETICIYE IŞıK OLDU   10:02   “TORBA YASAYA İSYAN: EMEKLIYE SADAKA, VARLıK FONU’NA SıNıRSıZ YETKI”   17:38   TOROSLAR’DA BEBEKLERE HAYATA GÜVENLI BAŞLANGıÇ: “YENI DOĞAN ÇANTASı” PROJESI   16:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DE HÜZÜN: ŞADIYE KARABUDAK’A VEDA  
 
     
   

MUĞLA`DA AKBELEN ORMANI DAVASINDA ‘YÜRÜTMEYİ DURDURMA` KARARI KALDIRILDI, ÇEVRECİLER TEPKİLİ: "BU BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ"


Muğla 1. İdare Mahkemesi, Muğla`nın Milas ilçesi Akbelen Ormanı`nda genişletilmek istenen kömür madeni sahasıyla ilgili ağustos ayında verdiği ‘yürütmeyi durdurma` kararını kaldırdı. İkizköy Çevre Komitesi Başkanı Nejla Işık, karara "Bu baskılar bizi yıldıramaz. Bu mücadeleden de zeytinlerimizden de vazgeçmeyeceğiz. Akbelen Ormanı kesilemez" diye tepki gösterdi.

 

Tarih : 3 Aralık 2022 Cumartesi 16:36   Okunma : 534

ESMA TURAN

Muğla 1. İdare Mahkemesi, Muğla`nın Milas ilçesi Akbelen Ormanı`nda genişletilmek istenen kömür madeni sahasıyla ilgili ağustos ayında verdiği ‘yürütmeyi durdurma` kararını kaldırdı. İkizköy Çevre Komitesi Başkanı Nejla Işık, karara "Bu baskılar bizi yıldıramaz. Bu mücadeleden de zeytinlerimizden de vazgeçmeyeceğiz. Akbelen Ormanı kesilemez" diye tepki gösterdi.

Muğla Milas`taki Akbelen Ormanı`nın Yeniköy Kemerköy Termik Santrali`ne (YK Enerji) kaynak sağlanması için kömür madeni sahasının genişletilmesi kararına karşı İkizköylülerin mücadelesi sürüyor. İkizköylüler, ormanı YK Enerji`ye tahsis eden bakanlık kararına karşı çıkarak karşı dava açmış ve bölgede üçüncü bilirkişi keşfi yapılmıştı. Çıkan bilirkişi keşfi raporunun ise "bilimsellikten uzak" olduğunu söyleyen İkizköylüler, rapora itiraz etmiş ve raporu hazırlayan bilirkişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARINI KALDIRDI

Muğla 1. İdare Mahkemesi ise üçüncü bilirkişi raporuna dayanarak geçen ağustos ayında verdiği ‘yürütmeyi durdurma` kararını kaldırdı.

Kararı ANKA Haber Ajansı`na değerlendiren İkizköy Çevre Komitesi ve Karadam Karacahisar Mahalleleri Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği (KARDOK) Derneği Başkanı Necla Işık, şunları söyledi:

"Akbelen Ormanı`mızı korumak için çıktığımız bu uzun, zorlu yolda 2020 yılında Tarım ve Orman Bakanı Yeniköy Kemerköy şirketine Akbelen Ormanı`nın ruhsat iznini devretmiştir, parayla satmıştır. Biz de buna karşı dava açtık. Akbelen Ormanı`nda üç kez bilirkişi keşfi yapıldı ve maalesef üçüncü bilirkişi keşfinde, bilirkişilerin bütün raporları kötü çıktı. Üçüncü bilirkişi keşfinde bilirkişilere, Akbelen Ormanı`nın içindeki zeytinlikleri, Akbelen Ormanı`nın bizim için ne anlama geldiğini, gerek suyla gerekse burada bize nefes oluşuyla anlatarak gösterdik. Görüyoruz ki ne demek istediğimizi anlatamamışız. Gelen kötü rapor sonucunda yine üzülerek söylüyorum ki geçtiğimiz yangın zamanında bu şirket ormanımıza girerek kesim yapmış, 100`ün üzerinde ağaç kesmiş ve bunları ifşa ettikten sonra da yine jandarma ve kolluk güçlerinin müdahalesiyle alandan atılmıştık. Bunun ardından da yürütmeyi durdurma kararı almıştık. Bu kötü gelen raporla birlikte mahkeme maalesef yürütmeyi durdurma kararını kaldırmış bulunuyor.

"BU MÜCADELEDEN DE ZEYTİNLERİMİZDEN DE VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Biz, Akbelen Ormanı kesilmesin, yok olmasın, yanmasın diye 500 gündür burada nöbet tutuyoruz. Hiç kimsenin bunu gördüğü, duyduğu yok maalesef. Bütün bilirkişiler gözünü kapatmış, kulağını tıkamış durumda. İkizköylüler olarak hiçbirine haklarımızı helal etmiyoruz. Bu baskılar bizi yıldıramaz. Bu mücadeleden de zeytinlerimizden de vazgeçmeyeceğiz. Akbelen Ormanı kesilemez. İçinde yüzlerce, on binlerce zeytinliklerimiz var. Zeytin yasasına göre Akbelen Ormanı kesilemez. Nöbetimiz devam ediyor, herkesi dayanışmaya bekliyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA